Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IS-6 vs T34 vs FCM 50t

korciok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, dawno nie grałem w WoTa, ale z powodu powrotu chciałbym sobie zafundować HT Premium. Czytałem wiele na temat ww. czołgów i takie są wnioski (nie wiem czy to prawda):

IS-6:

- premium mm (8 i 9)

- dobry pancerz

- słabe działo (trzeba mieć 50/50 normal/gold ammo)

- wolny

- może carrować gry

T34

- potężne działo

- MM do 10 tieru

- niezniszczalna wieża

- słaby pancerz

- strasznie wolny

FCM

- med pod postacią HT

- szybki

- średnie działo i średni pancerz

I mam pytanie do was, który z tych czołgów jest najprzyjemniejszy do grania (bo nie ma najlepszego). Chodzi mi głównie o zarobki (ale nie chcę Jg 8.8, a niezniszczalny Type 59 nie jest w sprzedaży) i przyjemność (nie fun typu E-25). Podoba mi się działo T34, ale nie wiem jak często wywala go na dziesiątki; z kolei działo IS'a nie przebije wszystkiego i często trzeba walić z golda; natomiast FCM jest bardzo mobilny, ale to bardziej med w skórze HT, brak pancerza i jego wielkość to wg mnie duża wada.

TL;DR: IS-6, T34 czy FCM dla "N00ba"? (albo coś innego, 8t i nie JT 8,8/SP)

inb4 Nie kupuj prem tanka tylko konto premium i graj piątkami.

inb4 Tylko nooby grają premkami

inb4 nie umiem robić inb4

Opublikowano

Dla ogarniętego gracza FCM bo najwięcej kredek z niego uzyska pociski po 255 T 34 i IS 6 dla nooba jeśli masz problem z weakspotami to t 34 a jak nie to is 6 weź pod uwagę że weaksptów zawsze można się nauczyć lub ściągnąć hitzony

Opublikowano

IS-6, to bardzo dobry czołg dla doświadczonych, jak i dla mniej doświadczonych dowódców. Armata T34, to cud miód. Tank ma bardzo dobrze opancerzoną wieżę z przodu, ale reszta pancerza, to już średnia.. Tierem VII, spokojnie go przebijałem, prócz wieży. FCM, też ma bardzo słaby pancerz i armata nie jest cudowna, więc on odpada. Wybierz pomiędzy T34, a IS-6.

Opublikowano

Do isa6 wystarczy znać weakspoty i uciekać przed e75 i st1.

Do t34 trzeba znać mapy, nie dać klepać sie w garnek, i mieć cierpliwość bo wystarczy sie delikatnie ruszyc i celownik rozjebany na 3/4 ekranu.

Opublikowano

A mam jeszcze dwa, może trzy pytania. Czy inne czołgi prem. 8 tieru są lepsze od tych co zaproponowałem (i czy Type 59 będzie jeszcze kiedykolwiek do kupienia)? Czy będą teraz jakieś promocje świąteczne? Wiadomo kiedy będzie dostępny serwer testowy?

Opublikowano

A mam jeszcze dwa, może trzy pytania. Czy inne czołgi prem. 8 tieru są lepsze od tych co zaproponowałem (i czy Type 59 będzie jeszcze kiedykolwiek do kupienia)? Czy będą teraz jakieś promocje świąteczne? Wiadomo kiedy będzie dostępny serwer testowy?

T-59 raczej będzie ale nie teraz chyba że WG zrobi prezent na Wigilie i da go do sklepu , więc można pomażyć :P

Trwają promocje a niektóre się nie zaczeły jeszcze (chba)

Test będzie podkoniec stycznia bądź 15 czyli path techniczy przed havołką <3

Opublikowano

Dla newbie is6. Nie wiem kto Ci tych glupot z pociskami nagadal. 4 pociski to max.

Opublikowano

Do isa6 wystarczy znać weakspoty i uciekać przed e75 i st1.

