Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Bungeecord wyłącza się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zrobiłem na fiberhoście 3 serwery (3 razy pakiet lava - bez limitu ramu). 1 ma bungeecord, pozostałe 2 spigota. I wszystko normalnie działa tylko gdzieś po 10 minutach serwer bungeecord się wyłącza. W konsoli pisze :

15:56:19 [INFO] Using OpenSSL based native cipher.

15:56:19 [INFO] Enabled BungeeCord version git:BungeeCord-Bootstrap:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_alert, file=modules/cmd_alert.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_find, file=modules/cmd_find.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_list, file=modules/cmd_list.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_send, file=modules/cmd_send.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_server, file=modules/cmd_server.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=reconnect_yaml, file=modules/reconnect_yaml.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_alert version git:cmd_alert:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_find version git:cmd_find:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin reconnect_yaml version git:reconnect_yaml:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_server version git:cmd_server:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_send version git:cmd_send:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_list version git:cmd_list:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [WARNING] Forced host server pvp is not defined

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_alert version git:cmd_alert:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_find version git:cmd_find:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin reconnect_yaml version git:reconnect_yaml:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_server version git:cmd_server:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_send version git:cmd_send:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_list version git:cmd_list:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC
15:56:19 [INFO] Listening on /xxx
15:56:38 [INFO] [/xxx] <-InitialHandler has connected
15:56:41 [INFO] [/xxx] <-InitialHandler has connected
15:56:41 [INFO] [stame006] <-ServerConnector [skybuild] has connected
15:56:57 [INFO] [stame006] <-ServerConnector [survival] has connected
15:56:57 [INFO] [stame006] <-DownstreamBridge <-[skybuild] has disconnected
15:57:06 [INFO] [stame006] <-ServerConnector [skybuild] has connected
15:57:06 [INFO] [stame006] <-DownstreamBridge <-[survival] has disconnected
15:58:02 [INFO] [stame006] disconnected with: Server closed
15:58:02 [INFO] [stame006] <-DownstreamBridge <-[skybuild] has disconnected
15:58:03 [INFO] [stame006] -UpstreamBridge has disconnected
15:58:41 [INFO] [/xxx] <-InitialHandler has connected
15:58:45 [INFO] [/xxx] <-InitialHandler has connected
15:58:45 [INFO] [stame006] disconnected with: Could not connect to default or fallback server, please try again later: java.net.ConnectException
15:58:46 [INFO] [stame006] -UpstreamBridge has disconnected
>say SERWER ZOSTANIE PONOWNIE URUCHOMIONY. TRWA ZAPIS MAPY...
>sav
16:06:22 [INFO] Command not found
>save-all
>sto
>stop
>

Jak coś jeszcze jest potrzebne to napisz.

Opublikowano

Witam. Zrobiłem na fiberhoście 3 serwery (3 razy pakiet lava - bez limitu ramu). 1 ma bungeecord, pozostałe 2 spigota. I wszystko normalnie działa tylko gdzieś po 10 minutach serwer bungeecord się wyłącza. W konsoli pisze :

15:56:19 [INFO] Using OpenSSL based native cipher.

15:56:19 [INFO] Enabled BungeeCord version git:BungeeCord-Bootstrap:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_alert, file=modules/cmd_alert.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_find, file=modules/cmd_find.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_list, file=modules/cmd_list.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_send, file=modules/cmd_send.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_server, file=modules/cmd_server.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=reconnect_yaml, file=modules/reconnect_yaml.jar, provider=JenkinsModuleSource())

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_alert version git:cmd_alert:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_find version git:cmd_find:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin reconnect_yaml version git:reconnect_yaml:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_server version git:cmd_server:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_send version git:cmd_send:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Loaded plugin cmd_list version git:cmd_list:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [WARNING] Forced host server pvp is not defined

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_alert version git:cmd_alert:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_find version git:cmd_find:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin reconnect_yaml version git:reconnect_yaml:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_server version git:cmd_server:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_send version git:cmd_send:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC

