Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy gralibyście na tym serwerze, o takim pomyśle?

Wojteek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio wpadłem na pomysł stworzenia serwera o tematyce walk państw, czyli zawieranie sojuszy, królowie, itp itd.

Lecz zastanawia mnie jedno, lepiej stworzyć autorską mapę, i jakieś wymyślone państwa/rasy

czy np: Walki plemion w północnej Ameryce, średniowieczna Europa, czy coś w tym stylu. Grałby ktoś w ogóle? Czy nawet nie mam zaczynać jakichkolwiek prac nad tym?

Z góry mówię że jeśli ktoś się zna na modach, pluginach, to prosiłbym o kontakt PW.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Pomysł ambitny, jak wiele innych w tym dziale, ale na 90% nie zostanie stworzony, a jeśli już by ­został, to bez większego marketingu cierpiałby na brak zainteresowania.

Polska społeczność w Minecraft jest tak durna, że wolą grać na nudnych hardcore'ach, aniżeli na ciekawych, ambitnych projektach. ;)

Pozdrawiam.

5465845486.png

Opublikowano

Gdybyś znalazł bogatego sponsora mógłby to być jeden z najlepszych polskich serwerów minecraft. Tak jak napisał kolega wyżej pomysł ambitny ale nie wiadomo czy Ci to wypali :)

Opublikowano

Wiesz, sponsora to nie problem znaleźć jeśli ma się ekpie, gotowy projekt na serwer, mape w trakcie budowy itp, tylko to jest ten problem, do projektu na taką skalę potrzebuję zaangażowania dużej liczby ludzi + na początku musiałbym władować dużo pieniędzy na hosting dla budowniczych. Cóż, poszukam ludzi, jeśli ktoś będzie chętny mi pomóc, to serwer może powstać :)

Opublikowano

Pomysł dobry, gdyby były autorskie pluginy to super :).

Gdyby takie coś powstało to z chęcią poleciła bym serwer znajomym.

Powodzenia!

Opublikowano

Pomysł na serwer jest owocujący tylko główną rolę w tym wszystkim gra $$$$ . Ale jeśli z tym wszystkim wyjdziesz na prostą drogę to życzę powodzenia :)

Devisssssss_eune_67_4.png

Opublikowano

Również bym pograł na czymś ciekawym :)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Pomysł to w zasadzie lekkie podkolorowanie starych gildii ale jeśli udałoby się zrobić to porządnie to mogłoby być nieźle. Jednak same odświeżone frakcje to trochę za mało żeby przyciągnąć dużą ilość graczy

Opublikowano

Nierealne.

Jest realne, po grubszym zastanowieniu mogło by to wypalić, ale głowy tych wszystkich państw musiały by dość ogarniać, a cały system "factions" musiałby być zmodyfikowany pod potrzeby serwera, co też by było nie lada wyzwaniem. Myślę że jeśli uzbierałbym ogarniętą ekipę, to może by coś wypaliło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...