Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amd phenom ii x4 955 vs FX 6350

gl0wask1d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się który procesor bedzie sprawowal sie lepiej w cs go na ustawieniach 1280/720 1280/800 16:9 16:10 podkrecony phenom do 3.8 , 3.9 ghz czy niepodkręcany fx 6350

Opublikowano

Bierz FX phenomy to już troche stara technologia. Ja mam Phenomka II x4 965BE OC do 4.0Ghz i nie sprawuje się najgorzej da rade na nim pograć nawet w najnowsze tytuły ale tu nawet na chłopski rozum ten FX ma 3 moduły, gdzie każdy ma po 2 rdzenie czyli ma 6 rdzeni jakby nie patrzeć a phenom tylko 4. W ogólnej pracy komputera FX będzie się sprawował lepiej. Poza tym do OC tego phenoma musisz mieć potężne chłodziwo bo one się grzeją jak cholera. Reasumując bierz FX lepiej na tym wyjdziesz

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

oczywiście, że będziesz mógł. Procki AMD są stworzone do OC :) dobre chłodzenie powietrzem i możesz śmiało kręcić jak masz dobry zasilacz i odpowiednią sekcje zasilania na płycie

Opublikowano

Od kiedy to ilość rdzeni jest współczynnikiem wydajności?

Zastanów się co piszesz bo giadolisz aż szkoda pisać, http://pclab.pl/art50000-16.htmlogarnij wykresy gdzie jest fx przy phenomie. IMO FX to porażka i nie warto nawet myśleć nad kupnem. Jeśli ja miał bym brać to używana i5 na sandy/ivy + h61g3 + ddr3 i masz zestaw do wszystkiego.

graphic.png
Opublikowano

PClab wszystko wyjasnia ^.^

Opublikowano

Od kiedy to ilość rdzeni jest współczynnikiem wydajności?

Zastanów się co piszesz bo giadolisz aż szkoda pisać, http://pclab.pl/art50000-16.htmlogarnij wykresy gdzie jest fx przy phenomie. IMO FX to porażka i nie warto nawet myśleć nad kupnem. Jeśli ja miał bym brać to używana i5 na sandy/ivy + h61g3 + ddr3 i masz zestaw do wszystkiego.

Nie powiedziałem, że wieksza ilość rdzeni jest współczynnikiem wydajności więc mi ziomek nie wkręcaj tu. Po drugie pclab nie trawi AMD więc testy z pclab możesz sobie wsadzić tam gdzie światło nie dochodzi. FX ogólnie będzie wydajniejszy w większości gier od tego phenoma wiem co mówie bo phenoma mam na codzień a z FX też miałem do czynienia. Trzecia i ostatnia sprawa autor pyta się od PHENOM vs FX a ty wyskakujesz z intelem :) Tyle w temacie

Opublikowano

PClab wszystko wyjasnia ^.^

I co to wyjaśnia? To że robią poprawne TESTY bebechów komputerowych? Na ludzi tam nie ma się co patrzeć bo hejt jest wielki ale testy są jak najbardziej prawidłowe.

Dał bym Ci linka gdzie indziej gdybym miał inne forum które zrobiło tak wielki spis oraz test komponentów kompa.

@ edit

zastanów się co piszesz, powiedz mi kto góruje w wydajności procesorów i kart graficznych? Oraz kto ma monopol? Intel oraz Nvidia AMD jest daleko w tyle jeśli chodzi o wydajność a ich problemy zaczeły się z seria FX.

Intel będzie wydajniejszy i lepszy jeśli chodzi o wydalane ciepło i ilość pobieranego prądu, to że użytkownicy nie trawią AMD to nic dziwnego, samemu nigdy więcej nie przejdę na ten szrot. Miałem athlona ~ dziękuje postoje. Może autor zapłaci teraz więcej pieniędzy za komponenty ale w dalekiej przyszłości pójdzie mu to na +.

graphic.png
Opublikowano

I co to wyjaśnia? To że robią poprawne TESTY bebechów komputerowych? Na ludzi tam nie ma się co patrzeć bo hejt jest wielki ale testy są jak najbardziej prawidłowe.

Dał bym Ci linka gdzie indziej gdybym miał inne forum które zrobiło tak wielki spis oraz test komponentów kompa.

@ edit

zastanów się co piszesz, powiedz mi kto góruje w wydajności procesorów i kart graficznych? Oraz kto ma monopol? Intel oraz Nvidia AMD jest daleko w tyle jeśli chodzi o wydajność a ich problemy zaczeły się z seria FX.