15:56:19 [INFO] Enabled plugin cmd_list version git:cmd_list:1.8-SNAPSHOT:"54c9ade":1032 by SpigotMC
15:56:19 [INFO] Listening on /---:25610
15:56:38 [INFO] [/---:19501] <-InitialHandler has connected
15:56:41 [INFO] [/---:26664] <-InitialHandler has connected
15:56:41 [INFO] [stame006] <-ServerConnector [skybuild] has connected
15:56:57 [INFO] [stame006] <-ServerConnector [survival] has connected
15:56:57 [INFO] [stame006] <-DownstreamBridge <-[skybuild] has disconnected
15:57:06 [INFO] [stame006] <-ServerConnector [skybuild] has connected
15:57:06 [INFO] [stame006] <-DownstreamBridge <-[survival] has disconnected
15:58:02 [INFO] [stame006] disconnected with: Server closed
15:58:02 [INFO] [stame006] <-DownstreamBridge <-[skybuild] has disconnected
15:58:03 [INFO] [stame006] -UpstreamBridge has disconnected
15:58:41 [INFO] [/---:14862] <-InitialHandler has connected
15:58:45 [INFO] [/---:4110] <-InitialHandler has connected
15:58:45 [INFO] [stame006] disconnected with: Could not connect to default or fallback server, please try again later: java.net.ConnectException
15:58:46 [INFO] [stame006] -UpstreamBridge has disconnected
>sav
>save-all
>sto
>stop
>

Jak coś jeszcze jest potrzebne to napisz.

1. W BungeeCord nie ma komendy /say tylko /alert (aby nie nadpisywać komendy Bukkit).

2. BungeeCord wyłącza się komendą /end nie /stop (aby nie nadpisywać komendy Bukkit).

3. Usuń swoje IP z logów, bo będą gimbusy DDoSować.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

No tak, ale skoro na tym serwie jest tylko bungeecord to w czym problem ?

To nie jest wtedy gdy ktoś próbuje wyłączyć serwer przyciskiem STOP?

Serwer musisz wyłączać komendą /end w konsoli.

Opublikowano

No tak, ale skoro na tym serwie jest tylko bungeecord to w czym problem ?

Mam pytanie. Jakim cudem serwer sie offa skoro fiberhost daje komende /stop a nie /end jak bungee ma.

Kup jakas specjalna oferte pod bungee. 

@KrystianM musisz wpisac /end a nie przyciskasz stop...

Opublikowano

I on będzię się wyłączał dopóki nie wpiszę /end i włącze go ? Bo dotychczas wyłączałem go przyciskiem STOP.

No właśnie w tym problem, że fiberhost wpisuje say, potem save-all i na końcu stop. Zapewne jest jakieś zabezpieczenie, że jeżeli serwer się za długo wyłącza to killa proces Javy - dla przykładu po 30 sekundach.

Nie stawiaj BungeeCord na takiej ofercie, bo Bungee nie wymaga dużo ramu, a dobry procek. A właśnie takie hostingi stawiają na dużo ramu, a procki mają z lat '90.

Opublikowano

To dajmy, że ten serwer bungeecord bym użył jako lobby. To jaki hosting dałby rade na bungeecord ? Bo póki co zrezygnowanie z hostingu nie wchodzi w gre.

Opublikowano

To dajmy, że ten serwer bungeecord bym użył jako lobby. To jaki hosting dałby rade na bungeecord ? Bo póki co zrezygnowanie z hostingu nie wchodzi w gre.

pukawka.pl

Opublikowano

To dajmy, że ten serwer bungeecord bym użył jako lobby. To jaki hosting dałby rade na bungeecord ? Bo póki co zrezygnowanie z hostingu , nie wchodzi w gre.

Przecież BungeeCord to proxy, a nie serwer Bukkit - lobby. Lobby to też jest uznawany, za zwykły serwer.

