Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za 1500 - 2000 zł bez kilku podzespołów pod YouTube !

BiCappy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Bardzo bym prosił o złożenie jakiegoś wydajnego zestawu a mianowicie:

Płyta główna pod i5 4 wejścia na RAM

Procesor Intel i5

1x RAM 4GB

Grafika (najlepiej geforce)

Zasilacz sam znajdę, obudowę itd mam.

Komputer ma służyć głównie pod gry, produkcję filmów na youtube, oraz do dobrych programow graficznych itp. Komputer a raczej podzespoły do max 2000zl.

Bardzo bym prosił o wymienienie kilku zestawów z różnymi zamiennikami. Proszę użyć 1x Ram gdyż w przyszłości z pewnością dokupię. Dziękuję ! Za skuteczną pomoc daję limit like !

beV5mzZ.png

Opublikowano

Obudowę jaką masz? Bo jak jakiś piekarnik to też do wymiany.

Wstępnie: http://www.morele.net/inventory/info/xYyRs9/

Bardzo ciekawy zestaw, co do obudowy jest ok, jeśli temperatura będzie za wysoka to zmienię, to jest kwestia "kilku" zł.

A jeśli chodzi o zasilacz to wystarczy tutaj 450W ? Bo ja dopiero uczę się na informatyka (I klasa) i nke jestem pewien dlatego wolę się upewnić.

beV5mzZ.png

Opublikowano

Bardzo ciekawy zestaw, co do obudowy jest ok, jeśli temperatura będzie za wysoka to zmienię, to jest kwestia "kilku" zł.

A jeśli chodzi o zasilacz to wystarczy tutaj 450W ? Bo ja dopiero uczę się na informatyka (I klasa) i nke jestem pewien dlatego wolę się upewnić.

Starczy, ale przy przyszłej rozbudowie będzie potrzebna wymiana. Jak chcesz 450 to bierz taki: http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-series-450w-80plus-120mm-fan-cp-9020096-eu--649091/

Jak coś przyszłościowego to dołóż do TT: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Starczy, ale przy przyszłej rozbudowie będzie potrzebna wymiana. Jak chcesz 450 to bierz taki: http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-series-450w-80plus-120mm-fan-cp-9020096-eu--649091/

Jak coś przyszłościowego to dołóż do TT: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

Ok, a czy ten zestaw da radę na najnowsze tytuły ? Typu GTA V (wiem, że jeszcze nie wyszło, ale tak przypuszczając), Fifa15 i bf4 ?

beV5mzZ.png

Opublikowano

Ok, a czy ten zestaw da radę na najnowsze tytuły ? Typu GTA V (wiem, że jeszcze nie wyszło, ale tak przypuszczając), Fifa15 i bf4 ?

Fifa 15 i bf4 na luzie uciągnie, Gta raczej powinien też, ale nic Ci nie mogę obiecać. Nie znamy wymagań, nie znamy optymalizacji gry. Oczywiście wskazanym jest dokupić w najbliższym czasie drugą kość ramu.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Fifa 15 i bf4 na luzie uciągnie, Gta raczej powinien też, ale nic Ci nie mogę obiecać. Nie znamy wymagań, nie znamy optymalizacji gry. Oczywiście wskazanym jest dokupić w najbliższym czasie drugą kość ramu.

Najwcześniej podzespoły kupie na początku lutego. Po 2 miesiącach dokupie następna kość ram. Ale skoro być może na 4gb pójdzie to na 8 tym bardziej. Tylko tak patrzę to podstawowe podzespoły 1922, a do tego jeszcze kilka rzeczy w późniejszym okresie i wychodzi 2500+ :/

Da radę w tych podstawowych podzespołach coś zmienić, żeby było z 200-300zl taniej ? Tylko najlepiej jak najmniejszym kosztem wydajności.

beV5mzZ.png

Opublikowano

Da radę w tych podstawowych podzespołach coś zmienić, żeby było z 200-300zl taniej ? Tylko najlepiej jak najmniejszym kosztem wydajności.

Jak najmniejszym kosztem wydajności nie da się zbytnio. Jedyne co to możesz zmienić kartę na r9 270, ale to już karta klasę niżej względem gtx'a 760: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-270-2gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9-270-gaming-2g-599531/

KLIK!

Opublikowano

No tak myślałem, że ucierpi na tym cięciu kosztów karta graficzna :/ Jednak gtx to gtx i posłuży dłużej. A może da radę złożyć coś pod amd ? Tylko tu mnie martwi procesor. Wydajność żeby była podobna jednak nie wiem czy to się sprawdzi bo jestem w trakcie nauki i póki co rozglądam się tylko za intelem, ale może AMD też da radę ? Bo to w końcu nie jest komputer z nasa tylko standardowy gracza :)

beV5mzZ.png

Opublikowano

No tak myślałem, że ucierpi na tym cięciu kosztów karta graficzna :/ Jednak gtx to gtx i posłuży dłużej. A może da radę złożyć coś pod amd ? Tylko tu mnie martwi procesor. Wydajność żeby była podobna jednak nie wiem czy to się sprawdzi bo jestem w trakcie nauki i póki co rozglądam się tylko za intelem, ale może AMD też da radę ? Bo to w końcu nie jest komputer z nasa tylko standardowy gracza :)

Amd i gry to słaby pomysł. Zostań przy i5 i r9 270, bo i tak z tą konfiguracją pograsz komfortowo w większość nowości.

KLIK!

Opublikowano

Amd i gry to słaby pomysł. Zostań przy i5 i r9 270, bo i tak z tą konfiguracją pograsz komfortowo w większość nowości.

Tak myślałem :) Zostanę przy intelku a nad karta graficzną się zastanowię, jak duża może być różnica między gtx, a r9 270 ?

beV5mzZ.png

Opublikowano

jak duża może być różnica między gtx, a r9 270 ?

W grach będzie to różnica koło 10-15 klatek.

KLIK!

Opublikowano

A ewentualnie ten procek http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-3570k-3-4ghz-6mb-lga1155-22nm-77w-box-bx80637i53570k-473467/

Z r9 270x byłby lepszy od tego pierwszego zestawu z gtx i tanszym prockiem ?

Po pierwsze - ten procek jest pod 1155. Po drugie - jak chcesz wykorzystać procesor z odblokowany mnożnikiem to potrzebujesz dobrej płyty i chłodzenia, a to już są spore koszty.

KLIK!

Opublikowano

Po pierwsze - ten procek jest pod 1155. Po drugie - jak chcesz wykorzystać procesor z odblokowany mnożnikiem to potrzebujesz dobrej płyty i chłodzenia, a to już są spore koszty.

Aha no w sumie racja, chyba pozostanę przy tej pierwszej wersji z gtx, słyszałem, że do gtx dostaje się jedną gre do wyboru Far Cry 4 Assasini jjakaś tam jeszcze więc całkiem spoko :) Dobra dzięki za pomoc można zamknąć !

beV5mzZ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...