Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Hardcore na 15 slotów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak robisz serwer hardcore to dałbym min. 60 slotów przynajmniej na 1 edycje. A wgl. @Ajros co Ty za głupoty pier*olisz? Na serwerze hardcore jest do 22 pluginów max. Przeważnie serwery hardcore mają 8-15 pluginów.

Tak, ale możesz mieć problem z RAMem (może być za mało). Przyjmijmy, że na slot przypada ci 100 mb Ramu. 15 * 100 = 1500 . Na normalnym HC jest od 25 do 40 pluginów. Jeśli zainstalujesz ~30 to wejdzie ci to 15 graczy ale lagi będą tak duże, że ledwo się ruszą..

T

Sorry że tak po "amerykansku" to wytłumaczyłem :P

Edit

@1361622928-U485574.pngbialasekpl. Z początku 15 wyatarczy ale z tego co wiem później znajdziesz kilka ciejawych zainstalujesz potem znowu aż się uzbiera :)

CPU: I5-4460 (w planach i74690k) GPU: GTX960 4G

Opublikowano

Tak, ale możesz mieć problem z RAMem (może być za mało). Przyjmijmy, że na slot przypada ci 100 mb Ramu. 15 * 100 = 1500 .   Na normalnym HC jest od 25 do 40 pluginów. Jeśli zainstalujesz ~30 to wejdzie ci to 15 graczy ale lagi będą tak duże, że ledwo się ruszą..

Sorry że tak po "amerykansku" to wytłumaczyłem :D

Na serwerze będzie max. 15 pluginów, co nie spowoduje większych lagów, jeśli slotów będzie więcej, ramu też będzie więcej. Dzięki za odpowiedź :D

Opublikowano

Serwer hardcore i 15 slotów? 2 ekipy i serwer full, totalnie bez sensu. Jeszcze klepy gdzie będzie 2v2, WOW!

Minimum 50 slotów musi być, żeby serwer jakoś funkcjonował.

tenor.gif

Opublikowano

Nie i nie, nie wypali przy tylu slotach. Wypali tylko, jak zrobisz FB+SV

Opublikowano

Ja bym te 15 slotów jeszcze rozdzielił na mini gry i fb to dobry pomysł.

Na 15 slotów to możesz sobie zrobić coś na wzór starej kwadratowej masakry.

Opublikowano

Wiesz co ja Ci powiem ze swojego doświadczenia nie opłaca się tworzyć takiego serwera 15-sto slotowego lepiej już stworzyć serwer 35 slotowy - 50 slotowy. Dodatkowo Ty chcesz zrobić serwer hardcore, to już zupełnie nie wystarczy. Napisałeś jeszcze, że na serwerze będzie tylko 15 pluginów, to zależy również od ich obciążenia, bo sama liczba nic nie mówi o ich obciążeniu i wymaganiach. ;)

Opublikowano

Jak robisz serwer hardcore to dałbym min. 60 slotów przynajmniej na 1 edycje. A wgl. @Ajros co Ty za głupoty pier*olisz? Na serwerze hardcore jest do 22 pluginów max. Przeważnie serwery hardcore mają 8-15 pluginów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy opłaca się zakładać serwer Hardcore z 15 slotami, oczywiście z założeniem, że jeżeli serwer będzie cały czas przepełniony to liczba slotów się zwiększy do 30-50 ?

Ja tam założyłem serwer tylko że 50 slotów chociaż kupiłem nielimitowane sloty i tak gra z 10 osób więc wiesz :) ale zapraszam was na niego IP: zzzzz wbijać jak będzie Full powiększam do 100 :)

Opublikowano

Żeby hardcore mógł jakoś działać minumum 50 slotów!
Dlaczego: żeby gracze się zabijali a nie nudzili się. Na tym polega hardcore.
­

Opublikowano

jeśli robisz serwer to licz sięz tym aby ktoś zagrał musi być dobra reklama na nim i większa ilość slotów. Po co ktoś ma zacząć grać na serwerze gdzie jest 5osób na krzyż i 15slotów jak może wybrać serwer gdzie rozgrywka jest ciekawsza i gra np 100/300graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...