Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy intel i5 4690k da rade na takim zasilaczu?

julojuli321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jw specyfikacja:

1Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX)

2Zasilacz Aerocool VP-450 450W 80+ OEM 

3Pamięć HyperX 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL10 DIMM Blu (KHX1600C10D3B1/8G) - Produkt wycofywany z produkcji. Następcą modelu jest HX316C10F/8 

4Obudowa SilentiumPC Brutus M23 Pure Black SPC090 

5System operacyjny Microsoft Windows 8.1 32/64 bit PL DVD BOX (WN7-00934) 

6Procesor Intel Pentium G3420 (3M Cache, 3.20 GHz) BOX BX80646G3420 

7Płyta główna ASRock H81M S1150 H81 2DDR3 USB3/HD/DVI/DS BOX - H81M 

8Karta graficzna Gigabyte Radeon R7 260X OC, 1GB GDDR5 (128 Bit), HDMI, 2xDVI, DP (GV-R726XOC-1GD

24n3chy.jpg

Opublikowano

Dać radę - da. (Oczywiście jeśli nie zmienisz nic poza nim, bo przy zmianie karty na coś pokroju 280x, zasilacz za słaby będzie). Tylko po co Ty tutaj chcesz wciskać 4690k? Nie rozumiem tego kompletnie.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

oczywiście po zmienię procka chciałbym wymienić kartę kiedy bym na nią nazbierał :D ,wtedy też mogę wymienić zasilacz. 500W powinno wystarczyć?

24n3chy.jpg

Opublikowano

oczywiście po zmienię procka chciałbym wymienić kartę kiedy bym na nią nazbierał :D ,wtedy też mogę wymienić zasilacz. 500W powinno wystarczyć?

Tylko wiesz, że jak chcesz 4690k wykorzystać, to musisz też zmienić płytkę na jakąś z97 i dokupić chłodzenie? Jak myślisz o przyszłej rozbudowie to weź taki zasilacz: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

I tak btw. branie pentiuma z zablokowanym mnożnikiem jest nieopłacalne, dołóż lepiej do g3258: http://www.morele.net/procesor-intel-g3258-socket-lga1150-64bit-3-2-ghz-53w-cache-3mb-box-bx80646g3258-647919/'

A kartę zmień na wersję od Asusa albo Msi

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Uczeń
Opublikowano

zasilacz zmien na corsair vs 450/xfx core 450w/antec vp 500
jak juz masz zamiar procesor zmieniac to nie na i5 4690K bo i tak go nie podkrecisz wiec wywalisz pieniadze w bloto.

zamiast tego mozesz zmienic na i5 4460/4590 bez K

Opublikowano

tego nie zmienię bo kompa w kwietniu kupiłem a dane  po prostu z moreli skopiowałem :D w kompie  powoli będę zmieniać części zależnie ile będę miał pieniędzy :)

24n3chy.jpg

Opublikowano

masz zamiar w ogole bawic sie w oc? wiesz ze bedzie to ciebie jeszcze sporo kosztowac? lepiej teraz kupic procesor z plyta i wykorzystac toptech cashback

­

Opublikowano

no chciałbym go troszkę podkręcić ale to wtedy kiedy miałbym już nie boxowe chłodzenie a odnośnie toptech cashback to mógłbym przekonać rodziców do dołożenia pieniędzy :D dzięki za info o tym na pewno się jeszcze zastanowię ^^ 

@Edit do kiedy trwa ta pormocja na stronie pisze że do 27 grudnia będzie przedłużana? 

24n3chy.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...