Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pc czy Konsola

ArTmol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem ze ten temat jest poruszany co chwile ale mam budzet 2000zl (+/-100zl doplaty). Obecnie mam laptopa C2D P7450 4gb ram Ddr2 I grafike GT220m ktora juz ledwo zipie. Laptopa mam juz 5lat. Zastanawialem sie nad pc lub konsola. Konsola to PS4 z Gta V lub ps3 z paroma grami tak do 1200zl I reszte odkladac na nastepne swieta na piecyk. Jak myslicie ktora opcja bedzie lepsza. Dodam ze z laptopa da sie w miare plynnie korzystac I mysle ze jeszcze troche pozyje :D

@edit. Internet mam mobilny 6GB

Opublikowano

Zależy co wolisz. Co Ci się bardziej przyda. Jak chodzi o mnie to mam komputer już chyba z 4 lata w miarę dobry ale z czasem trochę zaczął się psuć i karta graficzna na niektórych grach z 2013-2014 ledwo zipie. Przez ostatni czas używam go tylko po to żeby korzystać z programów typu Excel itp., posłuchać muzyki, obejrzeć jakiś film itp. Głównie do internetu...czasami się zdarzy że w coś pogram jakieś MMO typu Lineage 2 (takie które nie wymaga jakiś wielkich wymagań) lub ostatecznie jakieś stare gry na Single Player. Jeszcze trochę powinien pociągnąć. Wybrałbym PS4 (w twoim wypadku najlepiej jakby dawali do zestawu jakieś gry np. właśnie GTA V + kupić jeszcze z 2-3 używane w dobrym stanie. Ponadto szczerze mówiąc sam zbieram aktualnie na PS4) a co do lepszego PC w moim przypadku może za 1 rok - 2 lata? się zobaczy. 

Opublikowano

6 GB słabo :) 
Ja mam 30 gb które kończy mi się po nowym roku i starczało mi do słuchania muzyki, face i gry na android. 

A co do głównego wątku kupiłbym dobrego pc ponieważ sam kupiłem PS3 niedługo po premierze i dałem 1800 zł przedwczoraj sprzedałem go za 350 zł uświadamiając sobie, że to były najgorzej wydane 2 tysiące w moim życiu. Mało co grałem bo gry drogie, a po 2 to zajawka jest przez krótki czas :) 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Komputer jest niezastąpiony. Sam mam terax xbox360 i miałem na święta brać ps4, lecz wybrałem wyrąbany komputer za 3.5 k na którym pojdzie mi wszystko przez pare lat na ultra a gry tansze lub pobrac mozna :>

Do konsoli dobry telewizor trzeba miec i kupe kasy. Tez wychodza nowa i trzeba sie przezucac, a w pc tylko czesci wymieniasz.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Komp za 2100 max jak napisał autor nie będzie tak wypasiony aby gry typu far cry 4 czy cod advanced poszly na ultra.

Po drugie chyba trzeba też kupić monitor mysz klawiaturę,chyba ze autor to ma.

Opublikowano

Myszke mam oraz monitor 18cali z rozdzielczoscia 1366x768 ale z czasem bym kupil wiekszy.wiec tylko doliczyc by trzeba bylo klawiature

Opublikowano

Gorszą ? widziałeś jaką mają na ps4 ? to zobacz gamaplaye na youtubie

Żeby komputer osiągnął taką grafikę to wydatek z rzędu 3500zł a autor ma do dyspozycji 2tys.

Opublikowano

Zależy jakim jesteś graczem.

Jeżeli np. lubisz gry moba to tylko i wyłącznie PC.

Ja mając budżet 2000zł wybrałbym PS4/ ewentualnie X One.

Gry może są i drogie, ale z odsieczą przychodzą tutaj takie usługi jak PS+, Games with Gold czy EA Access.

Opublikowano

Najważniejsze pytanie to czy chcesz grać ze znajomymi, jeżeli tak to czy mają PC czy konsole. Osobiście wolałbym PC bo szkoda moich pieniędzy na każdą nową gierkę, która kosztuje minimum 150 zł. Dodatkowo naprawa czy wymiana części też sporo kosztuje. No i co najważniejsze żeby grać online musisz kupić abonament.

Opublikowano

Ja bym wybrał konsolę, kompa za 2k i tak będziesz musiał ulepszać co jakiś czas żeby pograć w nowsze gry, a konsola będzie Ci służyć aż do wyjścia następnej generacji :P

Gry może są i drogie, ale z odsieczą przychodzą tutaj takie usługi jak PS+, Games with Gold czy EA Access.

Opublikowano

A gdybym mial brac konsole to PS4 czy Xbox OnE ( nie porownujac padow)

PS4 wypada o niebo lepiej, nawet pod względem takim że na Xbox One jest płatny internet.

Opublikowano

A gdybym mial brac konsole to PS4 czy Xbox OnE ( nie porownujac padow)

Nie patrz tutaj na grafikę, bo konsole wyglądają prawie identycznie. Sprawdź lepiej które gry ekskluzywne Ci się bardziej podobają, gdzie grają twoi znajomi...

PS4 wypada o niebo lepiej, nawet pod względem takim że na Xbox One jest płatny internet.

W obu przypadkach trzeba płacić za internet...

Opublikowano

Nikt ode mnie nie ma konsoli nowej generacji ;x A w gry które będę grał są na obu konsolach lub dopiero wyjdą (gta v, fifa 15, wiedzmin3 i bf4 )

Opublikowano

W obu przypadkach trzeba płacić za internet...

Tu się mylisz, jakoś mam i nie płacę a użytkownicy Xbox one muszą płacić 150zł rocznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...