Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka do grania.

D3monic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poleci ktoś myszkę jakaś dobra do grania w cenie do 100 zł?

Dużo ludzi pisze że A4Tech Bloody V7 jest dobra tyle że są jakieś różne wersje (V) tych myszek, która jest dobra?

Są np V3,V8 itp.

Która polecacie i dlaczego?

Opublikowano

Mysz dla gracza powinna mieć odpowiednią masę (by nie męczyć nadgarstka, a mimo to ją dobrze dociążać by ruchy były płynniejsze), dla każdego idealna waga jest inna, więc polecam trochę posprawdzać przed zakupem.

Druga sprawa, mysz musi mieć odpowiednią czułość i dokładność tzw. dpi, zwróć uwagę by była to wysoka wartość z możliwością zmieniania/ustawiania.

Ergonomia i materiał z którego jest zrobiona mysz też się liczy, nie wiem jakie masz ręce, ale to już pozostawiam Tobie, gdyż nie mnie oceniać co lubisz.

@Edit zapomniałem, popatrz też na ilość przycisków funkcyjnych w sprzęcie który chcesz kupić, buttony powinny być ustawione w miejscu który Ci odpowiada, więc polecam wziąć mysz w rękę i sprawdzić czy wszystko jest ułożone w przyjaznych dla Ciebie miejscach.

Co do tej myszy: A4Tech Bloody V7, 

V w tej nazwie oznacza model (wygląd), oraz w małym stopniu zmienia rozmiary i wagę, ale raczej nie zauważysz różnicy.

P.S. Chodzą plotki, że kiedyś się pomyliłem.

Pozdrawiam,

Cain.

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Cain

Dzięki.

Czyli warto wybrać te myszke?

Miałem kiedyś podobną (wygląd) tyle że troche większa i dobrze sie trzymało.

Co do przycisków to na zdjęciach według mnie są w dobrym miejscu.

Na alegro znajduje w cenie 55-90.

Warto kupić na allegro? Czy znajdzie się też taką myszke w komputerowym?

Pytanie co to jest ten CORE czy coś tam?

Opublikowano

Jeżeli zależy Ci głównie na ilości przycisków to nie problem jest znaleźć taką myszkę :v 

Ja osobiście posiadam Bloody V8, jest to mysz, która ma najszybsze pasmo przenoszenia( najszybsze przejście kliknięcia na ekran tak jakby).
Tryby Core1-4:
Core 1- dostępna chyba dla wszystkich:
*uaktywnia tą najszybszą interakcję
Core 2- chyba też dla wszystkich dostępna
*możliwość posiadania pod jednym klawiszem np. potrójnego kliknięcia, a pod innym podwójnego itp..
Ultra Core3- 1000 wypróbowań, a potem zakupić trzeba( tak zarabiają z tych myszek)
*Funkcja "Headshot", nie sprawdzałem tego, ale ponoć świetne wspomaganie w starszych FPS'ach itd...
Ultra Core4- świetna opcja do MMO/RPG, do wykupienia- 1000 prób na start
*Pod jednym klawiszem możesz mieć "kombo", np. w lolu:
klikasz jeden przycisk i automatycznie wciskane jest "Q,W,E,R" itd...

Core 1:

534021420203610900584.jpg

Core 2:

918571420203610900584.jpg

Core 3:

468451420203610900584.jpg

Core 4:

317621420203611900584.jpg

Core4- przykładowy wygląd ustawiania combo etc..

579331420203615900584.jpg

Osobiście używam głównie Core1/2, ponieważ nie chcę się przyzwyczaić do Ultra Core3/4, bo i tak nie kupię...

Przykładowe zakładki Core 2:
Sensitivity :

521561420203615900584.jpg

"Button"-ustawiane przycisków domyślnie( w grach może być inaczej)

113621420203615900584.jpg

"Guns

523111420203618900584.jpg

Jest jeszcze zakładka "Guard", ale nawet jej nie ogarniałem, więc... :)

453471420203618900584.jpg

@Edit
co do opcji "Guard"- jest to opcja dla myszek bezprzewodowych( zapomniałem wcześniej)

Opublikowano

Tak, są myszki bezprzewodowe, tutaj akurat dałem pierwszą lepszą, dla przykładu: 

------------------------------
Kupując myszkę sterowniki pobierasz z ich strony, mam Bloody V8, a sterowniki dla prawie wszystkich wersji są jakby zaczęte od Bloody V5(chyba), więc do starszych wersji może być mniej opcji czy coś, ale na pewno kupując lepszą myszkę nie masz od razu Ultra Core3/4, ponieważ w programie od sterów można kupić kolejne tryby( chyba, że kupisz w sklepie jakaś edycję, z którą jest zapakowany jakiś kod aktywacyjny czy coś).

