Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ograniczony dostep do internetu

Polska000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .  Mam  przeciętny internet radiówkę( wifi tez mam ). Od pewnego czasu mam pewien problem.   W ciągu dnia internet rozłącza mi się ,(  tam gdzie jest pokazana siła zasiegu pisze mi ograniczony dostep do internetu ). Dzwoniłem , mówili że wszystko ok , super gra , ale ja mam ten cały czas problem. Muszę odłączyć z zasilania  i potem działa z 1-2h i powtarza się ten sam problem. O co chodzi ?

Opublikowano

Zadzwoń i powiedz, żeby ci to naprawili, co mają innego do roboty. Albo powiedz im, że zrezygnujesz z ich usług. Internet raidowy niestety taki jest, coś działa przez określony czas.

Opublikowano

Nastały czasy zimy i o ile się orientujesz, twój internet działa na zasadzie odbierania i wysyłania fal radiowych.

Jeżeli pogoda/budynki/stalowe elementy/i tym podobne rzeczy stoją Ci na przeszkodzie, to odbiór twojego internetu będzie słaby, bądź zerowy.

Prawdopodobnie (choć dopuszczam sytuację, że to faktycznie awaria) zbyt dużo zrobić nie możesz.

Możesz dorobić odpowiednie uziemienie dla twojego modemu, coś podobnego jak robiło się kiedyś z radiami, do anteny przyczepiało się druk, a drut dalej do grzejnika, bądź rury. :) 

Zyskasz na jakości odbieranych danych.

Pamiętaj, że druk musi dotykać metalowego elementu twojej anteny przy modemie radiowym.

Pozdrawiam,

Cain.

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...