Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzwoni do mnie dziwny numer.

Arbich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, dzisiaj zaczął do mnie dzwonić jakiś dziwny numer. Zaczęło się telefonem o 5 w nocy, kolejny był o 5:50 i następne o 11:22, 13:44 i 15:06. Nigdy nie daje rady odebrać, raz mi się udało, ale od razu 2 osoba się rozłączyła. Gdy dzwonie to włacza się jakaś sekretarka, w jakimś dziwnym jężyku. Ten numer to: 213 567 44 26 04. Sprawdziłem i kierunkowy 213 jest do algerii. Nigdzie nie podawałem swojego numeru, nie mam abonamentu, więc to nie usługo dawca. Wiecie co z czymś takim robic? Bardzo to irytuje.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To numer który ma na celu naciągnięcie Cię. Odbierasz i płacisz około 20 zł/minuta.

Nie odbieraj - jeżeli się da to go zablokuj.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Albo z opcji telefonu zablokuj ten numer, albo udaj się do swojego operatora z prośbą o natychmiastowe zablokowanie danego numeru/połączeń. Powinien to wykonać natychmiastowo :)

Tak zapytam, z jakieś sieci masz telefon?

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Nie odbieraj żadnych dziwnych telefonów. To znany trik żebyś oddzwonił i im płacił. Skontaktuj się z algierską policją i wnieś pozew o nękanie albo o potencjalną stratę, bo w tym czasie mógłbyś dostać korzystny telefon biznesowy.

Opublikowano

Nie odbieraj, (Dodaj numer do blokowanych, telefon automatycznie odrzuci połączenie) Ja osobiście jak numeru nie znam to nie odbieram (I dzwoni x razy na dzień), a jak jest zastrzeżony to tym bardziej nie odbieram bo wiem że to firma krzak.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Bardzo możliwe jest to, że wchodziłeś na jakieś "zakazane" strony przez komórkę i teraz oni będą chcieli Ci coś wcisnąć :D

Znalazłeś nasz post. Brawo. Gratulujemy. 

Masz jakieś zażalenie? Napisałyśmy coś z czym Ty się nie zgadzasz? Wytknij nam to. Kulturalnie. Lubimy miłe i sensowne dyskusje. 

Pozdrawiamy:

Głębinowe Pszczoły

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...