Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Moim Serverem

Nalo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wczoraj postawiłem swój własny prywatny serwer, aby grać na nim z kolegami. Mam router więc zamiast 255.0.0.0 wpisałem przy postawianiu 255.255.255.0 . Jednak moi koledzy i tak nie mogą wchodzić na serwer (Piszę błąd podczas łączenia z serwerem czy jakoś tak.). Wiecie co może być tego przyczyną ?. Napewno przyczyną nie mogą być złe parametry kompa ani nic z tych rzeczy, ponieważ gdy rok temu postawiłem serwer za pierwszym razem mogli spokojnie bez obaw wchodzić. Dodam też że za pierwszym razem (Mam router) wpisałem 255.0.0.0. Ale gdy teraz to wpisuje to dalej moi koledzy nie mogą wchodzić. Dam 5 i + za pomoc.

Edit:

PS:Mój serwet NIE jest na dedyku. Tylko przez hamachi.

Edit2:

Mam wszystko włączone PortMap, hamachi i kolega jest na mojej sieci, i oczywiście serwa i pisze operation timet out.

PS: Gdy pisze Network is unreachable (czy jakoś tak) to, to nie jest jakiś błąd czy coś w tym stylu ?

Daj mi + to nic nie kosztuje

Opublikowano

W PortMap mam wszystkie porty "zielone":

11002 13000 13002 13061 13001 13004 13003 13099 13069

A jeśli chodzi o złe spol. to nie wiem ocb. ? Spolszczenie robiłem w modzie kamera.

Opublikowano

Otworzyłem w modzie kamera serverinfo za pomocą notatnika i kierowałem się za pomocą tego poradnika: http://metin2help.xup.pl/viewtopic.php?p=359&sid=a4084f1a66eb3ff93883c128611fae43.

Jeśli ktoś zrobi "dobre" spolszczenie mojego serva (5.102.224.122) hamachi dam 5 i +.

turbo3001997: Jeśli ktoś mi zrobi spol. ww. to zrestartuje serwa z netmask 255.0.0.0 i napiszę czy działa serwer czy nie.

Edit:

Obojętnie czy to ma być spolszczenie w modzie kamera czy nie. Byle żeby działało.

Opublikowano

Próbowałem wpisać w netmask 255.0.0.0 chociaż mam router, ale to i tak nie działa. Czy macie jakieś poropozycję? W port map mam takie pory:

11002 13000 13002 13061 13001 13004 13003 13099 13069

Jeśli to nie wszystkie to bardzo proszę o podanie reszty. Hamachi założoną sieć i jest tam mój kolega, z którym mam zamiar grać na moim priv.

Edit:

Za 2 razem gdy odpalałem serwer miałem na końcu Operation Timed Out (Za 1 Networking is Uncerable czy jakoś tak), ale gdy teraz odpalam to za każdym razem mam po 7-8 razy Networking is Unrealchable (Czy jakoś tak.)

Opublikowano

Ściągnę to co wysłałeś i napiszę czy działa czy nie.

Edit:

Ściągnołem otworzyłem lecz w środku nic nie ma.. Chodzi mi o to że gdy otwieram powinna być aplikacja spolszczony port map czy coś takiego, a tam nic nie ma.

Opublikowano

Otworzyłem 7-Zip'em wpisałem hasło i wypakowałem. Mam już zmienione IP, w każdym porcie na moje z hamachi z końcówką 100. Wszystkie "kulki" mam zielone. Zaraz powiem koledze żeby wszedł na mój serwer.

Opublikowano

Niestety kolega nie może wejść.

PS: Mam router, ale w netmask mam 255.0.0.0 spróbuje z 255.255.255.0 i napiszę.

Edit:

Sorka za double post zapomniałem zedytować, proszę o połączenie.

Edit2:

Wpisałem 255.255.255.0 w netmask, mam wszystkie porty zielone, kolega jest na hamachi na mojej sieci więc co może powodować to że u niego jest błąd a ja mogę sobie grać??

Opublikowano

zamiast 255.255.255.0 wpisz 255.0.0.0 spol z normalna końcówka w ProtMapa dodaj port 22 może pomoże

Jak ja załączam Port 11002 i 22 dopiero mogą się logować ludzie i ja

350x19.png
Opublikowano

Czy winą jest to że za mało ram dałem na serwer? (Dałem 1025 ram.) Czy 1325 ram. utrzyma 2 osoby ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...