Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - gra przeglądarkowa w świecie Metina?

xemont

q  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrałbyś w tego typu grę?

• Tak
      3
    • Nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co wy na to aby stworzyć grę w świecie metina ? grafika byłaby autorska wiec nie łamała by żadnych praw, jeśli chodzi o rozgrywkę to coś w stylu S&F.

Opublikowano

Co wy na to aby stworzyć grę w świecie metina ? grafika byłaby autorska wiec nie łamała by żadnych praw, jeśli chodzi o rozgrywkę to coś w stylu S&F.

Rozczaruję Cię. Musiałbyś najpierw wykupić od Ymiru do metina. Niestety w ramy praw autorskich wchodzi też fabuła gry, uniwersum w jakim jest osadzone itp. A bez tego nie zrobisz gry w świecie metina ;)

A info mam raczej pewne, bo gadaliśmy na wykładach o ochronie własności intelektualnej o tym ;) A że wykładowca jest prawnikiem to raczej traktuję to jako info pewne ;)

2l6yat.jpg

Opublikowano

Rozczaruję Cię. Musiałbyś najpierw wykupić od Ymiru do metina. Niestety w ramy praw autorskich wchodzi też fabuła gry, uniwersum w jakim jest osadzone itp. A bez tego nie zrobisz gry w świecie metina ;)

A info mam raczej pewne, bo gadaliśmy na wykładach o ochronie własności intelektualnej o tym ;) A że wykładowca jest prawnikiem to raczej traktuję to jako info pewne ;)

Mają prawa do fabuły, znaku towarowego(logo) i swojej aplikacji. Ale nikt nikomu nie zabroni zrobienie gry w podobnym uniwersum.

nikt tutaj nie powiedział ze fabuła itd będzie taka sama jak w metinie, jedynie rozgrywka będzie go przypominała. (w jakiś sposób bo to przecież gra przeglądarkowa, tym bardziej nie wiem o co ci chodzi)

@Reserve

Opublikowano

Ty będziesz projektantem, Asfen technikiem, Ja grafikiem, sponsorem Biedronka, i razem podbijemy świat.

@Edit

Nie ma sensu robić identycznej gry na przeglądarkę.

Lepiej zrobić coś podobnego do Metina lecz nazwać ją inaczej i zrobić troche inną koncepcje.

Np. exp poprzez PvP, dropić będzie się z kamieni metin oczywiście coś podobnego do kamieni metin bo zaraz się przypierdolą o kradzież praw..

Napisać lepszą fabue niż ta z metina.

Sponsorem Biedronka i podbijemy świat :D

FB.com/BEKAandBEKAm

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

No przecież napisałem ze nie mam zamiaru w 100% odwzorować metina, jedynie niektóre jego elementy. Tym bardziej ze to będzie gra klikana ala S&F.

Opublikowano

W przeglądarce powiadasz?

Przecież takie coś by wystartowało i za raz by przeglądarka zawału dostała :O Wiesz że obecny adobe flashplayer ma problem z uciągnięciem niektórych gier typu "klik klik" a ty myślisz, że wypaliło by to przy grze  tego typu?

Ogólnie, niektórym się udało.. Tylko że są to nieliczne wersje, po za tym grubą forsę byś zabulił nie tylko za serwer, ale i za player który musiałby wspomagać działanie gry, ponieważ tak jak wyżej, standardowy odtwarzać multimedialny nie ma "szans" uciągnąć tego typu gry...

Jeśli chodzi o podkładzik na podstawie metina, zrób go standardowo.. Zmień wszystko, wygląd postaci mapy moby, oraz system rozgrywki, zrób tak serwer, by nawet nie był "podobny do metina" No wiadomo, będzie podobny trochę, ale to już by była twoja gra.. Polecam zrobić bronie typu karabin czy coś, dodać hełmy i tarcze dla woja, przede wszystkim budynki i twarze postaci zmień.. Powiem ci że duużo można zmienić, trzeba mieć jednak oryginalne pliki, nie jakieś podstawki, wersje...

Jeśli pomyślisz już o tym, to powodzenia ci życzę, możliwe że zagram hehe :P

Opublikowano

Narazie temat nie potrzebny, widzę ze nie rozumiecie o co mi chodzi. Gry wystartuje z projektem to was o tym poinformuje i sami ocenicie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...