Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dłuższy temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Siem!

Mam do was dwa pytania:

1. Znacie jaką osobę. która pisze

DOBRE pluginy pod MC?

2. Znacie dobre poradniki jak pisać

pluginy, mogą być po angielsku

(dla mnie żadna przeszkoda)

Za każdą trafną

odpowiedź LIKE ;)

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Umiem pisać pluginy ale myśle że zaawansowany za bardzo nie jestem. WQ tej chwili robie własny AUTORSKI serwer. Oczywiście nie potrafie zrobić multiversa czy plotme ale essentialksa dam rade :) A jeśli chodzi o fajne osoby to grzegorz i kamilkime. Ogolnie polecam też nauczenie się javy.

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Opublikowano

ogolnie bez znajomości javy nic nie zrobisz przynajmniej warto przejrzeć aby mieć o czym kolwiek pojęcie takie tematy (Java podstawy) jak

3.Podstawowe elementy języka java

4.Obiekty iKlasy

5.Dziedziczenie

6.Interfejsy

8.Obsługa zdarzeń <- w sumie jedyne co cie interesuje to samo korzystanie z Bukkit event , praktycznie czysta regułka do tego w bukkit można dodawać własne event'y

13.Kolekcje

to jest absolutne minimum do tego aby zacząć cokolwiek pisać :/ nie piszę że ja potrafię (ale jakieś podstawy jeśli chcesz cokolwiek napisać musisz posiadać)

http://wiki.bukkit.org/Main_Page
http://bit.ly/1wLC2Kj

praktycznie każdy tłumaczy inaczej o co w czym chodzi i co jak jeść , najlepiej poszukać samemu <choć nie polecam , no chyba że mamy jakiś krytyczny problem z którym nie możemy sobie poradzić wtedy warto najpierw przeszukać bukkit forum ,a w ostateczności YT > według mnie lepiej nauczyć sie podstaw i szukać jakichś rozwiązań na github z istniejących projektów (tzn przeglądać kod i z niego wysuwać wnioski)  niż oglądać durnowate filmiki z czego 30min oglądania / 25 pisania / 5 min komentarzy(nie zawsze pomocnych)  /300 linijek kodu ,czysta strata czasu

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, temat do zamknięcia. 

ogolnie bez znajomości javy nic nie zrobisz przynajmniej warto przejrzeć aby mieć o czym kolwiek pojęcie takie tematy (Java podstawy) jak

3.Podstawowe elementy języka java

4.Obiekty iKlasy

5.Dziedziczenie

6.Interfejsy

8.Obsługa zdarzeń <- w sumie jedyne co cie interesuje to samo korzystanie z Bukkit event , praktycznie czysta regułka do tego w bukkit można dodawać własne event'y

13.Kolekcje

to jest absolutne minimum do tego aby zacząć cokolwiek pisać :/ nie piszę że ja potrafię (ale jakieś podstawy jeśli chcesz cokolwiek napisać musisz posiadać)

http://wiki.bukkit.org/Main_Page
http://bit.ly/1wLC2Kj

praktycznie każdy tłumaczy inaczej o co w czym chodzi i co jak jeść , najlepiej poszukać samemu <choć nie polecam , no chyba że mamy jakiś krytyczny problem z którym nie możemy sobie poradzić wtedy warto najpierw przeszukać bukkit forum ,a w ostateczności YT > według mnie lepiej nauczyć sie podstaw i szukać jakichś rozwiązań na github z istniejących projektów (tzn przeglądać kod i z niego wysuwać wnioski)  niż oglądać durnowate filmiki z czego 30min oglądania / 25 pisania / 5 min komentarzy(nie zawsze pomocnych)  /300 linijek kodu ,czysta strata czasu

4462514400953061278225.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...