Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Server Error -20001

nonamenoname

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przed jakimiś 20 minutami scrashował mi NFS właśnie o to z tym errorem (w googlach nic nie mogłem na jego temat znaleźć) a teraz gdy próbuje się zalogować do gry wyskakuje mi komunikat " Uwierzytelnianie jest chwilowo niedostępne. Spróbuj później". Nigdy nie cheatowałem w tej grze, gram od 9 dni więc nie bardzo wiem czym był spowodowany ten error. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co tu chodzi ?

Opublikowano

Witam przed jakimiś 20 minutami scrashował mi NFS właśnie o to z tym errorem (w googlach nic nie mogłem na jego temat znaleźć) a teraz gdy próbuje się zalogować do gry wyskakuje mi komunikat " Uwierzytelnianie jest chwilowo niedostępne. Spróbuj później". Nigdy nie cheatowałem w tej grze, gram od 9 dni więc nie bardzo wiem czym był spowodowany ten error. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co tu chodzi ?

Możliwe, że cię ktoś zrammował i miałeś dużą prędkość, czy coś w tym rodzaju i teraz sprawdzają ci konto. Potrwa to kilka godzin.

Jak nie cheatowałeś - bądź spokojny, odblokują ci konto :)

f

Opublikowano

Cały dzień grałem na dragach i raczej mnie blokowano niż pchano (ehh Ci rosjanie w Proshe). A tak na oko ile godzin to może trwać bo nie wiem czy warto mi będzie jeszcze siedzieć przy komputerze ?

Opublikowano

Cały dzień grałem na dragach i raczej mnie blokowano niż pchano (ehh Ci rosjanie w Proshe). A tak na oko ile godzin to może trwać bo nie wiem czy warto mi będzie jeszcze siedzieć przy komputerze ?

Ciężko powiedzieć, lecz raczej około od 4 do 7h będzie to trwało.

-

Porsche* ;)

f

Opublikowano

Mówisz, że jeździłeś dragi. Nie korzystałeś przypadkiem z tzw. "double shiftingu"? Ostatnio i do tego się dobrali i sypią permami.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Pytanie tylko co to jest to Double Shifting ?

Double shifting to jest używanie więcej niż jednego nitra podczas zmiany biegu (np. bieg w górę, w dół, w górę, w dół, w górę - skutkuje to kilkoma nitrami) w dragach.

Nie polecam używać, dostaje się za to bana.

f

Opublikowano

Ymm... szczerze to nie bardzo rozumiem. Grając robiłem tak:

Czekam na idealną zmianę biegów

Zmieniam bieg

Jeżeli wcześniej zmieniłem bieg za wcześnie a mam możliwość to szybko redukuje o bieg niżej i wbijam na idealną (czasem się nie udaje lub po prostu nie warto). Mógłbyś bardziej mi to wytłumaczyć ?

Opublikowano

Ymm... szczerze to nie bardzo rozumiem. Grając robiłem tak:

Czekam na idealną zmianę biegów

Zmieniam bieg

Jeżeli wcześniej zmieniłem bieg za wcześnie a mam możliwość to szybko redukuje o bieg niżej i wbijam na idealną (czasem się nie udaje lub po prostu nie warto). Mógłbyś bardziej mi to wytłumaczyć ?

Tu masz film:

Z twojego opisu mogę wywnioskować, że możesz zostać zbanowany za to, co zrobiłeś.

f

Opublikowano

Tylko na tym filmiku ten człowiek pokazuje jak non stop redukuje bieg mimo tego że dostał idealną zmianę biegów a ja tylko redukuje wtedy kiedy wyskakuje mi komunikat "Dobra zmiana biegów" a tego nigdy nie robiłem, w sumie dopiero teraz się o tym dowiedziałem.

Opublikowano

Tylko na tym filmiku ten człowiek pokazuje jak non stop redukuje bieg mimo tego że dostał idealną zmianę biegów a ja tylko redukuje wtedy kiedy wyskakuje mi komunikat "Dobra zmiana biegów" a tego nigdy nie robiłem, w sumie dopiero teraz się o tym dowiedziałem.