Do t34 trzeba znać mapy, nie dać klepać sie w garnek, i mieć cierpliwość bo wystarczy sie delikatnie ruszyc i celownik rozjebany na 3/4 ekranu.

ST-I IS-6 na spokojnie przebiję. ;)

Może będzie jutro skoro dziś był Type 62.

Opublikowano

Dziękuje za powyższe odpowiedzi, jeszcze mam parę pytań bo ostatnio grałem przed zabraniem KV-1S działa z IS'a (czyli jak był jeszcze szóstką itp.).

1) Czy mod, który pokazuje weakspoty tj. koloruje ścianę czołgu jest legalne?

2) Jeżeli mam załogę z T-150 z naprawą na 90 parę % to mogę bezproblemowo włożyć ją do IS-6, wytrenować i włożyć ich potem do KV-4 (jeszcze go nie mam, ale jestem blisko)

3) Czy te 15% promocje będą w sklepie w grze (gold) czy na stronie (gotówka)?

Opublikowano

Dziękuje za powyższe odpowiedzi, jeszcze mam parę pytań bo ostatnio grałem przed zabraniem KV-1S działa z IS'a (czyli jak był jeszcze szóstką itp.).

1) Czy mod, który pokazuje weakspoty tj. koloruje ścianę czołgu jest legalne?

2) Jeżeli mam załogę z T-150 z naprawą na 90 parę % to mogę bezproblemowo włożyć ją do IS-6, wytrenować i włożyć ich potem do KV-4 (jeszcze go nie mam, ale jestem blisko)

3) Czy te 15% promocje będą w sklepie w grze (gold) czy na stronie (gotówka)?

1. Tak

2. Tak

3. Gold.

Opublikowano

1) Legalne

2) T-150 (5 załogantów) KV-4 (6 załogantów) IS-6 (4 załogantów). Jeśli zależy Ci tylko na szkoleniu załogi musisz się liczyć z tym iż któryś z załogantów będzie odstawał umiejętnościami. Zawsze możesz zakupić IS-6 (zarobek)+ Churchilla III(exp). Zakup obu i tak wyjdzie taniej w promocji niż kupno owego IS-a bez promo.

3. Dotyczy pojazdów premium dostępnych w sklepie w grze oraz sklepie premium

" Żyć chwilą, nie chwilę "

Opublikowano

Ja mam FCM 50T czolg nawet fajny ale jest pewne ale :) 

Amata spokojnie starcza na 8 na 9 niezbyt czesto go losuje . 

Na T34 mam rozegrane ponad 1000 bitew i  moge powiedziec ze ten czolg juz nie zarabia jak kiedys fajnie nim sie gra ale na mapach typu Malinowka itd w miescie ten czolg dostaje nawet od M6:D

Hmm a co powiesz jesli chodzi o Lowe ? 

Tez go mam zarabia ladnie dzialo ma celne i odbije cos nie cos :) Tylko ze jest strasznieeee wolnyyyyy 

Hmm o IS 6 Ci nic nie napisze bo go nawet nie kupowalem dla mnie to slaby czolg :) 

A jesli chcesz sie pobawic to kup sobie Panther mit 8,8cm I/71 wczoraj go kupilem zagralem nim kilka bitew i zarabia ten czolg rewelacyjnie :) Tylko ze jego minusem jest brak pancerza tzn odbic cos nie cos odbije ale niezbyt czesto :P 

Co nam jeszcze zostalo ? Hmm oo moj ulubiony czolg Jagd Tiger 8.8 czolg bardzo fajny :) na 8 bardzo fajnie sie nim gra i zarabia bardzoo duzo  jego plusem jest pancerz z Jagd Tigera 9 tieru tylko ze cos za cos;/ niestety jest bardzooo wolny dzialo ma takie jak Panther 8.8 jesli wiesz gdzie trafiac to czolg bardzo fajny :) Bo moim zdaniem po co grac zarabiarka Premium na goldzie mija sie to z celem ...  

Mam nadzieje ze pomoglem :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...