Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Region Global?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem. Nie wiadomo skąd na mapie stworzył mi się region __Global__ Na innych mapach tego regionu nie ma tak więc to nie wina pluginu chyba ;p Do rzeczy chodzi o to że przez tego globala zmieniam sobie rangę a gdy coś napiszę na czacie to ciągle posiadam tą starą rangę.. Nie respią się potwory itd.. Włączenie flagi na potwory w tym regionie global nie pomaga ciągle ich nie ma. Tak więc pytanie czy da się usunąć jakoś tego globala ? Komendą /region remove __global__ wyskakuje że niby został usunięty niestety gdy wpiszę /rg info wyskakuje że ten region jest ciągle.

huhwsl.png

Opublikowano

Masz worldguard ? 

Czasami można być traktowanym jak śmieć tylko dlatego że nie masz znajomości^^

Opublikowano

Wpisz:

/rg flag __GLOBAL__ pvp allow

/rg flag __GLOBAL__ invincible allow

/rg flag __GLOBAL__ send-chat allow

Jak zadziała to daj + :D

UP

Nie nabijaj postów bo po samym zdjęciu widać, że posiada WG.

Opublikowano

Wpisz:

/rg flag __GLOBAL__ pvp allow

/rg flag __GLOBAL__ invincible allow

/rg flag __GLOBAL__ send-chat allow

Jak zadziała to daj + :D

UP

Nie nabijaj postów bo po samym zdjęciu widać, że posiada WG.

Nie działa żadna z flag..  A ja chce naprawić to aby mi te rangi już działay. Bo zmieniam rangi i ciągle jest ta sama. Na innych światach ta nowa. Na tej mapie z tym globalem jakby się nic nie aktualizowało. Włączenie potworów nie pomaga ciągle ich nie ma.. Jak to usunąć ? Może usunąć to guard i edit i wgrać id nowa ? Nic mi wtedy nie usunie ?

Opublikowano

Nie działa żadna z flag..  A ja chce naprawić to aby mi te rangi już działay. Bo zmieniam rangi i ciągle jest ta sama. Na innych światach ta nowa. Na tej mapie z tym globalem jakby się nic nie aktualizowało. Włączenie potworów nie pomaga ciągle ich nie ma.. Jak to usunąć ? Może usunąć to guard i edit i wgrać id nowa ? Nic mi wtedy nie usunie ?

Jaką posiadasz wersje servera, i WG?

Opublikowano

Spigot 1.8 ale nie o to chodzi.. Na drugiej mapie poprzez multiverse nie ma globala i wszystko działa ładnie.

Opublikowano

Możliwe ,że masz buga związanego z mapą usuń mapę i zrób nową, a WG wgraj od nowa. 

__global__ to region ,który obejmuje cały świat np. wyłączasz nim mobki na całym świecie (nie serwie). Dla każdego świata jest przypisany region __global__ i jest on zawsze tak samo nazwany.

Opublikowano

Możliwe ,że masz buga związanego z mapą usuń mapę i zrób nową, a WG wgraj od nowa. 

__global__ to region ,który obejmuje cały świat np. wyłączasz nim mobki na całym świecie (nie serwie). Dla każdego świata jest przypisany region __global__ i jest on zawsze tak samo nazwany.

Na innej mapie w ogóle nie ma tego regionu. Tylko na tym. Na drugiej mapie pisze że nie ma żadnych regionów. Na tej pisze to co powyżej. Świata nie mogę usunąć z powodu spawnu. Mamy zbudowany Ogromny spawn w górach i nie da rady usunąć tego świata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...