Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer CS 1.6 w MC?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakladam serwer Cs 1.6 w minecraft. Mam pytanie do was:

Wymiencie rzeczy ktore chcielibyscie zobaczyc na takim serwerze. Daje lajki za oryginalne odpowiedzi.

Do Moda: Prosze zmienic nazwe.tematu na " [Pytanie] Serwer Cs 1.6 w Minecraft" bo na telefonie chyba nie moge....

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oczywiście TxT na pistolety itp. :)

Może system punktacji? Na przykład za zabicie masz 2pkt, a za wygraną rundę 15pkt.

I by był rangi np.

1pkt - 50pkt - Początkujący

51pkt - 150pkt - Amator

151pkt - 300pkt - Dobry

Power upy na mapce np. Szybkość, Nieśmiertelność na jakiś czas.

Albo klucze, jak runda się zakończyła to masz np. 3% szans, że dostaniesz klucz, a na spawnie byłaby skrzynka i za pomocą klucza mógłbyś ją otworzyć. W niej mogłyby być unikalne bronie, punkty czy ozdobne czapki lub zbroje.

Nawet sporo tych pomysłów :D

Opublikowano

Textury z broniami, zbrojami, granatami i nabojami.

System map z CS 1.6 ( zrobic narazie DD2, Nuke, Inferno ) zrobic specjalne spawny na tych mapach ( tak z 9 ) oraz sklep. Taki ze za zabicie nabija 1 poziom na pasek expa. Za kazdy ded on sie resetuje. Takze sklep, ktory bedzie gdzies na mapie ukryty ( 2 sklepy ) i tam bedzie mozna kupic lepsze bronie.

Zrobic skrzynki takie jak w CS:GO dostajesz klucz ( trap hook czy jakos tak ) pod nazwa: Klucz do skrzynki xxxx oraz skrzynke: Skrzynka xxxx

Dodac rankingi graczy jaki mieli:

- Killstreak,

- Zabojstwa,

- Zgony.

Dodac ciut ale to ciut lepsze bronie na start wzgledem rang:

1 - 100 zabic - Szeregowy

I tak mozna dalej robic.

Dodac jetpacki dla vipow, poustawiac na mapie rozne + ( zamienic teksture np slimeballa na taki + czerwony ) gdzie jak sie wejdzie w to dostanie np pelne hp, szybkosc czy cos innego.

Opublikowano

Macie lajki bo bardzo ciekawe, a zarazem nie przesadzone pomysly. To tak mam juz:

++Bron++

- Ak 47

- M4A1

- Rpg (wiem ze w cs nie ma, ale wieksza zabawa)

- Granaty wybuchowe (He i dla Vip)

- FlashBang

#Beda jeszcze:

- Noktowizor

- Defuser Kit (szczerze nie wiem jak sie to nazywalo)

++Mapy++

- De_dust2

- Wioska villagerow

- Opuszczone miasteczko

#Wkrotce zostanie dodanych wiecen map (z cs)

++Inne++

- Bomba C4

- Bombsite'y

- Puntky

- Statystyki

- System ekonomiczny (czyli money wlasnego autorstwa)

++Pytania++

1. Kupno broni i amunicji ma byc jak w cs 1.6 (buyzone'y) czy komenda /sklep?

2. Pasek exp ma pokazywac czas do konca rundy (ew. Do wybuchu bomby) czy mq pokazywac ilosc np. Fragow lub puntkow?

3. Ile ma trwac runda i jaki ma byc czas do wybuchu bomby?

Opublikowano

Własny texturpack (bronie itp)

Nie wysililes sie. Jezeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie nabijaj postow. Post zostal zgloszony jako spam.

Prosze o odpowiedzi na pytania.

Opublikowano

++Pytania++

2. Pasek exp ma pokazywac czas do konca rundy (ew. Do wybuchu bomby) czy mq pokazywac ilosc np. Fragow lub puntkow?

Opublikowano

Mapke dust2 juz mamy. Jednak jezeli umiesz budowac, to zapraszam do mnie na pw.

Opublikowano

- Za każde zabicie kogoś punkt ,punkty bd się zbierało i kupowało coraz lepsze bronie. Więc zaczynamy od zera kończymy na koxie.

- Bronie, ale żeby na prawde się strzelało a nie zmieniona textura śnieżki

- Jakis przemyślany spawn (żeby nie latać godziny w poszukiwaniu czegoś , zrób mały ale dobrze wszystko umiejscowij)

- I może zrezygnuj z zbroi żeby się skupić głównie na grze a nie na szukaniu i ulepszaniu pancerza.

- System rang ,żeby ci słabsi walczyli z słabszymi a nie z ,,weteranami,, gry

Opublikowano

Masz bardzo ciekawe pomysly.

