Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jungla na rankedzie?

ViQney

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanko, mam dopiero 13 lvl i rzadko kiedy widziałem żeby ktoś junglował. Czy w Docie na ranku jungler jest potrzebny ? Czy zazwyczaj jest system Top - 2v2, mid 1v1, bot 2v2 ? I jakimi jeszcze postaciami się jungluje, oprócz tych wymienionych w bibliotece ?

Opublikowano

Różnie bywa. Zależy od tego jaki masz pick. Ale przy takim Tide to potrzebna jest Enigma aby to się wszystko zgrało a ona musi iść w jungle aby jak najszybciej zdobyć dużo golda. Zazwyczaj również obowiązują linie takie jak wymieniłeś, ale jak ja gram ze znajomymi to idziemy coś takiego 1-1-3 ale jak nasz mid wbija 6 lvl to zazwyczaj jeden z supów zaczyna gankować a drugi ubezpiecza linie.

Legenda
Opublikowano

Do jungli, ale nie musi lecz dzięki niej daje dużo drużynie to sand king. Pakujesz w W i stackujesz sobie jungle i czyścisz skillem. Szybko dorobiony blink na nim to pewny teamfight oraz gang. Żeby grać junglę trzeba mieć skilla, ale to skilla a nie pseudo, ponieważ trzeba kontrolować jednostki jak u Chena, Enchantress.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Jungler dużo daje ;D 

Lifestealer z*********e działa :D

Tusk też, fajne ganki z tej kulki lodowej :D

ARIONE-MINI.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jungler to przydatna postać w każdej drużynie. W terenach między alejkami można znaleźć runy, nie trzeba czekać na przybycie kolejnej fali creepów. Sporo złota na junglowaniu można zarobić, ale... ostatnio Sand King zapolował na mnie w jungli, co nie skończyło się dobrze.

Poomoglem? Daj plusa, Ciebie to nic nie kosztuje, a ja będę wiedział, że do czegoś się nadaję!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...