Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze minimalizować koszty....

Kupno nowego dysku dysk seagate 1TB SATA3 -215 zł

I chłodzenie do CPU...

Czy Spartan Pro wystarczy do i5-2500? ( w idle mam 40 stopni),czy jednak dozbierać do FERY 2 ? Wiem 30 zł różnicy,ale jako osoba nie pracująca(uczeń) to dla mnie liczy się każdy grosz.

Opublikowano

Hitachi najgorszy z tych 3 a segate i WD ze sobą konkurują nie ma większej różnicy ja brałbym WD blue bo segate 1tb już raz mi się zepsuł i trzeba było przez 2 miesiące na dysku 120gb cisnąć.   ;) chociaż prędkości ma na poziomie słabego ssd.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Ja mam dysk Seagate(160 GB ) od 8 lat :D ale podobno WD 1 TB jest dość awaryjny :/ ( na pclabie chyba są takie testy i wykres)

Opublikowano

Bierz co tańsze, bo te dyski są takie same.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

na seagate skarza sie bardziej niz na wd, ja do wd blue bym doplacil

Bo tak, jak pisałem wszystkie dyski w tej cenie to gówno. Przypomina to trochę działanie zasilaczy z czarnej listy, padnie albo nie. 

Opublikowano

Jeszcze co do dysku...

Moja płyta główna ( Asrcok H61M-VG4) obsługuje SATA 2. Jak kupie dysk na SATA 3 to on dostosuje się do mojej płyty,czy nie będzie działać ?

Na tej płycie głównej to wydajność dysków SATA 3,czy SATA 2 będzie taka sama ?

Opublikowano

Jeszcze co do dysku...

Moja płyta główna ( Asrcok H61M-VG4) obsługuje SATA 2. Jak kupie dysk na SATA 3 to on dostosuje się do mojej płyty,czy nie będzie działać ?

Na tej płycie głównej to wydajność dysków SATA 3,czy SATA 2 będzie taka sama ?

Będzie działać, po prostu będziesz miał wolniejsze transfery.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...