Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skrypt na sprawdzanie hasła gracza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym was poprosić jeśli macie taki skrypt na komede która sprawdza hasło gracza z góry dzięki.

Troche już tam kombinowałem z napisaniem ale coś błąd wyskakiwał.

Opublikowano

Pozdrowionka , to jest głupota. 1 post , 1 temat , nie mówcie jakiemuś dzieciakowi, który będze sprawdzał czyjeś prywatne hasła...

Wiesz co dzieciakiem nie jestem po 2 piszę skrypty lecz na to skryptu nie potrafię zrobić a wiem że istnieje bo kiedyś mi się go udało wykonać lecz teraz już nie moge go jakoś wykonać dlatego zwracam się do innych o to. A skrypt to do minecraft a nie ogolnie .

Opublikowano

Wiesz co dzieciakiem nie jestem po 2 piszę skrypty lecz na to skryptu nie potrafię zrobić a wiem że istnieje bo kiedyś mi się go udało wykonać lecz teraz już nie moge go jakoś wykonać dlatego zwracam się do innych o to.

ciekawe jak sie udalo

sprawdzanie hasla w prawie kazdym normalnym pluginie od logowania

polega na porownaniu hasha 

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Opublikowano

@DzaroD

Po co Ci to ? Jest to czyjaś prywatność.

Z resztą to do gry na moj serw a logs mi coś nie działa a mi potrzeba wbijć na kogoś konto na innym serwie bo mnie troszke koleś 1 wkurzył.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie da się odczytać hasła, ponieważ jest on kodowany w SHA. Kodowanie SHA jest tylko jednokierunkowe. Pluginy od logowania nie pobierają haseł z bazy danych tylko sprawdzają czy zakodowano hasło w niej est taki samo jak te nowe (które także jest kodowane po wpisaniu).

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Nie da się odczytać hasła, ponieważ jest on kodowany w SHA. Kodowanie SHA jest tylko jednokierunkowe. Pluginy od logowania nie pobierają haseł z bazy danych tylko sprawdzają czy zakodowano hasło w niej est taki samo jak te nowe (które także jest kodowane po wpisaniu).

Tak, ale podczas logowania hasło przesyłane jest jako komenda i można go normalnie odczytać. Na przykład Cauldron podaje je w konsoli admina jak każdą inną komendę. W Zasadzie każdy plugin który loguje komendy (prism, core protect?) powinien też zapisać "/login hasło". Tak więc hasło nigdy nie jest bezpieczne przed nieuczciwym administratorem.

Niemniej to trochę dziecinne żeby podglądać hasła użytkowników, a jeszcze bardziej żeby o to pytać.

Opublikowano

Tak, ale podczas logowania hasło przesyłane jest jako komenda i można go normalnie odczytać. Na przykład Cauldron podaje je w konsoli admina jak każdą inną komendę. W Zasadzie każdy plugin który loguje komendy (prism, core protect?) powinien też zapisać "/login hasło". Tak więc hasło nigdy nie jest bezpieczne przed nieuczciwym administratorem.

Niemniej to trochę dziecinne żeby podglądać hasła użytkowników, a jeszcze bardziej żeby o to pytać.

Krótko mówiąc takie coś nazywa się "keylogger" ;) Oznacza to, że taki administrator ma w d**e bezpieczeństwo graczy...

W skrócie kolejny dupny serwer zrobiony przez 10-latka...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...