Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kotek7117

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak gram w gry np gta 4 i inne wszystko jest dobrze chodzi na wysokie ultra i gram tak 30 min i nagle spadek fpsów tnie sie jak cholera i patrze sobie hwmonitor a tam temperatura procesora 200 stopni TO niemożliwe bo przy takiej temperaturze procek by sie spalił o co chodzi??? Pomóżcie mi Z góry  dziekuje.

Opublikowano

Sprawdź czy wiatraczek na radiatorze się kręci . Czyściłeś go kiedyś ?

Długo już masz ten komputer ?

Jaki procesor ?

Może trzeba też wymienić pastę termoprzewodzącą.

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Młody sprzęt, nie powinien się tak grzać. Nówka czy używany od jakiejś osoby ? Zdejmowałeś już radiator z procka ?

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Czy na pewno dobrze zamontowałeś zestaw chłodzący ? NIe zapomniałeś o paście termopzewodzącej ? Może jest jej za mała ilość ?

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wyłożyłeś całą pastę na procesor ?

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

200 stopni Ci pokazuje czyli czujnik może być uwalony. Sprawdź to kilkoma programami, Speccy, HWMonitor, Aida64, Everest, Core Temp itd.

Prawdopodobnie system zbija taktowanie bo odczytuje zbyt wysoką temperaturę

Opublikowano

Nie rozprowadza się całej pasty na procesor a jedynie ilość odpowiadającą wielkości ziarna grochu ! Widocznie przesadziłeś z pastą i jest tam jej za dużo, przez co procesor nie może odprowadzić ciepła do radiatora.

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Pierdoły gadasz @1361622928-U485574.pngRisAg nie było by temperatury 200 stopni, komputer po za tym powinien się przy takiej wyłączyć. Ale fakt, że w ten sposób nałożona pasta w dodatku w nadmiernej ilości może owocować większymi temperaturami.

@kotek7117 mówiłem żebyś sprawdził innymi programami

Opublikowano

Przecież nie wspominałem o 200 stopniowej temperaturze. Podaję jedną z przyczyn wyższej temperatury :) W bios też mógłby zerknąć, bo o ile dobrze pamiętam to jest tam zapisana max temperatura procesora po której system może się wyłączyć. :)

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Spróbuj jeszcze zerknąć do tego biosu. Co do pasty to najlepiej byłoby zdjąć tę, którą wyłożyłeś i nałożyć nową.

Jaki bios masz ?

Na początku jak włączasz komputer powinno być napisane z logiem :)

np American Megatrends :)

american-megatrends-bios-post-screen.jpg

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Pierwsze słyszę, żeby płyty główne się grzały :)

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Panowie pomocy co sie dzieje nie da sie grac w kazdym programie pokazuje mi temperatura procka 200 stopni wiem ze to niemozliwe ale jak to. Odkręcałem chłodzenie próbowałem robić co sie da i dupa POMOCY !!!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...