Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

R9 280x - pytania amatora

Redemption

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! 

Złożyłem sobie taki zestaw do 2,5k zł ( mam kod na darmowy montaż, ale w koszyku się nie zapisuje ) http://www.morele.net/inventory/info/8b9ma/ 

Jednak ciągle myślę jak tu wykombinować jeszcze lepszą kartę... Co sądzicie o tych kartach : 

(Odnoście się po numerach) 

Różnią się one taktowaniem rdzenia. Jedna 1100, druga 1000, trzecia 1050, 1070. Czy to ma jakiś większy wpływ na grafikę w grach? Dodatkowo kolega mi pisał, że niektóre z x-ów mają baaardzo często fabrycznie artefakty. Jak to jest? No i jak to jest z tymi x-ami? Czy te trzy wersje x-ów wyżej to są po prostu normalne wersje x które w testach gier osiągają stosunkowo wysokie miejsce nawet lepsze od gtx 770 czy to są jakieś słabsze wersje? Wybaczcie taka amatorszczyznę, ale na codzień nie interesuję się GPU dlatego potrzebuję pomocy.

Opublikowano

Karty na pewno nie bierz od Gigabyte. Tylko Asus/Msi. No i ta obudowa... Dołóż chociażby do m23.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Karty na pewno nie bierz od Gigabyte. Tylko Asus/Msi. No i ta obudowa... Dołóż chociażby do m23.

Może uzasadnisz? I wstręt przed obudową i przed Gigabyte? Bo takie posty to mi na nic :D.

Opublikowano

Może uzasadnisz? I wstręt przed obudową i przed Gigabyte? Bo takie posty to mi na nic :D.

Gigabyte huczy pod obciążeniem jak startujący samolot. Wkładanie słabej, budżetowej obudowu do takiego zestawu nie ma sensu.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Gigabyte huczy pod obciążeniem jak startujący samolot. Wkładanie słabej, budżetowej obudowu do takiego zestawu nie ma sensu.

Dlaczego masz ją za słabą?

Opublikowano

Dlaczego masz ją za słabą?

Nie jest zbyt przewiewna, nie najlepiej wykonana, nie ma dużo miejsc montażowych na wentylatory.

KLIK!

Opublikowano

Nie jest zbyt przewiewna, nie najlepiej wykonana, nie ma dużo miejsc montażowych na wentylatory.

A jednak pan ze znanego forum komputerowego z dosyć dużą reputacją ją polecił. Płyta główna będzie współdziałała z inna obudowa? Chodzi mi o wejscia usb itp.

Opublikowano

A jednak pan ze znanego forum komputerowego z dosyć dużą reputacją ją polecił. Płyta główna będzie współdziałała z inna obudowa? Chodzi mi o wejscia usb itp.

Rób jak chcesz, w tej cenie lepszy będzie już Zalman T4. Płyta będzie współdziałać.

KLIK!

Opublikowano

Ogólnie obudowy w tej cenie są słabo wykonane i dość ciepłe, wciska się je do budżetowych zestawów za 1300zł, a nie do sprzętu za 2,5 tysiąca.

KLIK!

Opublikowano

Ogólnie obudowy w tej cenie są słabo wykonane i dość ciepłe, wciska się je do budżetowych zestawów za 1300zł, a nie do sprzętu za 2,5 tysiąca.

Którą wybrać w takim razie? Zalman T4 czy Brutus? I jakie wersje najlepiej? Standardowe czy jakieś Black edition pro itp? :P I czy obie obudowy są wystarczająco dużo na komponenty zawarte w moim zestawie?

Opublikowano

Którą wybrać w takim razie? Zalman T4 czy Brutus? I jakie wersje najlepiej? Standardowe czy jakieś Black edition pro itp? :P

Dołóż najlepiej do m23: http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-brutus-m23-pure-black-spc090-580233/

KLIK!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...