Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z optymalizacją serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie przy wejściu na serwer  limit procka na pukawce rośnie z 20% do 120% to są moje pluginy:

-clearlag

-coloredsigns

-combatlog

-essentials

-FunnyGuilds

-logit

-mycommand

-mythicmobs

-nocheatplus

-otherdrops

-shopkeepers

-skript (parę małych skryptów)

-worldedit

-worldguard

-eaststone

wszystkie najnowsze wersje,ram na serwie jest ok i mam tak samo,wyrzuciłem pluginy z serwa nadal ten sam problem.Pomocy!!!

Opublikowano

Tak jak w temacie przy wejściu na serwer  limit procka na pukawce rośnie z 20% do 120% to są moje pluginy:

-clearlag

-coloredsigns

-combatlog

-essentials

-FunnyGuilds

-logit

-mycommand

-mythicmobs

-nocheatplus

-otherdrops

-shopkeepers

-worldedit

-worldguard

-eaststone

wszystkie najnowsze wersje,ram na serwie jest ok i mam tak samo,wyrzuciłem pluginy z serwa nadal ten sam problem.Pomocy!!!

Kilka pluginów możesz zastąpić skryptami, m.in. mycommand, clearlag. Może to coś da.

Opublikowano

-clearlag

-coloredsigns

-combatlog

-essentials

-FunnyGuilds

-logit

-mycommand

-mythicmobs

-nocheatplus

-otherdrops

-shopkeepers

-worldedit

-worldguard

-eaststone

Po pierwsze optymalizacja serwera jest trudna. Wszystko a nawet z 60% zależy od silnika użytego na serwerze. Wydajniejszym będzie spigot, ale niestety jest on w wersji snapshota, czyli nie pełnej.

Po drugie dużo zależy od pluginów użytych. np. na serwie używasz eastDrop i OtherDrops a te pluginy nijak nie działają w swojej obecności na serwerze a mogą go bugować oraz lagować.

Po trzecie wszystko zależy od konfiguracji pluginów

po czwarte używasz Skripta a więc masz pewnie jakieś tam skrypty na serwie. Jeśli są źle napisane w sensie działają ale może być lepiej lub po prostu ją lagujące to serwer może być dodatkowo obciążony co się przekłada na zużycie CPU oraz RAMu.

Co możesz zrobić?

Zoptymalizować serwer - trudniejsza znacznie opcja

Lub zmienić hosting. Obecnie craftserve otworzyło dobrą wg mnie ofertę Premium. Za 30 zł masz nielimitowane sloty oraz nielimitowany RAM.

P.S. To nie jest lokowanie produktu. :)

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Na pukawce nie wiem jaki mają procesor ale mam tą opcje z nielimitowanym ramem,slotów jest 50, w konsoli nie ma żadnych błędów.Zmienię plugin na stoniarki. Na razie hosta nie zmienię bo i tak jeśli to moja wina to nic mi to nieda:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...