Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop / FORMAT / BRAK PŁYTY WINDOWS

Biter.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ok. 2 lat brałem laptopa z t- mobile. Dostałem tylko laptopa + zasilacz. Bez żadnych sterowników w zestawie. Płytki z win 7 też nie było. Wszystko już było "zainstalowane"

Jako że jestem w tym całkiem zielony. Chciałem zrobić format (bo laptopa już muli) 

Ale jak to wykonać bez użycia płyty z win. Dodam że mam tylko jeden dysk, dyck C i tam wszystko jest zainstalowane na nim.

Jak to wykonać, daje 20x lajków.

Opublikowano

w jaki sposób chcesz to zrobić ?

przecież jak sformatujesz dysk to musisz nowy z czegoś zainstalować - (pendrive, płyta)

kup oprogramowanie lub pobierz i nagraj na dowolny nośnik , ustaw bootowanie w biosie na usb lub cd-dvd i dalej lecisz z instalatorem systemu.

polecam ci zrobić odrazu 2 partycje 

Opublikowano

Jakiej marki jest laptop?

Samsung

w jaki sposób chcesz to zrobić ?

przecież jak sformatujesz dysk to musisz nowy z czegoś zainstalować - (pendrive, płyta)

kup oprogramowanie lub pobierz i nagraj na dowolny nośnik , ustaw bootowanie w biosie na usb lub cd-dvd i dalej lecisz z instalatorem systemu.

polecam ci zrobić odrazu 2 partycje 

Słyszałem od kogos, żebym pobrał z chomikuj, i podał klucz od win co mam naklejony na laptopie. 

Opublikowano

pobrać możesz dowolnie czy to z chomikuj czy z torrenta aby działał , niektóre mają już automatyczny aktywator 

Opublikowano

Sprawdź czy masz może zainstalowany fabrycznie program Recovery.

Jeżeli mi odpowiadasz, oznacz mnie:

@Pattern.

Wtedy na pewno odpiszę ;)

Opublikowano

ale czytać potrafisz nawet po polsku i chyba zrozumieć, co ?  na stronie tego modelu laptopa jest instrukcja obsługi recovery, poszukaj sobie najlepiej na google albo bezpośrednio w supporcie

z reguły recovery samsunga kompletnie wymazuje WSZYSTKO z dysku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ale czytać potrafisz nawet po polsku i chyba zrozumieć, co ?  na stronie tego modelu laptopa jest instrukcja obsługi recovery, poszukaj sobie najlepiej na google albo bezpośrednio w supporcie

z reguły recovery samsunga kompletnie wymazuje WSZYSTKO z dysku

@RobeM

No tak, ale dalej nie dostałem odpowiedzi. Jak zrobić w tym laptopie format, i wgrać potem win 7 ze sterownikami. (jak nie posiadam ani sterowników ani płyty z win7)

Nigdy wczesnej, nie robiłem formatu i nie wiem jak się za to zabrać/

Jak mi ktoś dobrze wszystko wytłumaczy, daje 20 lajków.

Opublikowano

Jak jak Ci napisał kolega u góry poszukaj na stronie tego modelu laptopa jest instrukcja obsługi recovery.

Tam powinno byc wszystko napisane jak zrobic format za pomocą recovery.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

jak nie ma , do cholerki jak byk na stronie są instrukcje obsługi dokładne , jak widać ślepota wrodzona  albo się nawet nie chciało przeczytać strony !

jak by nie było instrukcja tak samo jest w programie i trzeba ja sobie przeczytać bo nikt za ciebie specjalnie nie będzie ci robił tutorialu jak przeczytać instrukcję obsługi

no sorka, wybacz moja wtopa, ktoś już napisał co masz robić i masz link do programu podany ale oczywiście nie przeczytałeś nawet :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak nie ma , do cholerki jak byk na stronie są instrukcje obsługi dokładne , jak widać ślepota wrodzona  albo się nawet nie chciało przeczytać strony !

jak by nie było instrukcja tak samo jest w programie i trzeba ja sobie przeczytać bo nikt za ciebie specjalnie nie będzie ci robił tutorialu jak przeczytać instrukcję obsługi

no sorka, wybacz moja wtopa, ktoś już napisał co masz robić i masz link do programu podany ale oczywiście nie przeczytałeś nawet :/

Przepraszam. Ale mam pytanie czy za pomocą tego poradnika, wykonam to?

@RobeM

Opublikowano

na laptopie ASUS z tym oprogramowaniem  tak

@RobeM A nie ma jakiegoś polskiego tutoriala jak to wykonać. "Pobrałem instrukcje Instrukcja obsługi (Windows 7)" I jakos nie mogę się połapać w tym.

I jeszcze jak klikam Klawisz F4 to nic się nie dzieje. (uruchomienie recovery)

@Edit

Dobra już chyba wszystko wiem. Użyje poradnika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...