Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panther 88 vs Jagdtiger 8,8

Ho0Ls

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam dylemat z wyborem pomiędzy tymi dwoma czołgami, gram głownie niemieckimi czołgami (medy, td). Chciałem brać Jagdtigera ze względu na załogę ale jak w tym patchu dodali panthere to pojawił sie problem. Co mozecie mi powiedziec o niej bo on jadzie juz pytałem. JAkieś plusy, minusy ?? Styl grania pantherą bardzo mi odpowiada :D

Opublikowano

To jest Panterka II, ale z gorszą mobilnością i lepszym DPM'em. Gra w 2 linii i snajpienie. Jagoda dla mnie jest nieprzyjemna, bardzo zależna od mapy.

Skoro robisz niemieckie medy, to możesz wybrać ten czołg (jeśli odpowiada Ci gra prawie tym samym czołgiem). Do tego jagoda ma mm do 9t, a panterka do 10.

Opublikowano

Mogę polecić Jagd 8,8. "Credits-maker", bardzo łatwo wyciągniesz nią 100 000 kredytów za jedną bitwę. Z przodu ma bardzo dobry pancerz. Działo może i nie zbiera dużo DMG, ale jest dosyć szybkostrzelne.

Opublikowano

Polecam jagd 8,8 ze wzgledu na pancerz, mm, szybkostrzelnosc, penetracje i celnosc. Moglbym ja wypromowac na kilkadziesiat linijek ale kto to bedzie czytal. (w dodatku pisze jedna reka)Bierz ja tygrysie i nie zastanawiaj sie.

graphic.png

Opublikowano

Mogę polecić Jagd 8,8. "Credits-maker", bardzo łatwo wyciągniesz nią 100 000 kredytów za jedną bitwę. Z przodu ma bardzo dobry pancerz. Działo może i nie zbiera dużo DMG, ale jest dosyć szybkostrzelne.

Żeby zarobić 100k trzeba ok 3,5k dmg co zdarza się bardzo rzadko przez tą mobilność. Przód nie zbiera za dużo, ale dostaniesz w papierowy bok 2 pestki i koniec.

Opublikowano

Żeby zarobić 100k trzeba ok 3,5k dmg co zdarza się bardzo rzadko przez tą mobilność. Przód nie zbiera za dużo, ale dostaniesz w papierowy bok 2 pestki i koniec.

Prawda, jagtiger to szrot, rzuci na 9t i e75, is8, st1 i wszystkie tdki wbijają się bez przycelowania, więc pancerz jest tak na prawde c**j warty, dodatkowo trzeba dobrze znać mapy i mieć szczeście ze akurat cie nie opanuje jakiś med, albo nie przywali arta.1 na 10 bitew jest z dmg 3k+, przynajmniej u mnie.

Osobiście brałbym wszystko tylko nie jagtigera.

Opublikowano

Pamiętam jak wszędzie ludziom polecałeś jg.

Mam jagode i jest specyficznym czołgiem. Wszystko zależy od mapy i trochę od losowania. Szybko się nudzi bo nie ma dużo rozwiązań do stylu gry.

Panterka 8.8 też jakoś nie wymiata, mm do 10t, słaba penka, bardzo słabe obniżanie lufy, słaby pancerz i słaba mobilność.

Polecam is6 lub fcm 50t.

A z 7t e25 i su 122 jak jeszcze e25 jest ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Weź tą 8 premium która najbardziej odpowiada twojemu stylowi gry bo nie tylko granie wtedy tą premką bd czysta przyjemność a bd robił lepsze wyniki przykładowo jagodę kupisz a nie umiesz kompletnie grać td i bd zarabiał 40k i ponad to na każdej bitwie bd sobie żyły podcinał dlaczego ja to kupiłem jak tym grać nie umiem a kupisz przykładowo t 34 a z*********e ci się grało na t 29 to i nawet po 80k bd miał zarobku wszystko zależy jakie czołgi lubisz tyle ode mnie zrobisz jak uważasz. 

PS: jeśli jesteś doświadczonym graczem lub się za takiego uważasz to zawsze możesz się nauczyć grać jakimś czołgiem ale jak się szybko zniechęcasz to nie rób tak

Opublikowano

Loteria i jeszcze raz loteria ... 

Mam oba czolgi z tym ze na Panterce mam cos okolo 30 bitew i nie chce ludzi wprowadzac w blad  bo dopiero moge cos pisac o tym czolgu jak bede mial 150-200 bitew:) 

Na Jagodzie mam cos okolo 500 bitew  czolg bardzo fajny twardy jest ale ma kilka "punktow" z przodu gdzie przebijaja go bez problemu ...

Co do zarobkow to chyba Pantera wiecej zarabia mialem bitwe cos okolo 3000 dmg i dostalem 119 tys na czysto a jesli masz zaloge w niej 4-5 perkowa tak jak na mam z E50m to polecam Ci Pantere typowy czolg II lini i niezle moze namieszac :) 

Aaaaa i zapomnialem o jednej rzeczy ktora bardzoooo odstrasza  jesli bedzesz mial losowanie Pantera na X to ciezko jest cos ugrac...

Ciezko mi powiedziec ktory czolg jest lepszy ...

Ale mimo to ja bym bral Pantere bo jest ciekwszym czolgiem :P Jest dosc szybki no nie powiem ze jest tak szybki jak Panther II ale te 45 /h cosc szybko wyciaga:P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...