Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1400-1500

Freejung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. szukam komputera do 1400-1500 zł głównie pod lola, żeby można było płynnie grać, bez spadku do 10 przy wiekszych akcjach. zeby mozna bylo korzystac z przynajmniej z dwoch programow jednoczesnie j.w - bez spadku fpsow. nie wiem co by tu jeszcze napisac, priorytet to oczywiscie lol i fpsy. 

Opublikowano

a ktory system jest najlepszy? bo slyszalem ze 8 sie zacina i ogolnie jest slaba. 

No to źle słyszałeś. Ósemka leciutka i szybka, bierz ją.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

witam przepraszam za odkop ale jestem zestresowany tym kupnem do bialosci. o co chodzi?
otoz pokazalem ten zestaw ktory @Nitex mi polecił jednemu znajomemu co troche w tym siedzi, powiedział, że ta karta graficzna jest bardziej pod multimedia niż pod gry, żeby dysk byl ssd no i procesor dwurdzeniowy.

ja w tym nie siedze w ogole, jestem zielony - nie chce kupic byle czego zeby pozniej zalowac. tak jak pisalem w temacie priorytet to lol i stabilne fpsy, oraz zeby w styczniu moc pograc sobie takze na stabilnych fpsach w GTA 5, nawet na najnizszych detalach byle by tylko móc zagrać. 

doszlismy tez do wniosku, ze moze zaoszczedzimy pare zlotych nie kupujac nowej obudowy tylko zostawic stara - +100 zł w kieszeni na lepszy procesor czy karte graficzna, moze oprocz tej obudowy mozna zostawic cos jeszcze? (jesli mozna to prosze pisac, wtedy wysle screena z cpu-z). ale w zwiazku z tym dowiedzialem sie ze w moja obudowe mozna wsadzic tylko amd czy cos. 

pomoze ktos? 

Uczeń
Opublikowano

witam przepraszam za odkop ale jestem zestresowany tym kupnem do bialosci. o co chodzi?

otoz pokazalem ten zestaw ktory @Nitex mi polecił jednemu znajomemu co troche w tym siedzi, powiedział, że ta karta graficzna jest bardziej pod multimedia niż pod gry, żeby dysk byl ssd no i procesor dwurdzeniowy.

ja w tym nie siedze w ogole, jestem zielony - nie chce kupic byle czego zeby pozniej zalowac. tak jak pisalem w temacie priorytet to lol i stabilne fpsy, oraz zeby w styczniu moc pograc sobie takze na stabilnych fpsach w GTA 5, nawet na najnizszych detalach byle by tylko móc zagrać. 

doszlismy tez do wniosku, ze moze zaoszczedzimy pare zlotych nie kupujac nowej obudowy tylko zostawic stara - +100 zł w kieszeni na lepszy procesor czy karte graficzna, moze oprocz tej obudowy mozna zostawic cos jeszcze? (jesli mozna to prosze pisac, wtedy wysle screena z cpu-z). ale w zwiazku z tym dowiedzialem sie ze w moja obudowe mozna wsadzic tylko amd czy cos. 

pomoze ktos? 

Zestaw ktory podal nitex bedzie najlepszy. Karta jest wlasnie bardziej pod gry niz multimedia, bo jest bardzo porządna. Dysk SSD nie da ci żadnych fpsow w grze, co najwyzej szybsze wczytywanie mapy, a dobry kosztuje kolo 250zł. Procesor dwurdzeniowy bo budzet nie pozwala na lepszy.

Nie mamy wymagań GTA V, ale na niskich powinno wejść, a jak nie to zmiana procka na i5 i juz na 100% pojdzie. Ewentualnie mozna procesor podkrecic na 4,0GHz.

Jeżeli masz dobra obudowe to mozna zostawić, podkreślam dobrą. Najlepiej podaj nazwe lub zrob jej zdjecie. Jak jest zła to naprawde chcesz nowe podzespoły palić jak w piekarniku? Obudowa powinna być przewiewna i miec dobra wentylacje dla podzespolow aby sie nie zepsuly.

Opublikowano

skoro liga legend to dla ciebie piorytet nie ma lepszego procesora pod ta gre (liga legend wykorzystuje tylko 2 rdzenie), karta jest ok, nie rozumiem oszczedzania na obudowie (nie wiem jaka masz, ale pewnie zgadue ze piekarnik to i tak dla swietego spokoju lepiej wymienic)

ssd nie da wiecej fps tylko mapa ci sie wczyta szybciej, system uruchomi sie szybciej, ale to sa wydatki na ktore w tym budzecie cie nie stac

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...