Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pukawka VS Craftserver ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat co do tych dwóch ja jestem za Crafserver a dużo ludzi jest za pukawką 

a ja pukawki nie ogarniam a teraz jeszcze promocja na craftserver na stałe. Pisałem do suuporta :P

i po 5 sekundach odpisał :P a na pukawka po kilku godzinach :P ....

podajcie mi  złe i dobre strony tych Hostingów  ^_^

Jak chcesz większy serwer a taniej to wybierz craftserve bo na pukawce 35slotów i ok. 5,5GB płacisz 45 a na craftserve 30zł i masz 8GB (jak ci nie styknie to możesz poprosić o więcej i dołożą za free) i sloty 0-300

Opublikowano

CraftServ jedno z najgorszych hostingów jakie widziałem , wypromowane generalnie przez yt a nie przez usługi które świadczyli. Drogie ceny maszyny tak jak u konkurencji , pamiętam gdy byłem ich klientem były również crashe i support jest praktycznie wszędzie lepszy;) 

Opublikowano

Ja Ci polecę Craftserve, może i są tam drogie serwery, ale:

-Support szybko odpisuje.

-Panel łatwy w obsłudze.

-Często są promocje.

-Lagi są bardzo rzadko.

Opublikowano

@vix0n co ty ku*** pier****** 
Zacytuje:

CSRV:

-Lagi

-Za drogo

-Support prawie nigdy nie odpisuje

+Jeden z pierwszych hostingów serwerów Minecraft (od 2011r)

-Niewygodny panel

+Brak prowizji za PSC.

-Lagi | Żadnych lagów nie ma...
-Za drogo | 30 zł za serwer Premium 8gb RAM... jeżeli to dla ciebie za drogo to ile kosztuje tani serwer według ciebie?
-Support prawie nigdy nie odpisuje | Ta, dobre. Odpisują w 5 minut, może nawet szybciej.
-Niewygodny panel | To już doje*****, możesz zainstalować mody z panelu, wybrać silniki, można przewijać konsole nie jak na niektórych hostingach, ładny interfejs.

ODCHODZE!

Opublikowano

O boże.... "Niewygodny panel"... Powiedz mi, gdzie ty tu masz niewygodę? Chyba największa baza pluginów w polsce, ftp, webftp, konsola niczego sobie, i do tego GENIALNA grafika! Jeżeli to jest dla ciebie niewygodny, proszę załącz nam tutaj swój własny, lepszy, albo daj link do hostingu który ma to wszystko + jeszcze coś.

Drogo? Kiedy ostatnio u nich byłeś, 2 tygodnie temu? Wtedy, oczywiście, było 2 zł za 1 slot. Teraz? Wychodzi 10 gr za slot! Mówienie, że tam jest drogo, to tak jakby przestać kupować paliwo "bo tanieje".

Opublikowano

Craftserve polecam co Jak wiekszosc ich klientow

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGatesy
Jezeli to było do mnie, to ja tak nie mówiłem. Ja tylko zacytowałem (wkleiłem to co ktoś napisał) to co napisał vix0n i obaliłem to.

ODCHODZE!

Opublikowano

Miałem serwer tu i tu.

Zdecydowanie polecam Craftserve.

Tym bardziej, że na rynek wprowadziło nową ofertę, która jest dobra. Za 30 zł "nielimitowane wszystko". 

Support/Obsługa Klienta szybka, pomocna. Nawet dzisiaj mi odpisali. 

Zdecydowanie Craftserve nawet się nie zastanawiają. A po za tym ich panel, strona, sklep wyglądają o 2 nieba lepiej o Pukawki, która kiedyś może i była dobra, ale rynek się zmienia z dnia na dzień a u nich nie ma zmian. 

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Miałem na pukawce i były lagi wiec nie polecam .

Myslalem tez o craftserv ale zmienilem na enderchest (ten sam wlasciciel) i nie narzekam :) Bralbym craftserv lub enderchest.

Opublikowano

Ciekawe. Jakos innym @Craftserve odpisuje po 10 minutach. Typek pisal, ze nie dostalserwera testowego i napisal do supportu to po 10 minutach mu odpisali.

Klamiesz na ten craftserve i klamiesz. Co on Ci zrobil?

To tak jak z Apple ludzie hejtuja a w zyciu pewnie nie mieli.

Poza tym pokaz jakies ss'y z crashow. @Craftserve wyslal Ci kod na pw na serwer testowy. Czekamy! :)

@topic

Craftserve - wieloletni staz.

Tani, szybki support, brak lagow i sie nie wylacza sam.

Mi też odpisali po kilku dniach [troche już temu] więc mogło się zmienić. Co do rozumowania z Jabkiem, gratuluje ci naprawdę jeśli telefon 1 ma procesor 1,2GHZ ,a telefon 2 procesor 2,3GHZ dual core [i inne lepsze rzeczy] i kosztują tyle samo to chyba jasne że telefon 2 jest lepszy. Poza tym markowe nie znaczy lepsze, na przykład Więc hosting da się ocenić pod kontem opinii ludzi i ofertą

[jakość/cena].

