Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak sygnału

wazaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupilem to http://bntrade.pl/userdata/gfx/e34251b3fd75d2fb33c928422ae98b97.jpgbo pisaliscie ze moge podlaczyc do GTX 650 2 monitory kupilem w przejsciowki podlaczam vga do monitora i przejsciowke dvi i brak sygnalu caly czas, jeden monitor z samsunga drugi hyundai i zaden na tej przejsciowce nie ma sygnalu, ale przez vga jest ale 1 wyjscia vga a chce 2 monitrory. Po,mocy

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kupiłem 2 adaptery aby podpiąc kabel VGA do wejścia DVI-D. Przyszło mi to podłaczam dvi-d>vga>kabel monitora

Wlaczam PC pisze brak sygnalu, oba wejscia na karcie GTX 650 są DVI-D, przejściówka 24+1 PIN.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

DVI-D, to złącze cyfrowe, a D-Sub (VGA) analogowe.

Nie da się, używając jedynie przejściówki, "zamienić" DVI-D na D-Sub.

Musiałbyś użyć adaptera (moim zdaniem nieopłacalny interes), który sygnał cyfrowy zamieni na analogowy.

Wyjątkiem jest złącze DVI-I, przez które przesyłane są dane analogowe i cyfrowe - w takim przypadku ta przejściówka miałaby rację bytu.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Czyli nie podłacze tego?

Nie ma takiej możliwości.

Chyba, że twoje monitory mają wejście DVI, wtedy wystarczy, że dokupisz odpowiednie przewody, podłączysz i będzie działać.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Doszłem do tego że mam DVI-D w karcie graficznej więc nie podlacze VGA>DVI-D. Dzieki z apomoc, powiem jeszcze czy jak jeden monitor wejdzie do vga a drugi hdmi to beda dzialaly 2 monitory

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Doszłem do tego że mam DVI-D w karcie graficznej więc nie podlacze VGA>DVI-D. Dzieki z apomoc, powiem jeszcze czy jak jeden monitor wejdzie do vga a drugi hdmi to beda dzialaly 2 monitory

Nie wiem, czy rozumiem. Masz w karcie graficznej wyjścia VGA i HDMI? Jeżeli o to chodzi, to tak, możesz podłączyć dwa monitory do różnych wyjść i będą one działać.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Tak, DVI-D i HDMI odpadają, bo to cyfrowe złącza.

Nie da się korzystać z 2 GPU jednocześnie - aktywna jest albo integra, albo "zewnętrzna" karta.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Czyli fachowa pomoc eksportów na tym forum ino dała mi strate kasy na adaptery? Ale to mniejsza, dzieki za pomoc. Pytanie co sadzisz o konwerterze z vga do hdmi bo 30zl to nie majątek

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czyli fachowa pomoc eksportów na tym forum ino dała mi strate kasy na adaptery? Ale to mniejsza, dzieki za pomoc. Pytanie co sadzisz o konwerterze z vga do hdmi bo 30zl to nie majątek

Z VGA na HDMI się nie sprawdzi, ty potrzebujesz konwertera z HDMI na VGA. ;)

Daj link, ale wątpię, żeby to było coś sensownego.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Zamienić wtyk HDMI na VGA to nie jest jakaś większa filozofia, problem w tym, że na wyjściu D-Sub nadal będzie sygnał cyfrowy. Czyli za pewne jest to normalna przejściówka.

Brak konieczności podłączenia dodatkowego źródła zasilania jeszcze bardziej utwierdza mnie w tym przekonaniu - bo niby jak ma zadziałać układ konwertujący bez prądu?

Poza tym, na aukcji nigdzie nie jest napisane, że w ogóle jest tam coś, co zamieni cyfrę na analog, więc jestem w 100% przekonany, że to "fake".

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...