Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KARTA GRAFICZNA JAK PRZYPISAĆ MB?

itzPROGAMERz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Otóż mam problem z GTA4-pożyczyłem od kumpla wszystko śmiga-choć źle zinterpretowałem ten problem,problem bardziej leży po mojej stronie... Nie wiedzieć czemu,do GTA4 przypisuje mi się TYLKO 26mb pamięci karty graficznej czy jak to tam nazwać fachowo :( 

55903149405245628444.jpg

34259608940193240463.jpg

Moje pytanie,jak to zmienić? Albo co zrobić-chciałbym tak z 700-800 przypisać,jest na to jakiś fix? z góry dziękuję :) 

Opublikowano

nic ci się nie przypisuje a ty nie potrafisz odczytywać właściwie informacji, to wykorzystywanie przez grafikę  pamięci

ta karta to syf a nie grafika do tego typu gier , wykorzystuje w tej grze wszystkie swoje możliwości pewnie przy słabiutkim procesorze co masz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no to teraz wiadomo, myślałem ze co najmniej z i3 używasz

jest dokładnie jak napisałem , masz ustawione praktycznie na minimalne minimum ustawienia gry nawet rozdzielczość stąd aż tak strasznie małe zapotrzebowanie na pamięć. tego nie zmienisz i nie ustawisz bo zależy od ustawień gry. sprawdź sobie sam zwiększając detale

sprawdziłem na testach, w tym zestawieniu ok 30 klatek na LOW powinno być , zwiększ trochę rozdzielczość. jak widać kumpel ma normalną grafikę a nie integrę z procesora.

co do rozmiarów to gra też używa cache w pamięci i nie ma to nigdy nic wspólnego z pamięcią grafiki !

p.s. a tak przy okazji nie powiedziałeś ze masz procesor w wersji mobilnej , samo to powoduje obniżenie przynajmniej o ponad 20-40% wydajności procesora w grach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zapomnij o graniu na tym sprzęcie, to nie jest lapek do gier.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...