Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena / Czy przepłace ?

Finlandin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam do Was pytanie :huh:

Nie jestem pewien czy nie przepłace :unsure: Ale za co?
Na Finesi mam zamiar rozpocząć nową grę ,zapewne niektórzy z Was o tym wiedzą bo tutaj już miałem pytania odnośnie tego serwera...

Na dobry start chciałem zainwestować w Krzakogona Spec. Jednostki (22 LVL) i Barniego na Boba. Będzie mi o wiele łatwiej.

Za całość miałem zapłacić 500ND. Mianowicie mam kupić perle na krzaka i pudło na sp dla Barniego.

A w zamian zapłaty chciał itemki z NosMalla a nie złoto... Zażyczył sobie Pudło na SP dla partnera i 8 nowych skrzyń z tymi kostiumami lwa.

Czy nie przepłace? :/

Biore pod uwage to że na serwerze na panującym tam rynku nie ma prawie wogóle krzakogonów. Specjalna jednostka tam to poniekąt unikat... To samo tyczy się Barniego... Próbowac się targować? Jesli tak to na ile? I jak? Prosiłbym o pomoc.

Bierzcie pod uwage że to Finesia a rynek tam jest bardzo skurczony...

Opublikowano

Przepłacisz w ciul, sprzedaj zwoje do upania sp, przelicz sobie które będą bardziej opłacalne, kup sobie sp1+9 i jakieś reski na potem za to co zarobisz, eq może być do 60lvla nawet słabe u4+5.

Opublikowano

Hmm...

Nie wiem czy wiesz ale bazar jest bardzo ubogi na Finesi i natrafic na SP 1 +9 jest ciężko... Nie mówiąc już o reskach...

Moim zdaniem nie potrzebuje karty +9 ,wystarczy +5... A to moge już sam zrobić... Nie wiem czy bywałaś kiedyś na Finesi ,ale eq to tam tyle co nic ;) Natrafić tam na dobre eq to cud... ;d

Mi chodzi badziej o przygode o rozrywke... Chce sam coś osiągnać :)

Opublikowano

Hmm...

Nie wiem czy wiesz ale bazar jest bardzo ubogi na Finesi i natrafic na SP 1 +9 jest ciężko... Nie mówiąc już o reskach...

Moim zdaniem nie potrzebuje karty +9 ,wystarczy +5... A to moge już sam zrobić... Nie wiem czy bywałaś kiedyś na Finesi ,ale eq to tam tyle co nic ;) Natrafić tam na dobre eq to cud... ;d

Mi chodzi badziej o przygode o rozrywke... Chce sam coś osiągnać :)

Jak sam chcesz coś osiągnąć to zasuwaj bez nd.

Napiszę Ci jeszcze raz, kup golda na allegro, najbardziej Ci się opłaci.

Od tego typa lepiej nic nie kupuj bo się wgl. nie opłaca.

giphy.gif

Opublikowano

Golda na allegro? ? : /

A jaką mam pewność że gościu na allegro mnie nie oskubie? : )))

A samego krzakogona będzie opłacało sie kupić?

Krzakogona z Jednostki Specjalnej :)

Wyjdzie mi on po 24kk

Ponieważ gościu chce pudło za 99ND i tym mi przełoży czyli 10kk już

Potem w zapłate chce 1 pudlo za 10kk i 4 male pudla za 4kk ;d

To sie oplaci?

Wyjdzie mi 24kk za krzakogona z specjalnej jednostki

Opublikowano

Golda na allegro? ? : /

A jaką mam pewność że gościu na allegro mnie nie oskubie? : )))

A samego krzakogona będzie opłacało sie kupić?

Krzakogona z Jednostki Specjalnej :)

Wyjdzie mi on po 24kk

Ponieważ gościu chce pudło za 99ND i tym mi przełoży czyli 10kk już

Potem w zapłate chce 1 pudlo za 10kk i 4 male pudla za 4kk ;d

To sie oplaci?

Wyjdzie mi 24kk za krzakogona z specjalnej jednostki

Wybierz takiego gościa z dużą repą, raczej nie oszuka.