@topic

Craftserv ma dobrą ofertę, ale nie wiem jak z jakością. Przeniosłem się na Pukawkę ze względu na ofertę, która nie była sztywna jak na craftserv. Pukawka jest bardziej nastawiona na "Zrób to sam", nie ma tam "listy pluginów" jak na craftserv [jednak nie jest to potrzebne, ponieważ plugin wystarczy wrzucić do plugins]. Pukawka ma prowizję przy płatności PaySafeCard około 5zł z kwoty 40zł, nie wiem jak z craftserv.

Na pewno sam wypróbuje craftserv jak skończy mi się okres ważności serwera na pukawce.

Opublikowano

crashe caly czas support odpisuje po kilku dniach

Większej ściemy nie słyszałem xD Co jak co, ale craftserve nie można zarzucić złego supportu.

Craftserve:

+ najstarszy hosting w Polsce

+ dobra oferta 

+ automatyczne wgrywanie pluginów

+ ładnie wyglądający i prosty w obsłudze itemshop

+ szybki support (wysłałem chyba z 50 zgłoszeń, najdłużej czekałem 22 godziny, w większości to było 2-3 godziny)

+ ładny panel (tzn. ciężko się w nim połapać na pierwszy rzut oka, ale potem dostrzegasz jego komfort)

+ edytor plików w przeglądarce

+ elastyczność - w jednej ofercie masz prawie wszystkie inne dostępne na innych hostingach.

CSRV:

-Za drogo

Chyba nie jesteś na czasie, aktualnie craftserve ma najtańszą ofertę w Polsce.

Opublikowano

Mi też odpisali po kilku dniach [troche już temu] więc mogło się zmienić. Co do rozumowania z Jabkiem, gratuluje ci naprawdę jeśli telefon 1 ma procesor 1,2GHZ ,a telefon 2 procesor 2,3GHZ dual core [i inne lepsze rzeczy] i kosztują tyle samo to chyba jasne że telefon 2 jest lepszy. Poza tym markowe nie znaczy lepsze, na przykład Więc hosting da się ocenić pod kontem opinii ludzi i ofertą

[jakość/cena].

@topic

Craftserv ma dobrą ofertę, ale nie wiem jak z jakością. Przeniosłem się na Pukawkę ze względu na ofertę, która nie była sztywna jak na craftserv. Pukawka jest bardziej nastawiona na "Zrób to sam", nie ma tam "listy pluginów" jak na craftserv [jednak nie jest to potrzebne, ponieważ plugin wystarczy wrzucić do plugins]. Pukawka ma prowizję przy płatności PaySafeCard około 5zł z kwoty 40zł, nie wiem jak z craftserv.

Na pewno sam wypróbuje craftserv jak skończy mi się okres ważności serwera na pukawce.

iphone 5s/6 bije prockiem sgs5 (chociaz jak wiadomo samsungi kantuja w benchmarkach)

Nie ma jak porownywac procek 64 bit i 32 bit i jeszcze mowic ze 32 bit lepszy xD.

I nie widze w moim porownaniu, ze "markowe lepsze". Pozdrawiam.

//koniec off

CraftServe podobno nie ma prowizji na psc.

@down

Tez podalem przyklad, ze ludzie hejtuja tego czego nie mieli.

Motorolla i nexusy podobno tez nie kantuja. Znajdz sobie w necie.

Nigdzie nie napisalem, ze tylko Apple nie kantuje. Doczytaj.

//edit z tego co napisales to wynika, ze porownywales iphone, wiec napisales ilu bitowy procek.

PS: Poza tym* 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkingsoldiers Nie pozostanę bierny,gdy ktoś mnie obraża więc ci odpisze, tylko ze względu że uważasz sie za niewiadomo jakiego specjaliste przy czym mnie obrazasz

Czlowieku kur*a.

1. iphone 5s/6 bije prockiem sgs5 (chociaz jak wiadomo samsungi kantuja w benchmarkach)

Wiesz ze 64 bit procek jest 5 razy mocniejszy? Tylko na zegar patrzysz, tak jak wiekszosc specjalistow idiotow.

CraftServe podobno nie ma prowizji na psc.

Obrażać to możesz siebie i swoją rodzinę. Człowieku podałem przykład nie tylko procesorem są lepsze telefony. Po drugie podales jeden przykład łał gratulacje, (wiesz że iphone jest lepszy od nimi 3340?). Po trzecie no tak wszystkie firmy oszukują ale APPLE nie. Jak masz takie rzeczy gadać to proszę cię przestan, idziesz madrzejszego niż jesteś i uważasz że tylko ty masz rację. Pozatym słaby IOS (jedny plus że sie nie wiesza, i to tyle) i słaby sklep.

Ps:. Gdzie w moim przykładzie widzisz ile bitów mają? Jeśli o to co chodzi.

Jescze jedno.

To był przykład a nie porównanie więc naucz sie czytać panie specjalisto...

Dyskusję dokonczymy na PW jeśli będziesz chciał.

@ up dopisłm coś

@topic

Dziś przetestowałem jednodniow serwer. Sprawował się całkiem dobrze, nie zauważyłem większych problemów związanych z crashami ( o których wspominali inni) JEDNAKŻE był to serwer testowy i może sie roznić od stanu rzeczywistego. Na forum (tutaj) odpisali mi po kilku godzinach w sprawie serwera darmowego,wiec myślę że kontakt z nimi jest lepszy niż kiedyś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...