Intel będzie wydajniejszy i lepszy jeśli chodzi o wydalane ciepło i ilość pobieranego prądu, to że użytkownicy nie trawią AMD to nic dziwnego, samemu nigdy więcej nie przejdę na ten szrot. Miałem athlona ~ dziękuje postoje. Może autor zapłaci teraz więcej pieniędzy za komponenty ale w dalekiej przyszłości pójdzie mu to na +.

http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/amd-fx-6350-vs-amd-phenom-ii-x4-955-be

Jak będzie mi się chciało to poszukam testów w grach na razie mam inne zajęcia niż użeranie się z pseudoinformatykiem. Nvidia czy AMD? Tu bym się kłócił bo na chwile obecną to R9 280x jest najlepszym wyborem jeżeli chodzii o stosunek cena/wydajność. Co do procka to jasne, że intel ma monopol, ale nadal odpowiadam na pytanie autora tematu

Opublikowano

http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/amd-fx-6350-vs-amd-phenom-ii-x4-955-be

Jak będzie mi się chciało to poszukam testów w grach na razie mam inne zajęcia niż użeranie się z pseudoinformatykiem. Nvidia czy AMD? Tu bym się kłócił bo na chwile obecną to R9 280x jest najlepszym wyborem jeżeli chodzii o stosunek cena/wydajność. Co do procka to jasne, że intel ma monopol, ale nadal odpowiadam na pytanie autora tematu

Stosuj się do bencha a daleko zajdziesz : )

Nie widzę abym nazwał się informatykiem więc wyjazd, 280X pomyśl o GTX 970 od nv to jest dopiero 'stosunek cena/wydajność'.

graphic.png
Opublikowano

Stosuj się do bencha a daleko zajdziesz : )

Nie widzę abym nazwał się informatykiem więc wyjazd, 280X pomyśl o GTX 970 od nv to jest dopiero 'stosunek cena/wydajność'.

Przynajmniej nie traktują w testach AMD jak syfu poza tym jak masz zamiar wjebać 1500zł w samą grafikę to nie ma sprawy. Pytanie tylko ile chcesz wydać na taki zestaw bo w komputerze do gier za 3000zł byłoby idiotyzmem wsadzenia tam tego GTX. Skoro nie nazywasz się informatykiem to nie drażnij ucha dziecionko idź trollować gdzie indziej Jeeez fanboy attack

Uczeń
Opublikowano

Przynajmniej nie traktują w testach AMD jak syfu poza tym jak masz zamiar wjebać 1500zł w samą grafikę to nie ma sprawy. Pytanie tylko ile chcesz wydać na taki zestaw bo w komputerze do gier za 3000zł byłoby idiotyzmem wsadzenia tam tego GTX. Skoro nie nazywasz się informatykiem to nie drażnij ucha dziecionko idź trollować gdzie indziej Jeeez fanboy attack

akurat amd to jest syf, wiec nie bron. (mowa o procesorach)

kiedys byl w miare, teraz jest gownem przy intelu.

co do kart to faktycznie r9 280x jest jedna z lepszych kart cena/wydajnosc bo do gtx 770 nie warto doplacac, gtx 780 za drogi, wiec dopiero gtx 970 jest NAJLEPSZĄ na ten moment kartą cena/wydajność.

Opublikowano

Przepraszam mój ty milordzie, samemu dałeś karte ja dałem inną. Tak możemy robić w nieskończoność, gówno mnie obchodzi to co ty bredzisz. Primo AMD to syf, grzejniki i tyle. To że mają w 1 segmencie średnio-budżetową kartę nie czyni ich Bogami. Bo w niskim oraz wysokim dominuje NV. Procesory są tanie ale nie wydajne, w grach spadki fps przykładem może być battlefield gdzie spadki są nawet do 3 fps wywołane przez CPU.

graphic.png
Opublikowano

Przepraszam mój ty milordzie, samemu dałeś karte ja dałem inną. Tak możemy robić w nieskończoność, gówno mnie obchodzi to co ty bredzisz. Primo AMD to syf, grzejniki i tyle. To że mają w 1 segmencie średnio-budżetową kartę nie czyni ich Bogami. Bo w niskim oraz wysokim dominuje NV. Procesory są tanie ale nie wydajne, w grach spadki fps przykładem może być battlefield gdzie spadki są nawet do 3 fps wywołane przez CPU.

Spadki fps do 3? z dupy to wyciągnąłeś czy co? Miałem C2D i na nim miałem spadki na tym phenomie NIGDY mi nie spadły klatki przy graniu w BF. Dokształć się.

Opublikowano

Spadki fps do 3? z dupy to wyciągnąłeś czy co? Miałem C2D i na nim miałem spadki na tym phenomie NIGDY mi nie spadły klatki przy graniu w BF. Dokształć się.

Posprawdzaj sobie testy : ) są spadki.

graphic.png
Opublikowano

Posprawdzaj sobie testy : ) są spadki.

na pclab ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...