Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows jaki ?

Rastam123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ósemka lżejsza i szybsza od siódemki, ale jak Ci się system włącza 5 minut to coś jest nie tak, może masz strasznie zasyfiony dysk? Albo uszkodzony?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Windows 8.1 jest wydajniejszy od 7. Możesz też wyłączyć w systemie zbędne usługi oraz aero, włączając klasyczny styl Windows.

Ale nie licz na wiele, masz strasznie stary sprzęt. Podaj jeszcze model HDD, na którym instalujesz system.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Stary sprzęt z około 10lat a cs go rusza i 100fps :D

SAMSUNG HD502HI SCSI Disk Device

WDC WD20 00JS-00MHB0 SCSI Disk Device

Jakie 10 lat, przecież ten CPU miał premierę chyba w 2009 roku.

System instaluj na Samsungu, ten dysk jest szybszy. Instaluj Windows 8.1. Jak już to zrobisz, to powiedz, czy jest poprawa - jeśli to nie pomoże, to będziemy szukać dalej.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Jakie 10 lat, przecież ten CPU miał premierę chyba w 2009 roku.

System instaluj na Samsungu, ten dysk jest szybszy. Instaluj Windows 8.1. Jak już to zrobisz, to powiedz, czy jest poprawa - jeśli to nie pomoże, to będziemy szukać dalej.

Nowy czysty system na pewno działa szybciej o starego, problemów z nim nie będzie (no chyba, że dysk jest uszkodzony).

Ja osobiście polecam Win 7.

5 minut to o dużo za dużo, raczej problem tkwi w zasyfieniu komputera niż wersji systemu.

Opublikowano

Łindołs7 w przyszłym roku przestaje być wspierany przez aktualizacje, na chwile obecną najlepszy i najwydajniejszy jest Win 8.1

Opublikowano

przyszłościowo to warto poczekać na Windows 10

ta, od razu na windows 20 poczekaj

świat komputerowy rozwija się w niesamowicie szybkim tempie, można czekać tak na wszystko, na nową kartę graficzną, na procesor, na system - tyle, że to nie ma najmniejszego sensu. Liczy się to co jest teraz, a nie co wyjdzie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...