Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor

KapiOfMagic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Chciałbym zapytac jaki procesor i5 wybrać(1150) ?

Nie zamierzam podkręcać ani nic z tych rzeczy chcę po prostu aby wystarczał w grach i codziennej pracy bez większych zacięć

Opublikowano

Jedyne opłacalne procki to i5 4460/4590

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

A duża jest różnica pomiędzy i3 a i5 ? Bo nie chciałbym wydawać tyle pieniędzy :c

Jest dość spora, zwłaszcza w grach.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

no to i5 bedzie ok

i3 starczy, ale jak dlugo czas pokaze (chodz do tego co podales bedzie ok)

tylko jak dla mnie nie ma sensu jej brac, skoro po oc pentiuma mamy praktycznie to samo przy i3 majacej 4 watki

­

Opublikowano

i5 4690 - wytrzyma przy najnowszych grach jak i ogarnie te które jeszcze nie powychodziły. Przy grach nie ma praktycznie różnicy między tym procesorem (w wersji z odblokowanym mnoznikiem na 100%, nie wiem dokładnie jak jest z zablokowanym.), a procesorem klasy i7 (4770k++) - różnica FPS jaka występuje to ok. 2-10 MAX, a ceną różnią się o połowę wartości owej i5tki ^^

Uczeń
Opublikowano

i5 4690 - wytrzyma przy najnowszych grach jak i ogarnie te które jeszcze nie powychodziły. Przy grach nie ma praktycznie różnicy między tym procesorem (w wersji z odblokowanym mnoznikiem na 100%, nie wiem dokładnie jak jest z zablokowanym.), a procesorem klasy i7 (4770k++) - różnica FPS jaka występuje to ok. 2-10 MAX, a ceną różnią się o połowę wartości owej i5tki ^^

nie 4690 tylko 4460/4590.

4690 jest nieopłacalna chyba ze ktos naprawde ma duzy budzet a nie chce podkrecac

Opublikowano

no tak, tylko po co dokladac 80 zl ktorych nie odczujesz w praktyce?

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...