Na jaką klase ten krzakogon? ;d

24kk to się niby nie opyla, ale nie zbyt wiem jak aktualnie z cenami na finesi.

giphy.gif

Opublikowano

Owy Krzakogon z Jednostki Specjalnej oczywiście że na klasę Wojownika :) Aczkolwiek na Magu też by się dobrze sprawdził ponieważ dwa duże DMG i na dwa chity mamy moba... Ale nie o tym rozmowa :D

24KK to idealna cena jak dla mnie :) Na Avalonie /Enigmie/Finesi nikt tego krzaka nie sprzedaje... A przeważnie chodzi on po 30kk jak się nie myle

Opublikowano

Owy Krzakogon z Jednostki Specjalnej oczywiście że na klasę Wojownika :) Aczkolwiek na Magu też by się dobrze sprawdził ponieważ dwa duże DMG i na dwa chity mamy moba... Ale nie o tym rozmowa :D

24KK to idealna cena jak dla mnie :) Na Avalonie /Enigmie/Finesi nikt tego krzaka nie sprzedaje... A przeważnie chodzi on po 30kk jak się nie myle

Nie kupuj Jednostki, nie przyda się taka prawda. Sprzedaj to 500ND za 100ND masz 13kk napisz do C!nEK, on skupuje ND i daje sporo kasy. 

Opublikowano

Przepraszam za takie zamieszanie ,ale znalazłem bardzo fajną nową oferte ^_^

Teraz wynika że będe grał łucznikiem ponieważ znalazłem fajnego Krzakogona Samuraja. Co prawda lvl 63 ,ale zbije go bez problemy... Za 50 ND kupie 40 pokarmow i juz lvl 23...

Jeżeli ja kupie perłe do krzakogona to musze zapłacić temu panu jeszcze 15kk. Czy warto?

Za tego krzakogona dać 15kk + moja perła?

Opublikowano

Nie warto. Powiem ci tak: olej krzakogony i kup sobie sp albo poproś jakiegoś znajomego z wysokim lvl żeby ci wyexpił sp1 do 99j. SP ci da dużo więcej niż te krzaki i inne rzeczy.

Opublikowano

Nie rozumiem czemu tak mi odradzacie Krzakogony? Są to świtnie wymyślone pety które umilają i ułatwiją nam grę ^_^

Nie kupie dobrego SP na początek bo:

1. Na Finesi ciężko trafić na jakąś dobrą okazje

2. Z samym dobrym sp nic wiele nie zdziałam...

Wole coś przeżyć fajnego ,wyśilić się i zrobić wiele rzeczy samemu.

Potrzebuje właśnie krzakogona do pomocy :)

Po za tym jak kupie krzakogona to i tak zostaje mi jeszcze pond 25kk które moge wydać na sp /pojazd /eq /lub poprostu nie wydać od razu.

Opublikowano

Shogun w perle to pewnie gdzieś 15-18kk na avalonie, więc nie powinno się bardzo różnić od finesi, więc to co Ci ten gość proponuje to rozbój w biały dzień, no chyba że ten krzak ma defa +8 czy coś, nie opłaca się go zbijać do niskiego lvl'a, bo potem żeby go wyexpić wydasz drugie tyle, jak nie więcej ;) Jeśli już się uparłeś przy tych krzakach to kup sobie tego shoguna bo jest dobrym petem, do tego jakiś dywan, reski z a i do tego jakiś czerwony łuk u5+5.

Opublikowano

Endziu ,gdzye ty maszna Finesi jakies eq na bazarze? : )

Uprałem się ponieważ pet to podstawa...

@ref

Przed chwilą byłem patrzyć na bazar...

Resków tyle co kot napłakał a łuk jest jeden czerwony :) za 6kk

Krzak i dywan będzie ,ale nwm co z łukiem bo u6 +5 za 6kk czysty XDD

Opublikowano

Endziu ,gdzye ty maszna Finesi jakies eq na bazarze? : )

Uprałem się ponieważ pet to podstawa...

@ref

Przed chwilą byłem patrzyć na bazar...