Opublikowano

Też tak miałem ;). Fiber odpisał mi, że system wykrywa to jako crash serwera i go wyłącza. r

@ElDorado123 Monitor zasobów i killaj jave

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

Też tak miałem ;). Fiber odpisał mi, że system wykrywa to jako crash serwera i go wyłącza. r

Debil?

Serwer się nie killa (tylko w wyjątkowych przypadkach się to powinno robić), a wyłącza...

Opublikowano

Debil?

Serwer się nie killa (tylko w wyjątkowych przypadkach się to powinno robić), a wyłącza...

Gimb ?

Nie miałeś nigdy silnika bungee na fiber to sie nie wypowiadaj, bo gówno wiesz.  Za każdym razem jak klikniesz stop i potem uruchom, bedzie pisało, że mapa sie jeszcze nie zapisała i tak sb możesz czekać kilka h i nic. 

Także, jeżeli masz tam serwer bungee to trzeba killać jave za każdym razem.

Opublikowano

Gimb ?

Nie miałeś nigdy silnika bungee na fiber to sie nie wypowiadaj, bo gówno wiesz.  Za każdym razem jak klikniesz stop i potem uruchom, bedzie pisało, że mapa sie jeszcze nie zapisała i tak sb możesz czekać kilka h i nic. 

Debil?

Wpisuje sie /end w konsoli a nie sie wylacza przyciskiem stop.

Killa sie w wyjatkowych sytuacjach np. zwiecha.

Opublikowano

Gimb ?

Dawno skończyłem.

Nie zamierzam kupować, bo fiber ma słabe procki (Bungee żre mocno CPU), więc wole kupić sobie już VPS z Debianem i mam kontrolę nad wszystkim. Serwer Bungee wyłącza się komendą /end. Komputer też killasz (odłączasz zasilanie), a nie wyłączasz? Gratulaje!

Opublikowano

Nawet jakbym chciał killać jave, to nie widzi mi się co pół godziny resetowanie serwa bungee bo się stopuje.

@TheMolkaPL

A to zdążyłem już zauważyć, ale miałem nadzieję, że da rade.

@ElDorado123

A da się to jakoś wyłączyć ? Czy jak napiszę do nich to coś to da ?

//EDIT

Faktycznie ElDorado123 miałeś rację. Dopiero teraz pomyśłałem, żeby sprawdzić w logach i tam pisze "Brak odpowiedzi", "Restartowanie serwera". Napisałem do BOKu i zobaczymy czy mi to wyłączą.

Opublikowano

Dawno skończyłem.

Nie zamierzam kupować, bo fiber ma słabe procki (Bungee żre mocno CPU), więc wole kupić sobie już VPS z Debianem i mam kontrolę nad wszystkim. Serwer Bungee wyłącza się komendą /end. Komputer też killasz (odłączasz zasilanie), a nie wyłączasz? Gratulaje!

Zrozum to, że fiber wykrywa to jako crash, próbuje serwer wyłączyć komendą /stop, to nic serwer sie nei wyłącza. Jak spróbujesz kliknąć stop to serwer będzie Ci sie nie wyłączy, dlatego iż fiber nie obsługuje takich silników jak Bungee, pozostaje tylko killać jave

Opublikowano

Zrozum to, że fiber wykrywa to jako crash, próbuje serwer wyłączyć komendą /stop, to nic serwer sie nei wyłącza. Jak spróbujesz kliknąć stop to serwer będzie Ci sie nie wyłączy, dlatego iż fiber nie obsługuje takich silników jak Bungee, pozostaje tylko killać jave

Co wykrywa jako crash? Przycisk stop czy co?

Wystarczy, ze wpiszesz tej j*b*anej konsoli /end i co najwyzej jak teraz sie nie wylaczy killnac...

Magiczna komenda /end w konsoli, a serwer wylaczy sie poprawnie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...