Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno laptopa do +/- 2000zł

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) W najbliższym czasie planuję zakup laptopa, gdyż obecny komputer nie dosyć, że zajmuję całe biurko to jeszcze mam z niego mało pożytku. W każdym razie interesuję mnie zakup jakiegoś niedrogiego sprzętu tak pi razy oko do 2 tysiaków. Głównie ma on służyć do przeglądania internetu, pisania stron i grania w mniej wymagające gry. Mam przez to na myśli: GTA San Andreas, Euro Truck Simulator 2, Minecraft, The Sims 4 itp. Obowiązkowym elementem tego laptopa musi być dysk SSD. Najlepiej aby był sam bez zwykłego HDD 64gb lub 128gb ze spokojem wystarczą. ;) Inną mniej ważna kwestią jest kolor. Nie chcę żeby taki laptop był biały, bo to naprawdę potrafi rozpraszać. :P Czekam na jakieś ciekawe propozycje. ;) Dodam również, że mam na oku taki model SONY Vaio Fit E i3 GT740M 120SSD lecz nie wiem czy ten procesor nadaję się do takich gier. ;p

Opublikowano

Proponuję Toshibę z normalną i3 i GT740:

http://www.morele.net/laptop-toshiba-pscgae-07401rpl-627740/

Tutaj już wydajniejszy procesor, niska waga. Do tego dorzucasz taki dysk SSD 128GB Plextora:

http://www.morele.net/dysk-ssd-plextor-128gb-sata-iii-transfer-do-520mb-s-px-128m6s-637120/

I masz wydajny sprzęt w niskiej cenie. W morele zamontują Ci taki SSD za 1zł + wysyłka gratis po podaniu kodu rabatowego - wysyłam go na PW.

KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Opublikowano

Proponuję Toshibę z normalną i3 i GT740:

http://www.morele.net/laptop-toshiba-pscgae-07401rpl-627740/

Tutaj już wydajniejszy procesor, niska waga. Do tego dorzucasz taki dysk SSD 128GB Plextora:

http://www.morele.net/dysk-ssd-plextor-128gb-sata-iii-transfer-do-520mb-s-px-128m6s-637120/

I masz wydajny sprzęt w niskiej cenie. W morele zamontują Ci taki SSD za 1zł + wysyłka gratis po podaniu kodu rabatowego - wysyłam go na PW.

Niestety ta toshiba odpada. Ma zainstalowany system + jaskrawą obudową która będzie mnie denerwowała. :D Tak jak powiedziałem najlepiej żeby miał wyłącznie dysk SSD. Szkoda trochę kupować taki laptop z dwoma dyskami, gdyż i tak tego hdd nie będę używał, a na pewno nie mało waży. :P

PS. Drugi link chyba jest niepoprawny. :P

Opublikowano

Sony Vaio jest biały :P i nie polecam płacisz za marke.

Zobacz sobie Acera e1-570g >KLIK< z i3 ulv 8gb ram dyskiem SSD 128 gb + GT740m. Srebrny + matowa matryca

Ewentualnie kupujesz Acer e5-572g >KLIK< z i3 (4 generacji) 4 gb ram i GF840m Matowa matryca.

Acer v5-561g z i5 ulv 4 gb ram i r7-m265 + mysz troba itp gratis. Również matowa matryca.

+ Do tego kupujesz dysk SSD 128 PLEXTOR

Montaż dysku jest gratis jesli podczas składania zamówienia napiszesz ze prosisz o zamontowanie.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Jest też czarna wersja. Ja w ogóle nie widziałem białej więc nie wiem o czym gadasz. :D Nie chcę kupować laptopa ze zwykłym dyskiem hdd i dopłacać do ssd i jeszcze musieć go ew. montować. Chcę kupić laptopa od razu z dyskiem SSD. Może być mały nie potrzebuję dużo miejsca. :P

Opublikowano

Ale to Cie nic nie kosztuje montaż tylko jak zamawiasz laptopa to zamawiasz również dysk piszesz "prosze zamontowac dysk SSD" i masz gotowy laptop

