Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Automatyczne usuwanie gildii po określinym czasie nieobecności członków

novic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym zrobić na swoim serwerze automatyczne usuwanie się gildii po określonej w czasie nieobecności członków ale nie bardzo wiem jak to zrobić.. chodzi o to że jeśli ktos założy gildie i przejmnie tereny na survivalu (claim), a potem przestanie wchodzić na serwer, to żeby jego gildia została automatycznie usunięta po 2 tygodniach. Potrzebny do tego jakiś dodatkowy plugin czy coś? Aktualnie posiadam plugin Factions. PROSZĘ O POMOC!

Opublikowano

nie chce zmieniać pluginu.. ten mi odpowiada.. pozatym miałbym za dużo roboty z przenoszeniem aktualnych gildii o ile byłoby to w ogóle możliwe.. UP

Opublikowano
// -------------------------------------------- //
// REMOVE DATA
// -------------------------------------------- //

// Should players be kicked from their faction and their data erased when banned?
"removePlayerWhenBanned": true,

// After how many milliseconds should players be automatically kicked from their faction?
"removePlayerMillisDefault": 864000000, // 10 days
"removePlayerMillisPlayerAgeToBonus": {
"1209600000": 864000000 // +10 days after 2 weeks
},
"removePlayerMillisFactionAgeToBonus": {
"2419200000": 864000000, // +10 days after 4 weeks
"1209600000": 432000000 // +5 days after 2 weeks
},

ogolnie to polecam poczytać

http://www.massivecraft.com/factions

niby nic a zawsze coś :)

Polecam usunac Factions i wgrac FunyGuilds :)

@TheKrabik

Zgadzam się :3, ale można też wgrać fajny skrypt, tylko nazwy akurat teraz nie mam :D FunyGuilds jest dobre i funkcjonalne, dobre dla początkujących :D

tia nie ma to jak zamienić Bardzo dobry i Bardzo dobrze rozbudowany plugin na jakieś g*o pokroju skryptów , bądź na plugin który nie oferuje nawet polowy tego co factions..

ogolnie to co ci podalem bedzie dzialac tak

fajnie by bylo gdyby znalazł sie w końcu serwer survival na którym uustawienia plugin factions są trochę zmienione od default ale nie mam co oczekiwać za wiele po tym forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...