Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Święta i prezenty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nadchodzą święta. Dla niektórych najlepszy dzień w roku, a dla innych dzień w którym w portfelu powstaje czarna dziura... 

Właśnie. Niektórzy się cieszą ze świąt, inni robią się nerwowi, a reszty to nie obchodzi. Ja sam, do 13 roku życia cieszyłem się z tego dnia jest bobas. Dlaczego? Ponieważ były prezenty, ma się rozumieć! Jedyna okazja podczas której rodzina składa się aby obdarować Ciebie czymś droższym! Jednak u mnie to minęło. Już mnie to nie obchodzi. Ani się nie cieszę z prezentów, ani ze spotkania z rodziną. A właściwie jestem wkurzony, że muszę burzyć mój codzienny harmonogram. 

A teraz odpowiednie pytanie: 

Czy święta bez zadowalającego prezentu uważacie za zmarnowane? Jeżeli nie, to czy kiedykolwiek tak uważaliście?

Znalazłeś nasz post. Brawo. Gratulujemy. 

Masz jakieś zażalenie? Napisałyśmy coś z czym Ty się nie zgadzasz? Wytknij nam to. Kulturalnie. Lubimy miłe i sensowne dyskusje. 

Pozdrawiamy:

Głębinowe Pszczoły

Opublikowano

Nie lubię tej sztucznej atmosfery kiedy wszyscy to nagle się kochają i godzą, a za kilka dni znowu obrabiają sobie dupy. 

Także czekam tylko na $$.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

W dzieciństwie wiadomo - prezenty się liczyły, jako maluch jedynie wyczekiwałam przyjścia każdemu dobrze znanego Mikołaja. 

Teraz jednak dostrzegam co innego. Dla mnie święta to wyjątkowa chwila, która jednoczy. Tego dnia cała rodzina spotyka się w jednym miejscu, w obrębie jednego stołu, żartuje, rozmawia. Po prostu jest, ma dla siebie czas. Nie liczą się upominki, a gest i mile spędzone chwile. ;) 

~ ~

Opublikowano

Święta to nie zawsze prezenty to czas spędzenia czasu z rodziną a nie bo ja chce to i tamto . Prezent nie zawsze musi byc najlepszy może rodzina nie ma pieniędzy ? I co zrobisz ? Nic nie zrobisz jak myślisz biedacy obchodzą święta ? W sumie tak ale nie zawsze każdy biedny coś dostaje . Doceniam pracę tych co w święta i rozdają prezenty w stylu swetra itd. Ciesz się , że przynajmniej jest jakieś jedzenie , prezenty i coś słodkiego bo mógłbyś tego nie mieć :)

Opublikowano

A teraz odpowiednie pytanie: 
Czy święta bez zadowalającego prezentu uważacie za zmarnowane? Jeżeli nie, to czy kiedykolwiek tak uważaliście?

Nie, nie uważam że są to zmarnowane święta. Wiadomo, że gdy byłam dzieckiem byłam wkurzona jeśli nie dostałam wymarzonego prezentu pod choinkę. Aktualnie nawet bardziej się cieszę gdy prezentu nie otrzymuję a co lepsze jeśli nie muszę świąt obchodzić.

Święta to nie zawsze prezenty to czas spędzenia czasu z rodziną a nie bo ja chce to i tamto . 

Jeśli w domu panuje niemiła atmosfera to uwierz, że spędzanie wtedy czasu z rodziną to najgorsza rzecz jaka może być. Szczególnie choćby przez to, że na siłę wszyscy udają miłych i kochających. A jeśli ktoś jest zmuszony do obchodzenia świąt przez to że 'on nie jest pełnoletni i będzie robił co rodzice każą' to wtedy chyba JEDYNIE mogą nas ucieszyć te prezenty.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Poza latem to chyba dla mnie najlepszy czas w roku. Leniwe spędzanie czasu w domu z rodziną no i oczywiście chyba najważniejsze jedzenie. Poza tym to lubię urozmaicić sobie święta gramem czy dwoma :D Na prezenty specjalnie nie czekam i zazwyczaj wiem co dostanę bo zwykle tydzień wcześniej jestem o to mało dyskretnie pytany ale większą radość mam ze sprawiania prezentów innym.

"A właściwie jestem wkurzony, że muszę burzyć mój codzienny harmonogram. "
Ja się ciesze, że wyrywam się z codziennego harmonogramu.

Opublikowano

W dzieciństwie czekałam jedynie na prezenty (byle nie ubrania hehe), a teraz na jedzonko. Reszta uroczystości to porównywanie muzyki z młodości mojej mamy do muzyki współczesnej, czy jak to "po łapach się dostawało za pomalowane paznokcie w szkole". ;_; 

Opublikowano

W dzieciństwie czekałam jedynie na prezenty (byle nie ubrania hehe), a teraz na jedzonko. Reszta uroczystości to porównywanie muzyki z młodości mojej mamy do muzyki współczesnej, czy jak to "po łapach się dostawało za pomalowane paznokcie w szkole". ;_; 

Mam podobnie też lubie skosztować jedzonka, którego w takich ilościach nie ma. Co do prezentów to kiedyś się cieszyłem, teraz mi to obojetnie czy coś dostane czy nie, ale ze względu, że sam mogę sobie kupić to co chce za własne pieniądze.

Opublikowano

Nie uwazam ze sa to zmarnowane Swieta jak sie nie dostanie jakiegos prezentu.

Swieta Bozego Narodzenia to przeciez narodziny Jezusa, spotkania z rodzina, a prezenty to dawniej sie liczyly jak bylo sie mlodszym.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Jak byłem młodszy to cieszyłem się z prezentów a teraz mogę sobie wszystko sam kupić więc wszystko mi jedno.

Noo może czekam tylko na jakieś smaczne jedzonko i tyle  xD

VNp6c2U.png

Opublikowano

Ja w dalszym ciągu lubię tą atmosferę świąteczną :)

Uważam że święta nie są tylko po to, żeby dawać prezent ;)

Dla mnie bardziej liczy się czas spędzony z bliskimi

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...