Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyborem servera.

Murmaider22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym pograć w Aiona, (kiedyś już próbowałem, ale była to trochę rozgrywka nieświadoma gdyż grałem zupełnie sam nie mogąc znależć towarzyszy i ok 25 lvlu zniechęciłem się) ale mam kilka problemów z wyborem i mam nadzieję, że mi pomożecie.

Lepiej grac w Aiona Gameforge, NCSOFT czy na privie? Zważywszy na to, że na 99% nie kupię gold packa.
Zdaje sobie sprawe, że "zwykly" uzytkownik ma spore tyły względem gold memberów.

Wyczytałem już, że na Barusie Gameforgowego Aiona jest najwięcej polskich legionów, ale pozostaje pytanie w ktorej frakcji?
Która radzi sobie lepiej w PvP, a która w PvE?

Jak wygląda sprawa cen itemów dla początkującego gracza?

Jako pierwszego i głównego chara chciałbym wybrać Sorcerera czy to rozsądny pomysł?

Dziękuję za uwagę i proszę o odpowiedzi.

Opublikowano

• Lepiej na europejskim, czyli od GameForge. Na amerykańskim są wysokie pingi. Gold packa będziesz mógł sobie kupić za walutę w grze, nie trzeba wydawać PLN.

Owszem, Barus to polski serwer, więc są tam praktycznie same polskie legiony. Po stronie Elyosów jest raczej więcej ludzi, chociaż to nie jest odczuwalne w grze. Siły są mniej więcej wyrównane, żadna z ras nie jest znacznie osłabiona. Czasami Asmodianie mają przewagę, a czasami Elyosi. Z tym, że Asmodianie objęci są pakietem balansującym serwery, więc mają pewne udogodnienia: http://www.mpcforum.pl/topic/1291061-dyskusja-nt-pakietu-balansujacego-serwery/http://www.mpcforum.pl/s/f79ebef

Bez gold packa nie będziesz handlował. Gold pack kosztuje na Barusie ok. 70kk, najciężej jest kupić pierwszy (kupujesz go od agenta handlowego), potem idzie już lepiej. Robiąc misje, expiąc i sprzedając drop u handlarzy, zanim wbijesz 65 lv, nazbierasz już na pierwszego gold packa. Zbroję, broń i biżuterię dostaniesz za różne misje i kampanie. Kamienie many (w Twoim przypadku wzmocnienie magii) są dosyć drogie, niestety. Potki też dostajesz za misję, ale warto rozwijać alchemię i gotowanie, aby samemu wytwarzać potki, scrolle i inne wspomagacze.

Sorc to dosyć łatwa postać do gry, ja osobiście ją polecam na początek (w dziale można znaleźć wiele tematów, opisujących tą postać).

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Teraz pozostaje pytanie czy po stronie Asmodian czy Elyosów będzie mi łatwiej znaleźć pomocny legion ;p

Jeszcze jedno pytanko odnośnie rzeczy która w sumie przyciągnęła do tej gry w pierwszej kolejności - Skrzydełka!
Czy duzo się trzeba napracować by dostać jakieś fajne i ogólnie też czy trzeba włożyć dużo wysiłku by postać przyzwoicie wyglądała?

Opublikowano

Teraz pozostaje pytanie czy po stronie Asmodian czy Elyosów będzie mi łatwiej znaleźć pomocny legion ;p

Jeszcze jedno pytanko odnośnie rzeczy która w sumie przyciągnęła do tej gry w pierwszej kolejności - Skrzydełka!

Czy duzo się trzeba napracować by dostać jakieś fajne i ogólnie też czy trzeba włożyć dużo wysiłku by postać przyzwoicie wyglądała?

Po stronie Asmo nie grałam, ale po stronie Elyosów z legionem nie ma problemów. Chociaż domyślam się, że po obu stronach jest podobnie. Ja na Twoim miejscu tym bym się nie kierowała - graj tą rasą, która Ci odpowiada z wyglądu i swojej historii.

To zależy, co rozumiesz przez "fajne skrzydła" i "przyzwoity wygląd". Skrzydła dostajesz za misje, mi się żadne z nich nie podobają, ale ja jestem kobietą, więc to uzasadnione - przynajmniej po stronie Elyosów są brzydkie (Asmodianie mają inne, ładniejsze!). Fajne skrzydła można zdobyć np. podczas eventów albo z IS. Tutaj masz spis http://aiondatabase.net/pl/wing/

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...