Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Statystyki na stronie serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Nurtuje mnie jeden temat.

Jeśli mam plugin, który zapisuje jakieś dane do bazy MySQL dajmy na to ilość pieniędzy jaką gracz posiada na serwerze.

Następnie chcę aby ta lista (z bazy danych) widniała na mojej stronie internetowej.

Moje pytanie brzmi jak zrobić to co opisałem pogrubionym drukiem wyżej. Co musiałbym opanować abym zrobił to sam.

Dzięki za odpowiedzi, za trafne i pomocne LIKEE.

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Siema!

Nurtuje mnie jeden temat.

Jeśli mam plugin, który zapisuje jakieś dane do bazy MySQL dajmy na to ilość pieniędzy jaką gracz posiada na serwerze.

Następnie chcę aby ta lista (z bazy danych) widniała na mojej stronie internetowej.

Moje pytanie brzmi jak zrobić to co opisałem pogrubionym drukiem wyżej. Co musiałbym opanować abym zrobił to sam.

Dzięki za odpowiedzi, za trafne i pomocne LIKEE.

połączyć się z MySQL na serwerze strony, przez jakiś język wykonujący się po stronie severa, np JavaEE, Ruby, PHP itd i wtedy skryptem w tym języku po prostu wyświetlać te dane na stronie.

Czyli musisz ogarnąć jeden z tych języków, HTML, i język od MySQL

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Patrz, W IConomy możesz zapisać kase graczy do mysql, potem uczysz sie podstaw php, i skryptem wyciagasz z tabeli mysql potrzebne dane, nastepnie wyswietlasz na stronie i potem mozesz to udekorowac w CSS itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...