Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najdłuższe Słowo Na Świecie..

Thers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ci, którzy próbowali wymówić kiedyś słowo „konstantynopolitańczykowianeczka” wiedzą, że trudno jest dokonać tego i nie połamać sobie przy tym języka. Udowodnimy Wam, że nie jest to jeszcze najdłuższy wyraz świata. Nie jest nim nawet (wyobraźmy sobie taki budynek) „dwustudziewięćdziesięciodziewięcioipółpiętrowiec”. A zatem jakie jest najdłuższe słowo na świecie? dawajcie propozycje..?

Opublikowano

Najdłuższym wyrazem na świecie co ma sens jest angielska nazwa związku chemicznego Tytyny (białka), ma około 180 tys liter ;)

http://sarahmcculloch.appliedgeekery.com/longest-word.html

Lookać ;)

Longest Word in English

Titin is the largest protein yet discovered. It's full chemical name is 189,819 letters long

http://www.youtube.com/watch?v=Fx0kMizIioI&feature=player_embedded#!

PS. Pobij mnie ktoś i daj dłuższe ;d

Opublikowano

ja znalazłem takie Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu

pochodzi z języka Maorysów, i oznacza nazwę wzgórza :P

Opublikowano

Logicznego wyrazu bo ja sobie zaraz moge wymyślić słowo co ma x znaków. Jeśli chodzi o słowo autora tematu to jak sie nie myle to tam są 2 wyrazy polączone.

76561198001815076.png
Opublikowano

jasno biało-czarno-fioletowo-błękitno-niebiesko-zielono-żółto-pomarańczowo-czerwono-różowo-turkusowy kolor ;D

zenm.png

Opublikowano

Nie wiem po co wymyslac takie kosmiczne zdania...

Dajmy na to

@3 UP

Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu

a ja bym to wzgorze nazwał prosciej Tetaumawa początek jest podobny ale sam koniec przerazliwy :O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...