Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Który hosting będzie lepszy pod średni serwer?

Który hosting będzie lepszy ?  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który hosting będzie lepszy ?

• Craftserve (Pakiet bez limitu a raczej - 8GB ramu i sloty 0-300)
      14
    • Pukawka (Pakiet 35 slotów - prawie 5,5GB)
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję zrobić serwer skyblock, chodzi o to żeby nie zabrakło ani slotów ani ramu. Na serwerze będzie 30 pluginów ale będą występowały tam także niejakie "skrypty". Więc tu pytanie który hosting będzie lepszy pod te wymagania ?

Opublikowano

Oba hostingi będą dobre pod Twoje wymagania serwerowe, ale jeżeli chcesz pod serwer dobry hosting (już z tych porządniejszych), to wybieraj Pukawkę. 

Opublikowano

644071419934489696502.png

Polecam ten hosting:

150mb na osobę.

Przy 20 slotach - 3gb ramu.

Przy 40 slotach - 6gb ramu.

A o procku, ledwie kilka % zuzycia :D

Mam tak swój serwer i działa wszystko ładnie...

Jeżeli chcesz możesz założyć konto i sprawdzić serwer testowy na 24h :D

+ Możesz się z nimi dogadać  o jakiś bardziej indywidualny pakiet.

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano

Fiberhost :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Wy jesteście ułomni czy udajecie. Pisze jak byk co wybrać Craftserve czy Pukawka a wy co piszecie, jakieś enderchesty, crafthosty i fiberhosty? Tak na prawdę za to powinno być 5 pkt, bo to jest offtop. 

@topic 

Ja polecam Craftserve.pl

Jest pierwszym hostingiem Minecraft w Polsce, co za tym idzie mają ogromne doświadczenie :)

Opublikowano

EnderChest.PL jest lepszy ;D

Craftserve czy pukawka... Czytac nie nauczyli?

Tam sie nawet konsoli nie da przewinac. 

CraftServe czy pukawka, a nie hosting z prockami lata '90.

Naprawde tak ulomni jestescie, ze piszecie jakies gowno hostingi w pytaniu: "Pukawka czy CraftServe"

@topic

CrafServe, bo:

@topic 

Ja polecam Craftserve.pl

Jest pierwszym hostingiem Minecraft w Polsce, co za tym idzie mają ogromne doświadczenie :)

Opublikowano

Kurde nie -_- Mam tu serwer i uciekam od tego hosting

644071419934489696502.png

Polecam ten hosting:

150mb na osobę.

Przy 20 slotach - 3gb ramu.

Przy 40 slotach - 6gb ramu.

A o procku, ledwie kilka % zuzycia :D

Mam tak swój serwer i działa wszystko ładnie...

Jeżeli chcesz możesz założyć konto i sprawdzić serwer testowy na 24h :D

+ Możesz się z nimi dogadać  o jakiś bardziej indywidualny pakiet.

Drogo w ciul poza tym Pukawka czy Craftserve ? To lub to nie ma 3 wyboru -_-

Opublikowano

Chyba tylko wy macie takie problemy, ja mam najlepszy pakiet na fiberhoście i jest 0 lagów.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Chyba tylko wy macie takie problemy, ja mam najlepszy pakiet na fiberhoście i jest 0 lagów.

Jak masz 0 graczy online...

Wystarczy, ze gracze renderuja mape i Ci fiberhosta zlaguje.

I tu jest pytanie CRAFTSERVE CZY PUKAWKA. 

Opublikowano

Już jest najlepszy hosting "CraftServe".Bo tam masz pakiet za 30zł ,i tam ci oferują dowolną ilość slotów ,i wiele więcej... :)

Opublikowano

Jak masz 0 graczy online...

Wystarczy, ze gracze renderuja mape i Ci fiberhosta zlaguje.

I tu jest pytanie CRAFTSERVE CZY PUKAWKA.

Mhm, ciekawe. Jakoś jeszcze na serwerze chest, który jest chyba najsłabszą ofertą (działa jeszcze 26 dni, oddam w dobre ręce) normalnie renderowaliśmy mapę na speedzie 10 i 0 lagów. Ja nwm co wy robiliście z tymi serwerami, że macie takie lagi. Pamiętam jak ok. rok temu jeszcze byłem na craftserve, to musiałem zrezygnować, bo drogo, a wydajność niska na pakiecie wooden.