Resków tyle co kot napłakał a łuk jest jeden czerwony :) za 6kk

Krzak i dywan będzie ,ale nwm co z łukiem bo u6 +5 za 6kk czysty XDD

Nie wiem po co zakładasz temat skro i tak wiesz wszystko lepiej. Jak masz już sobie przeżyć coś zajebistego i zrobić wiele rzeczy sam to kup sobie Fibiego lub Puszka. A zaraz nie stać cie, wolisz kupić coś co zaraz ci nie będzie potrzebne! Najpierw SP i EQ, później pojazd, a krzaki i partnery na końcu!

Łuk ci nie jest potrzebny mam na moim Łuczniku (58lvl) mam łuk na 45 u3+3 i jakoś żyje. Kup sobie zwykły jakiś u4+5 i już. 

Piszesz, że na Finesii nie ma SP i dlatego nie masz zamiaru kupować, a krzaków też tam nie widziałem... Teraz jedynie co tam jest to Rudi Opryszek, Rusty i kilka świątecznych. Skoro grasz łucznikiem kup sobie WK. 

Opublikowano

Hmm... . Wystarczy troche pochodzić i popytać po mieście i znajdzie się wielu kupców. Co innego jest z Kartami Specjalisty. Nie każdy zajmuje się sprzedawaniem kart specjalisty a raczej prawie chyba nikt... .

Dawno ,albo raczej nie aż tak dawno temu gdy rozpoczynałem moją przygode na Avalonie na dobry start zakupiłem Krzakogona Navy. Powiadasz że Krzakogony są nie potrzebne? *uwno prawda. Misje robiłem kilka krotnie razy szybciej i niepotrzebowałem żadnej ,ale to żadnej pomocy innych osób w żadnej czasoprzestrzeni ponieważ tą pomocną osobą był mój krzakogon który zadawał ogromne DMG a zarazem fajnie tankował.

To tak w odniesieniu do początku twojej wypowiedzi.

A co do zakupu "SUPER ULEPSZONEJ KARTY SPECJALISTY".

Po pierwsze aby zdziałać coś taką kartą potrzebujemy naprawde dobrego ekwipunku. Ale zaraz? Przecież ty wolisz wydać wszystko na karte a nośić eq u3+3 xD

Ja uważam że powinienem skupić się nad ekwipunkiem ,petem jakim będzie krzakogon i pojazdem. No i oczywiście resy jak starczy mi funduszy.

Ale wracając do tematu... Ekwipunek jestem sam w stanie zrobić ponieważ będe starał się robić rajdy Cuby i dropić u4( zazwyczaj takie dropią) czerwone łuki a następnie samemu upać do +4/5. Resy jestem sam w stanie sobie zrobić ponieważ na początek nie potrzebuje aż takich wielkich więc moge je zrobić na dwa razy...

To tyle co do całego tematu... Nie piszczcie mi że ja już sam sobie odpowiedziałem ,ponieważ mi zależy na waszej opini ,zdaniu ,bo chce wiedzieć co wy byście zrobili... Ja pisze jak ja bym zrobił i chce wiedzieć co wy na to powiecie...

Dziękuje ,dobranoc. <3

Opublikowano

Hmm... . Wystarczy troche pochodzić i popytać po mieście i znajdzie się wielu kupców. Co innego jest z Kartami Specjalisty. Nie każdy zajmuje się sprzedawaniem kart specjalisty a raczej prawie chyba nikt... .

Dawno ,albo raczej nie aż tak dawno temu gdy rozpoczynałem moją przygode na Avalonie na dobry start zakupiłem Krzakogona Navy. Powiadasz że Krzakogony są nie potrzebne? *uwno prawda. Misje robiłem kilka krotnie razy szybciej i niepotrzebowałem żadnej ,ale to żadnej pomocy innych osób w żadnej czasoprzestrzeni ponieważ tą pomocną osobą był mój krzakogon który zadawał ogromne DMG a zarazem fajnie tankował.

To tak w odniesieniu do początku twojej wypowiedzi.

A co do zakupu "SUPER ULEPSZONEJ KARTY SPECJALISTY".

