Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

688761419615001940699.jpg

Nasz developer:

328271419615001940699.png

Postanowił iż weźmie się poważnie za serwer, a więc nie przedłużając..

Możecie sobie pomyśleć, "Omg kolejny serwer sv+gildie" i za pewne jak typowy cebulak napisalibyście "wywalaj z tym serwerem, jest jak każdy inny, tylko zaśmieca MC!!"

Ale WG mnie ten "Dodatek" rzecz ujmując nie jest czymś zwykłym , jest to System RPG opierający się na grze Pokemon,

System pozwala na wcielenie się w jednego z różnorakich typów tych "zwierzaków" , wprowadzony jest także modyfikacja mnożników zadawanych obrażeń dla różnych klas jak i na różnych biomach oraz podczas różnych zjawisk pogodowych! [Mam na myśli deszcz, burze , śnieg ETC.]

Na Start Pojawicie się w komorze gdzie będziecie mieli 3 portale!

- Pierwszy z opcją "W ogóle nie grałem w pokemony ani nie wiem co to jest!"

- Drugi z opcją "Kiedyś coś o tym słyszałem ale nie znam
tego dokładnie"

- Trzeci z opcją "Jestem graczem który wie co i jak"

}->Jeżeli wybraliście jeden z dwóch pierwszych portali zostaniecie przeniesieni do Poradnika na temat gry, mnożników , oraz innych rzeczy związanych z tą tematyką [Po ukończeniu poradnika zostaniecie przekierowani jak w portalu nr.3]

}->Jeżeli wybraliście ostatni portal zostaniecie przeniesieni do pomieszczenie z wyborem klas oraz z możliwością powtórzenia samouczka!

Na mapie będą generowały się tak zwane "stacje leczące" gdzie będziecie mogli się "wyluzować" oraz uleczyć rany nabyte w walce z innym

Na spawnie głównym zostanie umieszczona tabela klas a dokładnie jaki mnożnik zawiera dana klasa np.

Woda vs. Elektryczność  =  2.0x   ze względu na to że woda przewodzi prąd

z koleji

Ziemia vs. Elektryczność = 0.0x ze względu na to że ziemia jest izolatorem prądu

Mam nadzieję że jako współwłaściciel , serwer będzie "chulał" :) a gracz będą mieli pozytywne wrażenia nabyte z gry.

Masz jakieś pytania lub zagadnienia nie zrozumiałe dla Ciebie? Zapraszam! :

324031419615001940699.png quatres 19

324031419615001940699.png grzesdzikowski

Wszelkie informacje będę na bieżąco aktualizował

takie jak np. data startu i ip serwera/teamspeaka

W komentarzach prosił bym was o opinie co sądzicie o tym serwerze i jakie szanse wg was ma on na udany start :)

Screen'y tabeli mnożników:

https://screenshooter.blob.core.windows.net/engine4files/qbiihvgjemprzgtqkcdqtcbakjayhrofxfrwyhjybjkabkfefbzpqndozhyxvibnykttoxrctfpksbzzevtgrzojcdxrjlctiwbrrmqikwwlyswyhytzovvzvjqlazth

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

He he, widzę, że z mpc forum dowiem się więcej niż ja sam xD

Co do topicu: w Pkmn elektryczność ma mnożnik 0x na ground, więc popraw.

Dobra, wracam do pisania ;-)

Pozdrawiam dzingishan :-)

Opublikowano

Serwer to po prostu zaj***sta sprawa! Widać, że pluginy, bo wątpię, że ktoś by do tego projektu użył skryptów.

Gratulację i życzę dalszych sukcesów.

sygnatura.png

Opublikowano

@HardStyl3r @skoniak1 Dziękuje za pozytywne opinie :)  Choć one bardziej należą się @dzingishan 'owi za to że w ogóle przystąpił do tak ogromnego projektu :P

Mam nadzieję , że serwer zainteresuje większe grono graczy ;)

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

Wstępna beta według mnie będzie około Nowego Roku, ale nic nie obiecuje.

Na start chce wpisać po 5 ataków na typ i 10 ataków normalnych (razem wychodzi 95 klas do napisania, więc super xD)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...