Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W miare (chyba) proste pytanie

.Bumek662.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wystarczy 

nie potrzebny ci jest taki ssd lepiej wziac 120gb i 970 od msi albo asusa

lel ten ssd ma 128 gb.

a jaki polecasz inny zasilacz?

@premul

moj blad, faktycznie zly dysk byl w tamtej przechowywalni, bo nie bylme zalogowany i jakas stara wzielem w ktorej cos grzebalem xD

Czemu taka karta graf? zreszta, o to zaloze juz inny temat.

Hello there.

Opublikowano

nie wystarczy 

nie potrzebny ci jest taki ssd lepiej wziac 120gb i 970 od msi albo asusa

uzasadnisz swoja wypowiedz czemu nie wystarczy? bo jak dla mnie to wystarczy ale lepiej jest wziac cos przyszlosciowego

@.Bumek662.

dysk ssd na mniejszy i dokladasz do

obudowa zalman 3 plus/r1/z9 u3

i5 4590

zasilacz tt smart 530/  cm g550m

gtx 970 od asusa/msi

pamieci na http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/crucial-ddr3-8gb-2x4gb-1600mhz-ballistix-tactical-cl8,33722.html

płyta na chociaz MSI B85M-E45 lub jakis pelny atx

Opublikowano

Zasilacz do gtxów serii 9xxx Min 600w. SSD nie jest Ci chyba potrzebny taki duży :P 128gb starcza

Uczeń
Opublikowano

Zasilacz do gtxów serii 9xxx Min 600w. SSD nie jest Ci chyba potrzebny taki duży :P 128gb starcza

Jakie 600W? Głupoty gadasz.

Zestaw z i7 i gtxem 970 wezmie pod obciazeniem kolo 300W. GTX 980 troche wiecej.

Opublikowano

Jakie 600W? Głupoty gadasz.

Zestaw z i7 i gtxem 970 wezmie pod obciazeniem kolo 300W. GTX 980 troche wiecej.

Znajomemu i7 4790k, gtx 980 przy sporym obciążeniu działa przy zasilaczu 650w... Jednak jakby nie patrzeć nie mówimy o i7 i gtx 980 tylko i i5 i 970 :P

Edit. nie doczytałem, chodziło Ci chyba że to za dużo ? :) Niestety powiem Ci, że nie z tymi zasilaczami to różnie jest, zawsze lepiej jest mieć na zapas jednak jestem w 100% pewien, że zasilacz z rzędu 300-450w nie ogarnie

Uczeń
Opublikowano

Znajomemu i7 4790k, gtx 980 przy sporym obciążeniu działa przy zasilaczu 650w... Jednak jakby nie patrzeć nie mówimy o i7 i gtx 980 tylko i i5 i 970 :P

Ta? A sprawdzal miernikiem ile bierze? Niech se nawet ma przy zasilaczu 1000W. Czy to znaczy ze karta bierze 1000W? Nie.

Według testow na pclabie jest tak jak napisalem, a nie sadze zeby podawali zle info.

Opublikowano

Ta? A sprawdzal miernikiem ile bierze? Niech se nawet ma przy zasilaczu 1000W. Czy to znaczy ze karta bierze 1000W? Nie.

Według testow na pclabie jest tak jak napisalem, a nie sadze zeby podawali zle info.

Czytałem przed chwilą kilka tematów, żeby to sprawdzić i w większości piszą o zasilaczach 550+  (jeżeli chodzi o i5tki i 970) :P , Jeżeli mozesz podeślij link na PW z tym tematem, w którym napisali o 300w... chętnie poczytam :)

Uczeń
Opublikowano

Czytałem przed chwilą kilka tematów, żeby to sprawdzić i w większości piszą o zasilaczach 550+  (jeżeli chodzi o i5tki i 970) :P , Jeżeli mozesz podeślij link na PW z tym tematem, w którym napisali o 300w... chętnie poczytam :)

Ale to, że zasilacz ma 550W, to nie znaczy ze zestaw tyle bierze. jezu.

przeciez nikt tu nie pisze zeby brac zasilacz 300W, bo zapas musi być

http://pclab.pl/art59688-21.html

Opublikowano

widze ze znawca wielki na temat komputerow

dla twoich info kumpel ma zasilacz 650w i mu ciagnie sli 2x970 i i5 4690k wiec jak sie znasz na jakis temat to nie wprowadzaj innych w blaad

Opublikowano

widze ze znawca wielki na temat komputerow

dla twoich info kumpel ma zasilacz 650w i mu ciagnie sli 2x970 i i5 4690k wiec jak sie znasz na jakis temat to nie wprowadzaj innych w blaad

Jeżeli mu się nie wyłącza po kilku minutach pod sporym obciążeniem, to gratuluję ! :)

Ale to, że zasilacz ma 550W, to nie znaczy ze zestaw tyle bierze. jezu.

przeciez nikt tu nie pisze zeby brac zasilacz 300W, bo zapas musi być

http://pclab.pl/art59688-21.html

Owszem, nie bierze tyle jednak przy 450tce (stary) po kilku minutach gry pod obciążeniem komputer się po prostu wyłączał :) 

Nie wypowiadam się więcej, ponieważ tworzy się zbędny spam(jeżeli ktoś chcę porozmawiać PW :P ) prawdopodobnie z mojej winy i "niedouczenia"^^ :) Jeżeli wprowadziłem w błąd to strasznie przepraszam i polecam zastosować się do porad wyżej wypowiadających się użytkowników jak i informacji zamieszczonych na PClab itp.

Opublikowano

W żadnym wypadku to nie jest spam tylko prostowanie niedoinformowanych. Ktoś jeszcze to na poważnie weźmie...

Lepiej jest trzymać się zasady "nie znam się - nie wypowiadam się"

Ludzie polecają zasilacze o mocy 550W bo to jest optymalna wartość dla większości komputerów z jednym GPU. Nie oznacza to że komputer bierze 550W z gniazdka. Pod obciążeniem, kolega wyżej dobrze mówi. Ok 300W z gniazdka. Jednak każdy zasilacz musi mieć ok 40% zapasu. Mowa tu oczywiście o markowych zasilaczach, których moc na 12v jest zbliżona do deklarowanych 550w.

PS pclola nie polecam

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...