Po pierwsze aby zdziałać coś taką kartą potrzebujemy naprawde dobrego ekwipunku. Ale zaraz? Przecież ty wolisz wydać wszystko na karte a nośić eq u3+3 xD

Ja uważam że powinienem skupić się nad ekwipunkiem ,petem jakim będzie krzakogon i pojazdem. No i oczywiście resy jak starczy mi funduszy.

Ale wracając do tematu... Ekwipunek jestem sam w stanie zrobić ponieważ będe starał się robić rajdy Cuby i dropić u4( zazwyczaj takie dropią) czerwone łuki a następnie samemu upać do +4/5. Resy jestem sam w stanie sobie zrobić ponieważ na początek nie potrzebuje aż takich wielkich więc moge je zrobić na dwa razy...

To tyle co do całego tematu... Nie piszczcie mi że ja już sam sobie odpowiedziałem ,ponieważ mi zależy na waszej opini ,zdaniu ,bo chce wiedzieć co wy byście zrobili... Ja pisze jak ja bym zrobił i chce wiedzieć co wy na to powiecie...

Dziękuje ,dobranoc. <3

1. To samo z SP.

2. To prawda ale tylko jeśli chodzi o poziomy 1-55, później on nie jest tak wielce potrzebny chyba, że daje buffa ja Navy, Fibi czy Puszek, ale i bez buffa sobie radzisz. 

3. Teraz na moim łuczniku mam 58lvl, Czerwony łuk u3+3 i spojrzenie u4+5 (nie ma nic dobrego na Finesii) no i takie drobiazgi jak WK+13, jak sam widzisz nie potrzebuje lepszego EQ na tym lvl.

Opublikowano

1. To samo z SP.

2. To prawda ale tylko jeśli chodzi o poziomy 1-55, później on nie jest tak wielce potrzebny chyba, że daje buffa ja Navy, Fibi czy Puszek, ale i bez buffa sobie radzisz. 

3. Teraz na moim łuczniku mam 58lvl, Czerwony łuk u3+3 i spojrzenie u4+5 (nie ma nic dobrego na Finesii) no i takie drobiazgi jak WK+13, jak sam widzisz nie potrzebuje lepszego EQ na tym lvl.

@2. Nie prawda ;) Widzę ogromną ilość osób które chodzą z krzakogonami ąz po najwyższe lvl'e. Np: wczoraj spotkałem osobe z lvl'em +80 i z krzakogonem shogunem...

Kupiłbym z chęcią puszka czy fibiego ,ale poprostu ich tam nie ma... Z NosMartketu dostać to cud a na bazarze nie ma.

3. WK+13 nie potrzebny Ci jest jak masz takie słabe eq :) Jest on napewno mocny ,ale nie otrzymujesz wszystkiego... I tyle.

Opublikowano

Dajemy ci porady, a ty i tak nie zamierzasz się żadnej z nich posłuchać. Po co więc ten temat?

SP chociażby 50+9 czy też 99+0/5 da ci dużo więcej niż krzak, bo leczyć się możesz jedzeniem, a będzie ci brakować dmg. EQ wcale nie musisz mieć dobrego, aby z sp coś wycisnąć. taki rang + 9 sprawia, że bijesz strasznie dużo na niskim lvlu.

Opublikowano

@2. Nie prawda ;) Widzę ogromną ilość osób które chodzą z krzakogonami ąz po najwyższe lvl'e. Np: wczoraj spotkałem osobe z lvl'em +80 i z krzakogonem shogunem...

Kupiłbym z chęcią puszka czy fibiego ,ale poprostu ich tam nie ma... Z NosMartketu dostać to cud a na bazarze nie ma.

3. WK+13 nie potrzebny Ci jest jak masz takie słabe eq :) Jest on napewno mocny ,ale nie otrzymujesz wszystkiego... I tyle.

2. Też na głównej postaci mam krzakogona, ale tylko po to by go mieć, on nic więcej mi nie daje, nie używam go do expa bo on mi tam nie jest potrzebny, siedzi sobie i nic nie robi.

3 WK+13 jest mi potrzebny, mam słaby łuk bo z 45 do 63 to dzień expienia, a na 63lvl nakładam Oblecha. Teraz dobrego Eq się nie kupuje bo LoD masz 2 razy dziennie.

