Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi przy tworzeniu kanałów

Gość OneMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam serwer gdzie przesiaduje 500+ osób w godzinach szczytu . Ostatnio przy tworzeniu kanałów z zaawansowanymi permissiami , dodawaniu ikonek do rang czy nawet rejestracji użytkowników napotykam zwiększenie pakietów na serwerze .

Parametry vps:

Procesor: 2 GHz

Liczba rdzeni: 4

RAM: 1,5 GB

Pojemność HDD: 30 GB 

Łącze: 50 Mbit

Proszę o pomoc !

Ps. Czy do tych lagów mogą się przyczynić takie rzeczy jak:

- Duże permissie w randze np. Value na 9999999999

i czy może to być problem z bazą danych ?

Opublikowano

@554461402688252517908.png Norczan Tak , próbowałem wyłączyć i włączać ts . Aktualizowałem do wersji 3.0.11.2 , wgrywałem nową bazę przez snapshot'a w Yatce . Wszystkiego już próbowałem , a co do parametrów maszyny powinna chyba utrzymać 1000 osób ?

Opublikowano

heheh

Łącze 50mb malo troche. MySql ma Swoje wady i zalety. Ts z mysql lagowal, laguje i jeszcze polaguje. Polecam na tak duzy serwer zwykle sqlite.

mysql usprawnia znacznie działanie dużych serwerów, a ty każdesz przejść na sqlite ;)

Dlaczego laguje? Pewnie używasz jakiegoś bota? Jeśli go sam robisz niech bot nie opina 50 funkcji na raz przy tworzeniu a ustawia to po kolei, wtedy nie będziesz miał lagów. To tak jakbyś usunął 50 userów z serwera albo kanałów. NApływ danych xxxKB x 500 userów, no powiem niezła zabawa.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

Bot'a wyłączyłem . Myślę że problem ten leży po stronie serwerowni ponieważ z tego co wczoraj widziałem nie tylko mój serwer ma z tym problemy 

Opublikowano

Monitoring atop, iostats, CPU, RAM i wiesz wszystko :) co do łącza - troszkę za słabe. I na twoim miejscu odchudził bym bazę. Za duzo masz na******. Następna sprawa to sqlite obowiązkowo.

Opublikowano

Dzięki , wina leży po stronie hostingu .. Nie jestem pewien ale chyba nie daje pełnych parametrów  8S Przy dużej ilości osób serwer tego nie wytrzymuje .

Ps. Temat do zamknięcia 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...