Opublikowano

Mhm, ciekawe. Jakoś jeszcze na serwerze chest, który jest chyba najsłabszą ofertą (działa jeszcze 26 dni, oddam w dobre ręce) normalnie renderowaliśmy mapę na speedzie 10 i 0 lagów. Ja nwm co wy robiliście z tymi serwerami, że macie takie lagi. Pamiętam jak ok. rok temu jeszcze byłem na craftserve, to musiałem zrezygnować, bo drogo, a wydajność niska na pakiecie wooden.

Dobra, prosze Cie, wyjdz z tego tematu. Czy ty jestes tak ulomny, ze nie umiesz przeczytac Craftserve czy pukawka?

Opublikowano

Tak jasne każdy gracz z mojego serwera płacze że lagi ma a serwer jest na fiberhost (Mam pakiet lava)

Opublikowano

Dobra, prosze Cie, wyjdz z tego tematu. Czy ty jestes tak ulomny, ze nie umiesz przeczytac Craftserve czy pukawka?

Przeczytałem tylko tytuł, z którego dużo wywnioskować nie można... Haters gonna hate...

Tak jasne każdy gracz z mojego serwera płacze że lagi ma a serwer jest na fiberhost (Mam pakiet lava)

Popracuj nad optymalizacją pluginów.

W tym momencie kończę dyskusję, swoje zdanie powiedziałem, nie bd refował tematu.

Opublikowano

Polecam Craftserve.pl ponieważ:

• Ogromne doświadczenie
  • Mega Pakiet PREMIUM za 30zł ( 8gb RAMU i max 300 slotów )
  • Ładna i wygodna konsola

POLECAM!

Opublikowano

na pewno nie bierz pukawiki mega gó...o za przeproszeniem lagów może niema ale procesor jest do dupy jak jakiś serwer z tej maszyny na której masz serwa laguje masz po serwie teraz tam mam i żałuje dobrze że to parę dni i uciekam z tam tąd ja polecam ci craftserve ten nowy pakiet jest spoko:) na początku było spoko a teraz ... szkoda gadać

Opublikowano

Najlepszy hosting to enderchest.pl . Bardzo tani hosting z możliwością wgrywania pluginow automatycznie , Gotowe  paczki serwerowe :). Polecam Magda Gesler

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Najlepszy hosting to enderchest.pl . Bardzo tani hosting z możliwością wgrywania pluginow automatycznie , Gotowe  paczki serwerowe :). Polecam Magda Gesler

Powiedz mi, jaki hosting nie ma automatycznej instalacji pluginow.

Druga rzecz czytac nie umiesz, czy jak? Craftserve czy pukawka...

Opublikowano

Pozdrawiam ten wasz craftserve, jeśli byście byli odrobinę sprytniejsi to zobaczyli byście to:

http://scr.hu/3p0/eyu34

Craftserve się wycwanił dając tylko 5gb ssd oraz maksymalnie 5tyś plików na serwerze :)

Więc za te 30zł spokojnie będziecie mogli grać na max 40/40 a jeśli chcecie 100/100 to przygotujcie się na cotygodniowy reset mapy lub innych plików :)

Co to jest 5tyś plików? NIC, tyle to w 1 dzień mi się robi xD

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Pozdrawiam ten wasz craftserve, jeśli byście byli odrobinę sprytniejsi to zobaczyli byście to:

Craftserve się wycwanił dając tylko 5gb ssd oraz maksymalnie 5tyś plików na serwerze :)

Więc za te 30zł spokojnie będziecie mogli grać na max 40/40 a jeśli chcecie 100/100 to przygotujcie się na cotygodniowy reset mapy lub innych plików :)

Jak ktos ma autorskie pluginy, to w kazdej chwili mozna przerobic na mysql/sqllite.

Fakt z plikami od mapy moze byc ciezej, ale tez mozna zapisywac gdzies do jednego pliku (chodzi o dane graczy) lub jak ktos ma serwer PvP to moze je usuwac ;)

A jak nie to "nq" albo dogadac sie.

Opublikowano

Upośledzony ? Pukawka czy craftserve ? albo wypad

Co chciałaś przekazać tym "to przygotujcie się na cotygodniowy reset mapy lub innych plików" ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...