Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klient zawiesza się po zminimalizowaniu gry.

ZielonyLudek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż gdy minimalizuję grę zawiesza mi się cały klient. Słyszę normalnie muzykę z gry odgłosy innych graczy itp.

Dodam, że gdy zmienię grafikę z DirectX na Open GL to tak nie jest, jednak na Open GL mam straszne lagi.

Jakieś propozycje? ;c

Jeśli ktoś ma taki sam problem jak ja jest jedno rozwiązanie.

Po zminimalizowaniu gry gdy już się zwiesi wciskamy alt + enter co zmieni nam grę w tryb okienkowy lub fullscreen. Po tym gra powinna się odwiesić ;)

t3sWV.jpg
Opublikowano

Nie mam słabego kompa. Kiedyś grałem w NT normalnie, a teraz zainstalowałem je sobie i takie cuda się dzieją ;c

No to zainstaluj najnowsze sterowniki do Twojej karty graficzne, directX itp. 

Możesz jeszcze zrobić reinstall, najlepiej bez pobierania ''gameforge live''.

giphy.gif

Opublikowano

No to zainstaluj najnowsze sterowniki do Twojej karty graficzne, directX itp. 

Możesz jeszcze zrobić reinstall, najlepiej bez pobierania ''gameforge live''.

Da się zainstalować grę bez Gameforga? Mógłbyś wytłumaczyć mi jak?

t3sWV.jpg
Opublikowano

Pozwólcie że się wtrące : )

Moim zdaniem spróbój przeinstalować NosTale ,ale zapisz go już na innym dysku. Miałem kiedyś identyczny problem i pomogło.

Tak można zainstalować bez GF ,ale to już musisz od kogoś załatwic stare pliki ,ale i to niezawsze działa. : )

Opublikowano

Więc zrobiłem wszystko: zainstalowałem wersje bez gameforga, zainstalowałem ją na innym dysku, przeinstalowałem directx i sterowniki karty graficznej jednak nadal dręczy mnie ten problem. Jakiej dalsze propozycje? :/

t3sWV.jpg
Opublikowano

Zmieniałeś System? Czy może nadal to wszystko samo ? Bo nie wiem :P

Jeśli zmieniałeś to może twój komputer nie ciągnie go rewelacyjnie i poprostu stąd te problemy.

Jeżeli nie zmieniałeś to może poprostu masz strasznie zaśmiecony komputer? Wirusy mogłeś nałpać?

Jeżeli jesteś bezradny to ja bym przeinstalował system :) Jeśli masz WIn 7 to zainstaluj XP

to może być problemem :)

Opublikowano

Zmieniałeś System? Czy może nadal to wszystko samo ? Bo nie wiem :P

Jeśli zmieniałeś to może twój komputer nie ciągnie go rewelacyjnie i poprostu stąd te problemy.

Jeżeli nie zmieniałeś to może poprostu masz strasznie zaśmiecony komputer? Wirusy mogłeś nałpać?

Jeżeli jesteś bezradny to ja bym przeinstalował system :) Jeśli masz WIn 7 to zainstaluj XP

to może być problemem :)

Kiedyś grałem w NT jeszcze przed formatem. Miałem ten sam system co teraz czyli Win 7 i nie mam zamiaru zmieniać go na XP tylko dla NT. Nie mam zaśmieconego kompa i to raczej nie jest wina wirusów -.- Nie mama pomysłu co mogę z tym zrobić. Na internecie nigdzie tego nie znalazłem.

t3sWV.jpg
Opublikowano

A podałbyś z łaski swej dokładne parametry twojej machiny?  :)

Laptop Lenovo G570

8GB Ram

Procek - Intel Core i5-2430M 2x 2.40GHz

Grafika - AMD Radeon 6370 HD

t3sWV.jpg
Opublikowano

Jeżeli Ci niezależy to poprostu odpuść sobie z NosTale :)

Jeżeli jednak masz ochote grać w tą cukierkową i bajeczną grę (mówie to z najlepszymi intencjami) zrób format Laptopa. Zainstaluj jeszcze raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...