Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pukawka VS Craftserver ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat co do tych dwóch ja jestem za Crafserver a dużo ludzi jest za pukawką 

a ja pukawki nie ogarniam a teraz jeszcze promocja na craftserver na stałe. Pisałem do suuporta :P

i po 5 sekundach odpisał :P a na pukawka po kilku godzinach :P ....

podajcie mi  złe i dobre strony tych Hostingów  ^_^

Opublikowano

Polecam Ci serwer na craftserve.

Miałem na pukawce, i od czasu do czasu były lagi.

Craftserve ma teraz bardzo dobrą ofertę. I zawsze był najlpeszym hostingiem tylko że drogim.

Opublikowano

pukawka 

mozliwosc instalacji wlasnego silnika

brak lagow

szybki support

craftserve...

najgorszy hosting jaki moze byc

crashe caly czas support odpisuje po kilku dniach 

Opublikowano

Craftserve
- Jedna z najbardziej doświadczonych firm. Jest już długo na rynku.

- Bardzo szybki support odpisuje w 5-20 minut.

- Wprowadzili jako pierwsi płatność paysafecardem bez prowizji

- Mają bardzo wydajne maszyny we francji ,które są bardzo dobrze chronione przed atakami DDoS.

Polecam craftserve.pl :)

JEŻELI POMOGŁEM DAJ LAJKA :)

Opublikowano

Zdecydowanie wybieraj hosting Pukawka.pl.

+ Hosting posiadają dobre maszyny.  

+  Łatwy panel danego klienta.

+  Dużo opcji ze strony panelu klienta.

+  Tanie a w miarę na swoje możliwości dobry hosting.

Wybieraj spośród tych 2 hostingów które Ci odpowiadają. 

Opublikowano

pukawka 

mozliwosc instalacji wlasnego silnika

brak lagow

szybki support

craftserve...

najgorszy hosting jaki moze byc

crashe caly czas support odpisuje po kilku dniach 

Ciekawe. Jakos innym @Craftserve odpisuje po 10 minutach. Typek pisal, ze nie dostalserwera testowego i napisal do supportu to po 10 minutach mu odpisali.

Klamiesz na ten craftserve i klamiesz. Co on Ci zrobil?

To tak jak z Apple ludzie hejtuja a w zyciu pewnie nie mieli.

Poza tym pokaz jakies ss'y z crashow. @Craftserve wyslal Ci kod na pw na serwer testowy. Czekamy! :)

@topic

Craftserve - wieloletni staz.

Tani, szybki support, brak lagow i sie nie wylacza sam.

Opublikowano

enderchest. Tanio, bez lagów, miła obsługa klienta, dużo nowości, częste promocje :)

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Opublikowano

enderchest. Tanio, bez lagów, miła obsługa klienta, dużo nowości, częste promocje :)

i ch*jowy panel (enderchest). Na craftserve jest taniej... Bez lagow, wieloletni staz, szybki support, fajny panel, konsole da sie przewinac a nie tak jak na enderchescie XDDDD,

Opublikowano

Zdecydowanie pukawka, w tym momencie po wprowadzeniu nowej oferty na craftserve wystepuja liczne crashe serwera ,wiec jesli szukasz stabkilnego hostingu to jednak pukawka ;)

Opublikowano

@3par
Craftserve* to (najlepszy) hosting serwerów Minecraft jaki powstał. Znajdziesz ten hosting w google wpisujac ,,Craftserve"
@topic
Bierz Craftserve.
 + Nowy Panel
 + Platnosc PSC bez prowizji!
 + Szybki support
 + Wieloletni staż
 + Brak lagów
 + Niska cena serwera Premium :)

ODCHODZE!

Opublikowano

Wybór jest ciężki.
Zależy do czego potrzebujesz serwer.

Max i Ram z Pukawki są w Polsce, więc masz niski ping, czyli lepsza, płynniejsza gra. Pukawka ma też telefon do supportu, więc widać, że mają bardziej rozbudowaną pomoc.
Pukawka ma też 9 lat doświadczenia, a serwerach Minecraft od 4 lat, więc więcej.
Na Pukawce możesz wgrać co chcesz i będzie działać bez lagów.

