Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panel boczny w Ekwipunku

Mickej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i wesołych świąt!

Podrzucam Wam, niedawno zrobioną przeze mnie rzecz, a mianowicie:

450691419354418287749.jpg

Oczywiście to te buttony z boku okna, a nie reszta ;p.

##Pamiętajcie, że musicie zmienić adresy tych ikonek od buttonów ;p##

Buttony dostępne są w tym temacie:

To zaczynajmy:

1. Kod - wrzucam do inventorywindow.py w locale:

Ma to wyglądać tak:

http://wklej.to/l31yM

##Pamiętajcie o zmianach:

#1. tego:

"style" : ("movable", "float",),

"width" : 176,

"height" : 570,

##Na to:

"style" : ("movable", "float",),

"width" : 176+37,

Zmieniamy tylko wartość width, inne pozostają takie, jakie były.

#2. Tego:

"name" : "board",

"type" : "board",

"style" : ("attach",),

"x" : 0,

"y" : 0,

#Na to:

"name" : "board",

"type" : "board",

"style" : ("attach",),

"x" : 0+37,

"y" : 0,

#Tu tak samo, zmieniamy tylko wartość "x"

Funkcje buttonom, możecie dodać w uiinventory.py w root (to dość łatwe, poza tym możecie się wzorować na buttonie od IS).

Jeżeli podobają się Wam moje ikonki są one dostępne w innym temacie (Panel gracza V1.0)

@@Proszę o zmianę nazwy tematu, popełniłem mały błąd ;p - Panel boczny w Ekwipunku.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobrze wykonane. Ja bym zmienił te buttony bo nie pasują mi do reszty ale tak po za tym to fajnie że wrzucasz coś swojego. +  :)

to sobie je zmień <_<

Dzięki za tutorial.

Hmm całkiem dobre wykonanie

7440414202894171306241.png

Specjalista
Opublikowano

Nw czy to woje w 100% bo widziałem to na innych forach,lecz nie mogę stwierdzić tego że to nie twoje.

Ale dzięki za wstawkę.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

@E69 pomysł nie jest mój to prawda, ale wykonie moje ;p. Wiesz samo szukanie tego na innych forach zajęło by mi pewnie więcej czasu, niż samo wykonanie.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAndrewSkc wiesz, musisz jeszcze dodać cmdki do game i oczywiście potem wszystko dodać do uiinventory,aa i jeszcze dodać do costinfo, ale na necie jest pełno poradników jak dodać cmdchat i jak ona działa.

Opublikowano

Z tego co znalazłem wynika, że dodaję do game.py

def __ServerCommand_Build(self):

erverCommandList={

"Sklep" : self.__OtworzSklep,

}

oraz funkcję

def __OtworzPanelGracza(self):

// i ona ma odpalać questa ??

@@EDIT: Mógłby ktoś podać link do tuta z tym cmdchat ?

Opublikowano

Do servercommand w game.py dodajesz:

"Nazwa cmdtwojego" : self.__nazwa tego co ma otwierać,

Następnie na dole game.py dodajesz wpis:

def nazwategoco ma otwierać(self, qid):

constInfo.nazwategow costinfo = int(qid)

Otwierasz costinfo i dodajesz wpis zgodny z tym co dodałeś w game.py, czyli nazwategow costinfo i na końcu musisz dodać = 0

Otwierasz teraz uiinventory.py i dodajesz, wpisy wzorując się na  Mallbutton, a no koniec dodajesz to:

def nazwatego co dodałeś w uiinventory(self):
import event
import constInfo
qid = constInfo.nazwatego z costinfo
event.QuestButtonClick(qid)
Opublikowano

No no, podoba mi się to, trochę przerobić itp i coś z tego lepszego może być :D fajnie że ktoś jeszcze wrzuca tu coś autorskiego ;) lajk się należy 

nieregulaminowa sygnatura - zawarty odnośnik do fanpage'a

Opublikowano

Ładnie i pięknie :D ale...żadne ikony nie chcą mi się wczytywać  :ninja:

Chyba, że nie powinienem ich wklepywać do icon.eix i .epk (?)

The past has gone

Opublikowano

Wklejaj sobie ikonki tam gdzie chcesz ;p, tylko porządnie ustaw adresy, a jeżeli nie działa to dodaj je np. do etc.

Opublikowano

dobre dobre dobre! Zabieram <3 

13566342761024363172.png

Już niebawem 

Opublikowano

Gdyby ten panel się chował i wysuwał to może byłoby to warte docenienia zwłaszcza pod starsze clienty. Sam pamiętam ile się bawiłem z tym, by na bince 34k działała ta funkcja i by można było w ten panel dodać jakieś fajne opcje. Rozwiązanie z tego tematu było już na XXXXX serwerach. Przykład tego o co mi chodzi z chowanym okienkiem:

540435_630110860433652_41731546800899902

Opublikowano

@Up, to chowające i pokazujące okienko jest do zrobienia ;). Może i to rozwiązanie było na xxx serwerach, ale wielu użytkownikom się przyda. Tak na marginesie, każda praca której ktoś poświęcił choć trochę czasu, jest warta przynajmniej minimalnego docenienia ;).

Opublikowano

@Up, to chowające i pokazujące okienko jest do zrobienia ;). Może i to rozwiązanie było na xxx serwerach, ale wielu użytkownikom się przyda. Tak na marginesie, każda praca której ktoś poświęcił choć trochę czasu, jest warta przynajmniej minimalnego docenienia ;).

O ile nie jest perfidnie zerżnięta, bo widziałem już na innych forach takich Januszów którym nawet nie chciało się usunąć dopisku SPECJALNIE DLA MPCFORUM :D

A o ile wiem poradnika odnośnie bocznego panelu w eq jeszcze nie było więc Twój jak najbardziej przydatny.

The past has gone

Opublikowano

Mam problem, gdyby autor był taki miły pomóc byłbym wdzięczny :)

Zmieniłem sobie położenie tego panelu, tak żeby mi się ekwipunek nie przesuwał w prawo za clienta

RoKtj1a.jpg 

dodałem, ale nie zmienia się obrazek po kliknięciu na button (a powinien bo dodałem 3 różne) dodatkowo gdy klikam któryś z buttonów to postać mi idzie( oznaczam myszką cel) da się to wyłączyć jakoś - nie mam jeszcze dodanych akcji do tych buttonów -  chyba że dopiero po ich dodaniu to zniknie

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAndrewSkc bez tej wartości, panel nie zadziała.

Jeżeli chcesz, by ekwipunek nie uciekał Ci poza ekran, to zmień jego standardowe położenia (a nawiasem mówiąc, pokombinuj). ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...