- Punkty juz sa

- Tekstrury wprowadzimy za jakis czas

- Jak bedzie duzo ludzi zarowno slabych jak i weteranow, zrobimy 2 lub 3 klasy (ustalone wedlug poziomu doswiadczenia)

Dzieki masz +

Mam pare pytan:

++Pytania++

Opublikowano

++Pytania++

1. Moim zdaniem z buyzone będzie lepiej ;)

2.Pasek exp to czas do końca rundy/ wybuchu bomby a statystyki w tabelce :)

3.Tyle co w orginalnej grze runda 2 minuty wybuch bomby 45 sekund (Tak jest w CS:GO przynajmniej)

Opublikowano

Up Co do statystyk - Jaka tabelke masz na mysli? Oczywiscie masz +

Runda bedzie trwala nieco dluzej poniewaz mapy sa dosc spore.

Opublikowano

O i jeszcze mam pytanko jak chcesz zrobić dołączanie do map? Ja bym proponował żeby wybierało tak, że nie tam gdzie jest najwięcej osób lub coś w tym stylu tylko tam gdzie rozgrywka się dopiero zaczęła lub gdzie jest najmniej osób i w taki oto sposób gracze będą równomiernie rozłożeni na różnych mapkach i nie będzie chaosu, że na jednej mapce dużo ludzi a na innej wcale. Można też to jakoś zmienić ale ja na razie nie mam innego pomysłu ;)

Up Co do statystyk - Jaka tabelke masz na mysli? Oczywiscie masz + Runda bedzie trwala nieco dluzej poniewaz mapy sa dosc spore.

No taka tabelka co się robi w MC inaczej scoreboard czy jakoś tak.

Opublikowano

Ja myślałem , że w walce na mapie czas do końca , a po za walką np. na spawanie w tym miejscu exp bo np wiedzieć  ile ma się expa podczas walki jest nie potrzebne , a zaśmiecanie ekranu tabelką nie ma sensu.

A i czas bym dał z 10 min ,żeby nie było wiecej włączania walki niż gry

Opublikowano

Mysle ze tabelke jednak zrobie taka podczas gry (nie chodzi mi o TAB). Czas gry to bedzie 7 minut (bomba 45s). Czas rozbrajania bomby - 7,5 lub 15s (zalezy czy masz defuser czy nie)

Jezeli macie jeszcze jakies ciekawe propozycje to piszcie.

Opublikowano

@remik192837

Pasek exp to byłby czas jaki pozostał do końca rundy a nie, że tylko jest tak sobie.

Po co launcher z modami trudno się nauczyć wgrywać mody? Jakiś nierozumny jesteś żebyś nie mógł sobie sam wgrać modów? Moim zdaniem takie launchery to badziewie bo ludziom nie chce się nauczyć jak wgrać 2 mody...

@ERACON

Może tak jakaś autorska mapka? Mógłbym pomóc w budowaniu. Ulepszanie broni? Tylko, że po ulepszeniu będą więcej kosztowały podczas gry takie urozmaicenie ;) Jednak ja nie jestem pewny co do ulepszania ale można to jakoś wykorzystać. Ile osób będzie mogło grać w jednym meczu? Tak gdzieś maks było by dobre po 8 osób w terrorystach i w anty. O i jeszcze jedno 15 sekund rozbrajania o.O człowieku to za dużo o wiele z defuserem 5 sek a bez 7,5. Tak to jest za dużo ;) A co do ulepszeń leciały by ze skrzynek a skrzynki = klucze więc klucze = zdobywanie kasy za mecze :D

Opublikowano
@

1A kto nie potrafi wgrać Forge i wsadzić moda ?

2Z laucherem chodziło mi głównie o lenistwo innych

3Zlauncherem bedzie wiecej ludzi, poniewaz chyba kazdy woli pobrac i odpalic niż ściągac programy i mody które mogą nie działac.

Opublikowano

Launchera nie zrobie po nie potrafie.

eximius - Autorska mapa to znaczy spoza cs'a? Czas brojenia bomby zmienie na te 5s. Ulepszen broni chyba nie bede robil, no chyba ze ludzie beda chcieli. Sprobuje zrobic te cale klucze i skrzynki itp.

Moze zrobie perki (przedmioty) dzieki ktorym bedziemy mieli np. Wyzszy skok itp.

Tylko wlasnie jeszcze nie wiem czy robic taki klasyczny cs czy bardziej taki codmod (klasy, perki itp.)

Opublikowano

Można tez zrobić mapkę aim_awp. W tym serwie w mc spodoba mi się to że nie będzie aimów sh ii innych hacków ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...