Poczekaj, aż zdejmą Ci czasową blokadę (zwykle nie trwa to dłużej niż 8 godzin). Jak będzie perm to napiszesz odwołanie, a jak nie to sprawa zamknięta :)

HB5fLf7.png

Opublikowano

No dobrze tylko chcę dowiedzieć się czy za to jak wam opisałem faktycznie mogę dostać bana ?

Przecież ewidentnie nie używałem tego bugu. Super... 9 dni gry i takie kwiatko, jeszcze nigdy mnie nie spotkała taka sytuacja. Tak już na wszelki wypadek gdzie i jak się składa apelację oraz czy nie powinienem dostać jakiegoś maila z wytłumaczeniem za co dostałem blokadę ? Czytałem na stronie NFS, że tak postępują lub przynajmniej mieli.

Opublikowano

No dobrze tylko chcę dowiedzieć się czy za to jak wam opisałem faktycznie mogę dostać bana ?

Przecież ewidentnie nie używałem tego bugu. Super... 9 dni gry i takie kwiatko, jeszcze nigdy mnie nie spotkała taka sytuacja. Tak już na wszelki wypadek gdzie i jak się składa apelację oraz czy nie powinienem dostać jakiegoś maila z wytłumaczeniem za co dostałem blokadę ? Czytałem na stronie NFS, że tak postępują lub przynajmniej mieli.

Na e-mail dostaniesz wiadomość, że zbanowali ci konto.

Odwołania pisze się na adres [email protected], po angielsku przedstawiasz sytuację i odpiszą ci w ciągu 3 dni roboczych, co będzie dalej z kontem.

f

Opublikowano

Ehh... kiedy dostanę maila, ponieważ aktualnie nic od nich nie mam. A jeżeli blokada zostanie zdjęta to będę mógł się jakoś dowiedzieć za co ją w ogóle dostałem ?

Opublikowano

Ehh... kiedy dostanę maila, ponieważ aktualnie nic od nich nie mam. A jeżeli blokada zostanie zdjęta to będę mógł się jakoś dowiedzieć za co ją w ogóle dostałem ?

Maila dostaniesz w ciągu 24h po permamentnej blokadzie konta.

W e-mailu dostajesz info, dlaczego zostałeś zbanowany (naruszenie warunków Regulaminu Świadczenia Usługi).

f

Opublikowano

Czyli mają czas na wysłanie wiadomości do jutra godziny 17-18 ?

Po permamentej blokadzie konta, twój błąd to nie permamentna blokada konta, tylko informacja, że sprawdzają ci konto.

A co z drugą częścią mojego pytania ?

Napisałem przecież:

W e-mailu dostajesz info, dlaczego zostałeś zbanowany (naruszenie warunków Regulaminu Świadczenia Usługi).

f

Opublikowano

Tylko nie uwzględniłeś, że to jest w przypadku permanentnej blokady a ja pytam w sytuacji gdy jednak blokada zostanie zdjęta, pytam ponieważ zapewne będę żądał wytłumaczenia.

Opublikowano

Tylko nie uwzględniłeś, że to jest w przypadku permanentnej blokady a ja pytam w sytuacji gdy jednak blokada zostanie zdjęta, pytam ponieważ zapewne będę żądał wytłumaczenia.

Wysyłają e-mail tylko w wypadku permanentnej blokady konta.

Wytłumaczenie? Wykryli, że jest coś nie tak i zaczęli sprawdzać konto pod kątem oszustw.

f

Opublikowano

Tak... ciekawe wytłumaczenie ale w moim wypadku jestem ciekaw co jest nie tak. Przepraszam za upierdliwość aczkolwiek jestem po prostu zniesmaczony tym całym... zachowaniem ?

W grze nie ma systemu Ticketów jak to jest w WoW'ie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...