Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mam problem dotyczacy kompa

norbiso565

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam nie chcący wyłączyłem karte zintegrowaną i nagle mam czarny monitor nic sie nie chce włączyć komp działa , monitor tez jak to narpawić. chciałem przełączyć z kart zin na gtx 760 

zasilacz : 530 W
Karta Graf : MSI GeForce760 TF  2 GB
ram : 16
procesor :intel coreei5 3,2 ghz 4 rdzenie

Opublikowano

ref, prosze o pomoc boje sie o kompa bo dzis przyszedł

Opublikowano

Nie pisz postów pod postem i nie zakładaj kilku tematów na raz. Jak włączasz komputer to wydaje jakieś dzwięki czy normalnie się uruchamia ? Bios jest widoczny ?

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

są dzieki np : włączenia skypa , systrrmu . a co to ten bios?

Opublikowano

Spróbuj uruchomić komputer w trybie awaryjnym. Bios to to co Ci się wyświetla na czarnym tle chwilkę po uruchomieniu systemu np ami5.jpg

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Ale ja mam jakis zrypany monitor, ze mi się włącza dopieero kiedy pisze "Zapraszamy"

A tak wgl jak uruchomić w trybie awaryjnym

Opublikowano

Jak wciśniesz przycisk zasialania to Ci się kompletnie nic nie pokazuje ? Z tyłu jak masz monitor podpięty ? Do zintegrowanej czy do GeForca ?

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Nie mam do karty graficznej(gtx760) tylko, że mam tam na górze podpięty czyli chyba do zintegrowanej 

ale jak mam podpiąć do karty graficznej jak nie mam takiego wejścia dvbt . a na monitorze nie ma HDMI

Opublikowano

to przepnij do gtx i włącz,  zrób zdjęcie i wrzuć jak możesz

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Ale własnie chciałem to zrobić tylko, że w tej gtx nie ma wejscie dvbt tylko jakies inne jutro spróbuje do telewizora podłączyć przez hdmi i spróbuje włączyć zintegrowaną jak myślisz czy ten plan wypali?

Opublikowano

Powinno pomóc. Moim zdaniem trochę dziwnę żeby się ten gtx tak marnował, chyba że rozważasz wymianę monitora albo dokupienie przejściówki ? W karcie pewnie dwa DVI (takie białe)

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

tak! Włąsnie ile to kosztuje? I czy by to pomogło jakoś zwiększyć FPS w grach/
chodzi o te białe i jak to sie nazywa?

Opublikowano

To jest DVI, nic dziwneg że w którymś temacie wspominałeś o małej wydajności jak nie korzystałeś z GTX, skoro masz podłączone pod zintegrowaną.

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

dobra dzieki za pomoc! @RisAg  beede mógł do ciebie pisać w sprawie kompa?

Opublikowano

Pisz, chętnie postaram się pomóc :)

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

a i ostatnie pytanie ile kosztuje mniej wiecej te złącze DVI

Opublikowano

mam jeszcze 1 pytanko bo dzis podłączyłem stacje do telewizora (58cali) i miałem czarny ekran dopóki nie włączyłem na tym wyzej na takiej płycie czy cos przez HDMI to ekran mi sie pojawił i zrobiłem przywracanie systemu i jak teraz zrobic zeby ta karta zaczeła działac?

Opublikowano

Tak w skrócie, bo nie mam pojęcia co wyżej pisałeś w swoich postach...

Masz 2 wejścia do podłączenia grafiki. Na to na górze nawet nie patrz. Nie będę o nim wspominał. Jedyne słuszne wejście na grafikę jest to na dole. Musisz skombinować przejściówkę tak, żeby dało się podłączyć kabel w wejście to w karcie, a z drugiej strony do monitora. Nie wiem czy tylko mi się to wydaje banalne, ale to jak układanie puzzli składających się z 2 elementów.

Nic nie musisz wyłączać w biosie. Nawet jak zintegrowana będzie włączona to jak podłączyć pod dolne wejście to nie będzie ona używana. 

Po co robiłeś przywracanie systemu?

Na 99% w opakowaniu do karty masz przejściówkę.

Najlepiej to zrób zdjęcie jak podłączasz kable do karty graficznej oraz podaj swój model monitora.

Opublikowano

Skoro podłączyłeś pod telewizor i ekran CI się wyświetlił to po prostu włącz tą kartę w ustawieniach tak jak ją wyłączyłeś

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

MODEL TO : Benq GL2460

A jak chce wejsc w panel ustawień gtx to takie cos sie pokazuje

post-134044-0-99631500-1419423935_thumb.png

Opublikowano

Prosze zamknąć temat! Wszystko juz dobrze działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...