Opublikowano

Prawda jest taka, ze na poziomie 63-  nie ma co sie rozczulac nad eq, bo sp gra wtedy glowna role. Nie zapominajac o resach oczywiscie- resy to podstawa. Krzak spec jednostki, samuraj czy shogun- to wszystko jest dobre do pewnego momentu gry, pozniej staje sie zbedne poprostu. Jesli chcesz kupowac cos innego po za puszkiem czy fibi licz sie z tym, ze napewno kiedys sie go pozbedziesz (a nie wiadomo jaka sytuacja z cena bedzie).

Moim skromnym zdaniem, jezeli bazar jest tak ubogi, brak jakichkolwiek dobrych i przydatnych rzeczy, odrazu bym uciekal z tego serwera, bo skoro na tak niskim poziomie brak czegokolwiek, to co dopiero bedzie w przyszlosci majac przykladowo 90lv.

Opublikowano

Hmm...

Mam do Was kolejne pytanie:

Zapewne wiecie że chodzi mi o Finesie... Znalazłem gościa który chce sprzedać inferno lvl jakiś 70+... atak chyba +3/4 ale defa ma +8!!! :D

Czy warto kupić takiego inferno za 30kk z moją perłą? :) Powiedzcie czy to nie za drogo troche ,ale cały czas bierzcie pod uwage że to Finesia

Tak rynek finesi jest ubogi ,ale nie oznacza to że nic tam nie kupie... ;)

Chce tam grać bo mam sentyment do tego serwera ,narazie nie spotkałem żadnego trolla ,czy gracza który poprostu chce kogoś oszukać... :/

Opublikowano

jak wiesz wszystko lepiej niż inni to kupuj sobię co chcesz i nie wkurwiaj ludzi którzy ci probują pomóc- proste? wydajesz się być zarozumiałym więc radze albo przemyśleć to co robisz albo nie pisać w cale

xxx

Opublikowano

Hmm...

Mam do Was kolejne pytanie:

Zapewne wiecie że chodzi mi o Finesie... Znalazłem gościa który chce sprzedać inferno lvl jakiś 70+... atak chyba +3/4 ale defa ma +8!!! :D

Czy warto kupić takiego inferno za 30kk z moją perłą? :) Powiedzcie czy to nie za drogo troche ,ale cały czas bierzcie pod uwage że to Finesia

Tak rynek finesi jest ubogi ,ale nie oznacza to że nic tam nie kupie... ;)

Chce tam grać bo mam sentyment do tego serwera ,narazie nie spotkałem żadnego trolla ,czy gracza który poprostu chce kogoś oszukać... :/

Bież, raczej nic taniej ty chyba nie znajdziesz. Wytarguj tak jeszcze przynajmniej z 1kk i kupuj....

giphy.gif

Opublikowano

hm... Mały burdel się tu zrobił... Ale poszedłem po rozum do głowy i mam kolejne pytanie...

Co kupić?

Inferno 70+lvl ,atak +3/4 ,def +8 za około 40kk

Shogun 63lvl za około 10/25kk

Sin +12 99j za około 41kk+ gościu kupuje odemnie pudło sp za 11kk na finesi

Czy może nic z tego nie brać ? Czy może zamiast sina ,ranger? W WK narazie się chyba nie będe pakował.

Sin bardzo mi się podoba ,ale i ranger też...

Narazie nie znalazłem fajnej ofery na rangera.

Jeżeli już wydam te pieniążki to zostaje mi jeszcze troche (a w przypadku shoguna wiele) kk na resy (w przypadku shoguna na resy i pojazd/sp). Na rynku brak resów na 45lvl. Robić samemu? A jeśli tak to jak? Nie znam się więc prosze opiszcie... Jakie A/B na który lvl? rękawice i buty? Podajcie nazwy...

Z góry pięknie dziękuje.

Opublikowano

bierz sina, resy samemu połącdz z przepisów a na s5(lub s4), po 70 lvl zrobisz sobei resy z b.

możesz łączyć haze/rooby i mieć w jednym res na ogień/światło, o ile na nb znajdziesz haze/rooby w niskiej cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...