Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chińskie znaczki zamiast liter (multiplayer)

Wieczor1993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
gre posiadam od kilku lat i cały czas grałem na wersji 1.0. Osatatnio postanowiłem ją zaktualizować do wersji 1.6. Niestety po zainstalowaniu patcha, przy logowaniu się na jakiś serwer wyskakiwał błąd. Znalazłem w necie rozwiązanie problemu, a mianowicie wgranie do folderu "MPCforum" plików "code_post_gfx_mp.ff" oraz "localized_code_post_gfx_mp.ff". Problem się rozwiązał, ale pojawił się kolejny. Zamiast normalnych znaków są jakieś chińskie znaczki. Nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić.

Posiadam oryginalną grę w wersji PL.

Opublikowano

odinstaluj i zainstaluj nie pamaga ? wyczysc sobie kompa na pomoca programu ccleaner i przy instalacji odistaluj wszystkie pliki jakie sa zwiazane z cod4 ;c

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Jak odinstaluje i zainstaluje jeszcze raz, wrzuce patcha 1.6 to znowu będę miał problem z tym błędem pewnie, a jak wgram te pliki to znowu pojawią się te "chińskie znaczki" zamiast liter.

Najwyżej zainstaluje jeszcze raz i będę grał w wersje 1.0.

Opublikowano

Jak odinstaluje i zainstaluje jeszcze raz, wrzuce patcha 1.6 to znowu będę miał problem z tym błędem pewnie, a jak wgram te pliki to znowu pojawią się te "chińskie znaczki" zamiast liter.

Najwyżej zainstaluje jeszcze raz i będę grał w wersje 1.0.

po co 1.0/1.6 zainstaluj 1.7 ja od razu mam 1.6 bo ja mam wykupioną "game of the year edition".

Opublikowano

po co 1.0/1.6 zainstaluj 1.7 ja od razu mam 1.6 bo ja mam wykupioną "game of the year edition".

A wtedy ten błąd nie będzie wyskakiwał przy logowaniu na serwery i nie będzie trzeba wgrwać jakiś plików? Dużo jest serwerów pod wersje 1.7?

Opublikowano

Tak dużo jest serwerów. I zainsaluj i sprawdź skąd mamy wiedzieć czy będzie wszystko ładnie działać. Ja ostatnio znowu instalowałem cod 4 zainstalowałem z patcha 1.6 do 1.7 i wszystko miałem normalnie.

Opublikowano

Tak dużo jest serwerów. I zainsaluj i sprawdź skąd mamy wiedzieć czy będzie wszystko ładnie działać. Ja ostatnio znowu instalowałem cod 4 zainstalowałem z patcha 1.6 do 1.7 i wszystko miałem normalnie.

Ja póki co mam problem że serwów mi nie szuka a mam 1.7

Opublikowano

Zacznij grę od nowa. Zainstaluj na nowo grę , która domyślnie jest w wersji 1.6. Następnie pobierz patch'a na 1.7 , po czym jak chcesz pobierz Level Hack'a.

19.png

Opublikowano

Ja póki co mam problem że serwów mi nie szuka a mam 1.7

Kupiłem sobie cod 4 game year coś tam xD i mam wersje 1.6 i zawszę kiedy zainstaluje patch 1.7 to zawsze mam wszystkie serwery.

Opublikowano

Przeinstalwałem grę, zainstalowałem patch 1.6 i żadnych błędów. Potem doinstalowałem sobie patch 1.7 i też wszystko śmiga ;)

Dzięki wielkie! :)

Możecie mi jeszcze tylko powiedzieć czemu nie wyszukuje mi serwerów? Biorę odśwież i ciągle jest pusta lista. Może coś się zablokowało?
Na razie musze się łączyć ręcznie wpisując IP.

Opublikowano

Wszystko jest dobrze. Sprawdzałem też firewalla, antywirusa itp. Nic nie blokuje.
Rozmawiałem z ludźmi na innych serwerach i pisali, że też tak mają. Raz się pokazują, raz nie. Oby to było chwilowe. W każdym razie problem z patchem rozwiązany, dziękuje Wam bardzo za pomoc :)

Myślę, że temat został wyczerpany :)

Opublikowano

Wszystko jest dobrze. Sprawdzałem też firewalla, antywirusa itp. Nic nie blokuje.

Rozmawiałem z ludźmi na innych serwerach i pisali, że też tak mają. Raz się pokazują, raz nie. Oby to było chwilowe. W każdym razie problem z patchem rozwiązany, dziękuje Wam bardzo za pomoc :)

Myślę, że temat został wyczerpany :)

Ja z serwerami mam wszystko cacy nic nie znika tylko wszystkie są cały czas, więc ja nie wiem co jest u ciebie.
Opublikowano

Nie trzeba reinstalować gry przy takim błędzie... wystarczy że skopiujesz pliki z CD:

code_post_gfx_mp

gamefonts_pc

i je podmienisz...

Te wszystkie sposoby powyżej oceniam na 2/10 bo trwają długo a błąd naprawia się w pare sekund

Kappa

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Możliwe. Następnym razem spróbuję Twojego sposobu. Dzięki :)

Co do serwerów to dalej są niewidoczne. Nie wiem co jest...
Lista ulubionych pojawia mi się normalnie.

Opublikowano

Możliwe. Następnym razem spróbuję Twojego sposobu. Dzięki :)

Co do serwerów to dalej są niewidoczne. Nie wiem co jest...

Lista ulubionych pojawia mi się normalne.

Bylo juz na forum, sprobuj skasowac plik servercache.dat z folderu z gra, gra zrobi ci nowy, wejdz i odswierz przegladarke, jezeli to nie pomoze, daj znac, wstawie swoj i sobie podmienisz.

28co9z8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...