Craftserve ma ładniejszy i prostszy panel. Ma Lauchner, no i ma ofertę Premium z limitem 8 GB ram (możliwość powiększenia) bez limitu slotów za 30 zł we Francji (wyższy ping).
Też ma dobre doświadczenie supportu i można na niego liczyć.

Pukawka to bardziej dla profesjonalistów którzy sami sobie lubią wszystko ustawić na serwerze i oczekują wydajności bez lagów
Craftserve dla mniej doświadczonych osób. Wszystko łatwo, ale z ograniczeniami. Też będzie bardzo dobrze działać.

Paysafecard bez prowizji? Nie wierzę. Psc pobiera zawsze prowizje i to jest 14% albo 15%. Już były hostingi które brały na siebie tą prowizję, ale przy tej ilości wpłat przez psc szybko przeniosły prowizję na klientów.
Tak samo będzie tutaj. To jest duża kasa w skali hostingu, żeby płacić prowizję z zysku.

Pukawka szybko reaguje na oferty konkurencji i już się dowiedziałem o przebudowie oferty Minecraft, także warto poczekać.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Ja osobiście nie miałem styczności z pukawka ale ja bym wybrał craftserve ze względu na niską cenę pakietu premium. Serwery można łączyć za pomocą sektorów tak jak np : mc.s.... lub lobby co by zapobiegało lagom przy dużych ilościach graczy .    

Opublikowano

Oczywiście że @Craftserve . Dlaczego?

Ponieważ:

- Bardzo tanio(kiedyś było bardzo drogo xD)!

- Dłuuugi staż!

- Przejrzysty panel!

- Wydajność(szybkie włączanie serwera itd.)!

- Wszystkie wersje silników bukkit/spigot od wersji 1.5.x(lub 1.6.x)!

- Więcej pluginów w instalatorze pluginów.

- Bardzo, ale to bardzo szybki support!

- ZERO lagów!

- Dobre maszyny.

- Serwer testowy, jakbyś był zainteresowany.

- Jeśli kupisz pakiet PREMIUM możesz napisać do nich o większą ilość RAM'u za FREE!

- Płatność PSC(bez prowizji).

- Ochrona przed atakami DDoS!

- ZERO crashy. (jak po wgrywacie na serwer 55 pluginów które mają te same komendy lub są na inną wersje to się nie dziwcie...)

PS: @1361622928-U485574.pngfilippop1 zgadzam się z tobą. Ja np. nie rozumiem dlg. ludzie mogą hejtować coś czego nawet nie mieli i wymyślają bzdury... Jak właśnie napisałeś... "To tak jak z Apple ludzie hejtuja a w zyciu pewnie nie mieli.". Ja osobiście miałem iPhone 4S i jak najbardziej polecam, ale lepiej kupić 3GS lub 5 ponieważ 4 dla niektórych może być za bardzo "porcelanowa"...

Opublikowano

Zdecydowanie pukawka, w tym momencie po wprowadzeniu nowej oferty na craftserve wystepuja liczne crashe serwera ,wiec jesli szukasz stabkilnego hostingu to jednak pukawka, hosting pukawka ma najlepszy support, liczne konkursy, co miesiac najlepsza 3 lajkowiczow na fb dostaje serwery 6 giga ramu, jako jedyny hosting oferujacy WIDZET na strone www, dlatego mozna nawet w edytorach tekstu ladnie dopracowas stronke z itemshopem, teraz maja promocje -50% wiec Polecam !

Opublikowano

CSRV:

-Lagi

-Za drogo

-Support prawie nigdy nie odpisuje

+Jeden z pierwszych hostingów serwerów Minecraft (od 2011r)

-Niewygodny panel

+Brak prowizji za PSC.

-------

MaxC/Pukawka:

+Tanio

+Brak lagów

+Szybki support

+Staż w hostingowaniu serwerów=9 lat

+Możliwość wgrania własnego silnika

+Wygodny panel, - oprócz WebFTP

+Wiele możliwości płatnościami, PSC, SMS...

//Edit Pukawka oraz CraftServe: + Fajny ItemShop.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...