Te tryby z tego co sprawdzałem kosztują 14$ chyba :P 
*a i tak, raz tylko płacisz

Opublikowano

To tak ogólnie:
No główna różnica jest taka jak nazwa wskazuje, że jedna potrzebuje kabla, a druga nie przez co ma większy "zasięg" korzystania tak jakby( nie wiem jak to dokładnie nazwać, ale wiesz pewnie o co chodzi). Następnie to to, że jeśli masz bezprzewodową to co jakiś czas musisz wymieniać baterie i mieć gdzieś obok siebie dwie wolne, bo jak Ci padnie w nieoczekiwanym momencie to lipa będzie. Często jest tak, że myszki bezprzewodowe mogą być "wolniejsze/ słabsze", ale nie zawsze.

A to tak z Bloody:
W dodatkowej zakładce właśnie dla bezprzewodowych jest pokazane zawsze ile masz jeszcze baterii/ na ile Ci jej starczy, więc nie musisz aż tak pilnować co chwilę.
Zawsze możesz zmniejszyć/wyłączyć moc świecenia co wydłuży czas pracy. Kolejnym plusem od Bloody dla ich bezprzewodowych akcesoriów jest to, że możesz "zwiększyć" połączenie bezprzewodowe co pozwoli na działanie tak samo dobre jak dla myszy bezprzewodowych( teoretycznie). Dodam jeszcze, że ciekawą dla tych myszy opcją jest tak jakby "uśpienie", aby mysz nie czerpała energii, gdy nie jest używana( wyłącza się po określonym przez Ciebie czasie).

n7veem.jpg

*zabawne jest też to, ze pomimo wybranego języka "Polski" całego menu i tak z 60% jest po angielsku itd. :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@MoVinek

Wielkie dzięki.

Kupiłem myszke, zarąbista fajnie zmienia kolorki, naklejki też fajne dodają w opakowaniu.

Jak kupywałem to nawet dziewczyna z sklepu mówiła że bardzo dobry wybór do grania. xD

Teraz pytanie skąd pobrać te oprogramowanie?

Opublikowano

@MoVinek

Dzięki, tyle że nie rozumiem zbytnio tego core 1 i 2 z tymi ustawieniami.

Jaka jest różnica włączenia tym bloody5 a kliknięciem na myszce?

Core1>2 przełączenia na myszce jest szybsze a programem wolniejsze bo sie włącza a to i tak to samo daje kliknięcie?

Core 2 to też core 1 ta szybka reakcja czy coś tam?

ps 

a te ich klawiatury/headsety jakieś dobre mają?

Opublikowano

@MoVinek

O to przełączenie z core 1 na core 2 tym bloody5 jest jakaś rożnica niż zrobienie tego myszką? 

Przycisk 1 czyli core 1 to chyba jest

przycisk 2/3/4/5 to te core 2 czyli pestkowanie.

I czy te ich słuchawki/klawiatury dobre są?

Opublikowano

Te przyciski na środku myszki:  1 / N / 3  Są do: przełączania profili( przykład niżej), zmieniania DPI i innych funkcji(możesz dostosować do własnych upodobań)

fbhm6p.jpg

Mam nadzieję, że o to Ci chodziło, bo jak nie to ja nie ogarniam... :D 

Nie mam i nie miałem nic od Bloody poza myszką, więc Ci nie powiem, bo słuchawki to mam od Razera :v 

Opublikowano

@MoVinek

Chodzi mi ze jak klikniej core 2 np w tym programie to myszka sie na chwile wyłacza i co wtedy sie aktywuje?

Bo myszka koloru nie zmienia ani nic.

@Edit

chyba rozumiem przy core 1 można własne ustawienia pod klawisze chyba dawać czy coś. xD

Opublikowano

Zacina się myszka, bo system ładuje inne sterowniki.
W Core 1 masz najszybszą interakcje kliknięcia z ekranem, a w core dwa możliwość podwójnych, potrójnych itd kliknięć( wszystko możesz ustawić).
Jak coś później Ci to opiszę, jak coś chcesz wiedzieć, bo teraz wychodzę.

Opublikowano

Możesz zawsze tak ustawić...

h686k3.jpg

or

9l4hxw.jpg

Bo domyślnie to masz tutaj serie ustawione, ale ich chyba w tym trybie nie zmienisz:

4pm1mz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...