Opublikowano

Ale to Cie nic nie kosztuje montaż tylko jak zamawiasz laptopa to zamawiasz również dysk piszesz "prosze zamontowac dysk SSD" i masz gotowy laptop

Ale w takim razie bezsensu mi drugi dysk HDD. Nie dosyć, że przepłacam to i tak go nie wykorzystam. Wracając do tego sony ma on takie parametry:

Intel Core i3-3217U (2 rdzenie, 1.80 GHz, 3 MB cache)

4 GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz)

SSD SATA III 120GB

NVIDIA GeForce GT 740M
+ Intel HD Graphics 4000
Technologia Intel Hyper Threading - Co to jest?

I zasadnicze pytanie. Dam radę z takimi simsami lub ets? Martwi mnie tylko i wyłącznie procesor. Niby dobry, ale...
Opublikowano

Dysk HDD mozesz używać jako zewnętrzny na przechowywanie danych... Powiedz ze nie przyda Ci się zewnętrzny dysk :P? A jak nie to mozesz go sprzedać.

Da rade z simsami, ale  Acer E5-572G ma wydajniejszy procesor i grafike. 

Ja bym wybrał Acera ale to juz Twója decyzja :)

Opublikowano

Dysk HDD mozesz używać jako zewnętrzny na przechowywanie danych... Powiedz ze nie przyda Ci się zewnętrzny dysk :P? A jak nie to mozesz go sprzedać.

Da rade z simsami, ale  Acer E5-572G ma wydajniejszy procesor i grafike. 

Ja bym wybrał Acera ale to juz Twója decyzja :)

Ja jestem wybredny. :D Gdy widzę laptopa z innym kolorem niż czarny od razu robię się czerwony. Tak samo jak jest kanciasty. :D Nie wiem czemu, ale tak mam i nic nie poradzę. :P Teraz jeszcze pytanie odnośnie tego Vaio znasz może jakiś sklep gdzie można go kupić? Szukałem dosłownie wszędzie i naprawdę ciężko go znaleźć. ;)

Na razie znalazłem jednego na allegro, ale lada moment ktoś go kupi, bo jest dość tani, a ja muszę jeszcze parę rzeczy opylić. :D

Opublikowano

Ale przciez Acer e5-572g >KLIK< jest czarny :P

Sony vaio to stary przebytek mało kto go kupował no chyba ze na wygląd nie dziwie sie ze go cieżko znaleść ;)

Opublikowano

Ja jestem wybredny. :D Gdy widzę laptopa z innym kolorem niż czarny od razu robię się czerwony. Tak samo jak jest kanciasty. :D Nie wiem czemu, ale tak mam i nic nie poradzę. :P Teraz jeszcze pytanie odnośnie tego Vaio znasz może jakiś sklep gdzie można go kupić? Szukałem dosłownie wszędzie i naprawdę ciężko go znaleźć. ;)

Na razie znalazłem jednego na allegro, ale lada moment ktoś go kupi, bo jest dość tani, a ja muszę jeszcze parę rzeczy opylić. :D

Człowieku, co ty baba jesteś, że lecisz ba wygląd? Od tego są naklejki na obudowę, ale luj z tym, nie bierz nigdy procesor ulv, chyba, że chcesz mieć 8h baterie. Bierz acera z i3 i gt840m
Opublikowano

Człowieku, co ty baba jesteś, że lecisz ba wygląd? Od tego są naklejki na obudowę, ale luj z tym, nie bierz nigdy procesor ulv, chyba, że chcesz mieć 8h baterie. Bierz acera z i3 i gt840m

No widzisz bywa i tak. Tak wygląd ma dla mnie duże znaczenie. Naklejki? Dla mnie zbędny bajer. Warto wspomnieć, że jeśli tłumaczysz komuś jakieś rzeczy nie używaj skrótów których większość ludzi nie zna. ;p

Opublikowano

ulv to znaczy niskonapięciowy. i3 ulv z sonego jest wydajności pentiuma o tym mówi :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...