Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

P-Server Ankinus NT

ankinus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5330114191040271257247.png

Witam wszystkich! Dzisiaj chciałbym ogłosić wznowienie prac nad moim serwerem. Powodem zniknięcia tamtego serwera bez żadnych informacji było parę spraw osobistych, ale to już się nie wydarzy. ;)

Serwer jest pisany na nowo tym razem bez żadnej pomocy source waata, czy czegoś innego. Stary kod Ankinus NT nadal posiadamy i korzystamy wprowadzając przy nim korekty i go wrzucając do naszego kodu. Tutaj będą zamieszczane regularne wpisy o postępach nad serwerem. Zostanie on opublikowany po skończeniu wymaganych prac, ponieważ nie ma sensu otwierania serwera gdy tak naprawdę nic tam nie ma tak jak w sytuacji na poprzedniej wersji serwera.

To na tyle w tym temacie, możecie podawać pytania lub swoje pomysły co możemy dodać na serwer.

Opublikowano

Prace idą moim zdaniem znakomicie, powoli idzie wszystko do przodu. Te dwa dni głównie poświęciłem bugfixom czy innym bzdetom bo nie miałem ochoty na nic więcej. Napisałem system portali, który nie jest funkcjonalny, ale no jest bo było mi to potrzebne. Łapcie skrina;

I jeszcze jedno - zamierzam zrobić stronę o wszystkich nowinach na serwerze, typu changelog nad którym ostatnio pracowałem bo to fajna sprawa. Oczywiście wszystko będzie się odbywać na hamachi, nie ma sensu kupować domen, a po drugie będę miał kontakt z wami. Te czasy kiedy zapełniło się ponad 20 sieci na poprzedniej edycji serwera :P. Mogę też zrobić alphe, betę, czy co tam chcecie, żeby pobiegać po mapkach i wywalać serwer. Więc zależy to już od was, zapraszam do dyskusji. :)

Opublikowano

@slime12343 czy to jest kopiowanie ? I ogarnij slime (nick z majnkrafta - świata pełnego klocków) ortografie i prosze Cię to nie jest kopiowanie tylko podałem pomysł w jaki sposób można ten changelog urządzić. Jeszcze jedno, jak pan xeno zezwoli na to, to wtedy nie będzie to kopiowanie.

Opublikowano

@slime12343 czy to jest kopiowanie ? I ogarnij slime (nick z majnkrafta - świata pełnego klocków) ortografie i prosze Cię to nie jest kopiowanie tylko podałem pomysł w jaki sposób można ten changelog urządzić. Jeszcze jedno, jak pan xeno zezwoli na to, to wtedy nie będzie to kopiowanie.

Pomimo pozwolenia, to nadal bedzie nazywalo sie kopia, ponadto autor tejze niby stronki nie musi zezwalac na kopie zrodlca, poniewaz nie ma znaku chroniacego praw autorskich, co za tym idzie, calo dzielo jest do uzytku publicznego i mozna wykorzystywac w jaki sposob sie chce.

Opublikowano

Tjes konto zostało stworzone rok temu wtedy konto było przeznaczone do minecrafta jednak inaczej się to wszystko potoczyło a co do podrabaianja to hodziło mi o np mpc-100procent

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...