Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak wygląda montowanie karty graficznej do deskopta

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam deskopta i chciałbym wymienić kartę graficzną w nim lecz jest problem w moim innym pc jest tak że rozkręcam klapę i odmontowuję karte i wkładam drugą ale tutaj karta jest gdzie indziej moglibście mi napisać jak to wygląda karta jaką chce zmienić do intel gma 3100 a wymienić chcę na 9600gt pomurzcie PLS

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z tego co się orientuje to karta intela jest kartą zintegrowaną, więc nie znajdziejsz jej "fizycznie" jak np radeona czy nvidi w komputerze. Na pewno masz wolne złącza na płycie głównej. Pozostaje tylko określenie jakie to złącza i sprawdzenie która karta będzie odpowiadać.

Najlepiej ściągnij program CPU-Z, uruchom go i przejdź do zakładki "Mainboard" . Odczytaj model płyty i producenta i podaj

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Dobra pisze mi tak! Motherboard

Manufactuer hewlett packard

model 0aa8h

chipset intel q35

southbridge intel 82801IO

lpcio smsc sch5327

bios

Brand hewlet packard

Version 786f1 v 01.04

date 07/18/2007

to wszystko co mi w tej zakładace pisze

Opublikowano

Jaki to jest jeszcze konkretnie model ?

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Rozumiem, że to jest gotowy model od hp ? Podaj konkretnie model, gdzieś na obudowie powinien być

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

http://www.sklephp.pl/sklep/template_main.aspx?pid=product_details&ptid=81664593&bcn=Business%20Desktop%20PCs%20catalog

Jeżeli to jest taki jak w linku, to ma złącze PCIe x16, więc każda karta kompatybilna z tym złączem, musi być tylko niskoprofilowa :)

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

ale to muszę jak będę ją podłaczał do będę musaił przed przecież odinstalować sterowniki to jak to?

No to w czym problem? Nie odłączysz integry, nawet jakbyś bardzo chciał.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

chodzi mi oto jak przed włożeniem karty graficznej trzeba odinstalować stare sterowniki i zainstalować nowe ta? czy wystarczy odinstalować

Opublikowano

chodzi mi oto jak przed włożeniem karty graficznej trzeba odinstalować stare sterowniki i zainstalować nowe ta? czy wystarczy odinstalować

Odinstalowujesz stery od integry, wkładasz nową kartę i instalujesz do niej sterowniki.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

czasami nie możesz

musisz kupić odpowiednia kartę w wersji low profile

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

zacznij myśleć człowieku ! może być każda byle w wersji LOW PROFILE

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...