Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna, procesor, zasilacz.

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Siemano, święta nadchodzą więc czas lekko ulepszyć komputer.

Aktualnie posiadam:

Karta graficzna : geforce gtx 550 ti

procek: amd phenom II x4 840 3.20 GHz

płyta: gigabyte ga-ma78lmt-s2

zasilacz akyga ak b1-600

Teraz tak, budżetu aktualnie nie posiadam, więc wszystkie propozycje przyjmę.

Co mam wymienić, co zostawić żeby podrasować lekko kompa.

Opublikowano

Pierwszy do zmiany zasilacz. Sprecyzuj budżet to określi się co dalej.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Bywalec
Opublikowano

Nie mam aktualnie podanego budżetu, jeżeli to nie problem to możecie podać kilka propozycji w różnych cenach :_

Opublikowano

Nie mam aktualnie podanego budżetu, jeżeli to nie problem to możecie podać kilka propozycji w różnych cenach :_

No to przejście na i5 i do tego gtx 970. Koszt koło 2,5 tysiąca. Sprecyzuj busżet, bo nikt tu z fusów wróżyć nie będzie.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Bywalec
Opublikowano

No to przejście na i5 i do tego gtx 970. Koszt koło 2,5 tysiąca. Sprecyzuj busżet, bo nikt tu z fusów wróżyć nie będzie.

Panie, napisałem, że NIE MAM OKREŚLONEGO BUDŻETU i poprosiłem o podanie kilku przedziałów cenowych przykładowo 200-300 zł / 400-500 / 600-700, POPROSIŁEM O POMOC, a dostałem bezsensowny spam w temacie.

Opublikowano

Panie, napisałem, że NIE MAM OKREŚLONEGO BUDŻETU i poprosiłem o podanie kilku przedziałów cenowych przykładowo 200-300 zł / 400-500 / 600-700, POPROSIŁEM O POMOC, a dostałem bezsensowny spam w temacie.

Nie dostałeś bezsensownego spamu, tylko propozycję modyfikacji w budżecie 2,5 tysiąca. Nie podałeś jaki masz, więc wywróżyłem sobie z fusów, że jest to 2500zł. Nie wiem o co Ty się tutaj plujesz. Nie ma czegoś takiego jak "nie mam budżetu". Za 2-3 stówki to zasilacz wymienisz. Wyżej można już myśleć o przesiadce na jakąś używaną i5.

KLIK!

Opublikowano

no ogolnie poszedlbym bym w sli gtx 980 i jakas i7 na lga 2011, dowalamy 32 gb 2400 Mhz ramow, 1 tera ssd i mysle ze bedzie ok, tylko do wymiany zasilacz

hdd masz, wybor obudowy tobie pozostawie

­

Bywalec
Opublikowano

Nie dostałeś bezsensownego spamu, tylko propozycję modyfikacji w budżecie 2,5 tysiąca. Nie podałeś jaki masz, więc wywróżyłem sobie z fusów, że jest to 2500zł. Nie wiem o co Ty się tutaj plujesz. Nie ma czegoś takiego jak "nie mam budżetu". Za 2-3 stówki to zasilacz wymienisz. Wyżej można już myśleć o przesiadce na jakąś używaną i5.

Tylko procesor? Nie lepiej kartę graficzną którą mam słabą?

Dodatkowo czy intel będzie pasował do mojej płyty głównej?

Opublikowano

Tylko procesor? Nie lepiej kartę graficzną którą mam słabą?

Dodatkowo czy intel będzie pasował do mojej płyty głównej?

nie, nie bedzie pasowal

poki masz zasilacz slaby, karta jest 3/10

­

Bywalec
Opublikowano

nie, nie bedzie pasowal

poki masz zasilacz slaby, karta jest 3/10

Wiem, że kartę mam słabą, zasilacz pomińmy, zmienię na lepszy nie wliczając go w budżet, prosiłbym o wypowiedzi co zmienić procesor, karte, oba, do 750 zł max.

Opublikowano

Wiem, że kartę mam słabą, zasilacz pomińmy, zmienię na lepszy nie wliczając go w budżet, prosiłbym o wypowiedzi co zmienić procesor, karte, oba, do 750 zł max.

uzywane wchodza w gre?

Opublikowano

budzet ani na kupno senswownej karty ani sensownego procesora

krec procesor, w zasadzie ten zestaw jest strasznie sredni, nie ma co w nim wymieniac by inna czesc od niego znacznie odchodzila

za maly budzet by myslec o sensownej zmianie

imo jelsi juz to zmiana na i5 sandy (wydatek okolo 500-600zl)

uzywki ofc

­

Bywalec
Opublikowano

i5 da radę pod moją płyte?

Co do używanych, jeżeli znajdą się dobre oferty w dobrym stanie (nie zjechane na kupienie i wywalenie za 6 miesięcy) to owszem.

Komputer ma już 4 lata, więc wiem, że super nie jest.

Jeżeli 750 zł to za mało, do ilu proponujecie dozbierać żeby pomyśleć o wymianie procesora i karty?

Uczeń
Opublikowano

Co do używanych, jeżeli znajdą się dobre oferty w dobrym stanie (nie zjechane na kupienie i wywalenie za 6 miesięcy) to owszem.

Jeżeli 750 zł to za mało, do ilu proponujecie dozbierać żeby pomyśleć o wymianie procesora i karty?

Jak masz ramy na ddr3, to kupuj plyte glowna h61 uzywana za okolo 100zł i i5 2300-2500 (bez K) lub i5 2500K(jak bedziesz podkrecal) też z używanych za okolo 500zł

Zasilacz na corsaira vs 450 albo coś przyszlosciowego thermaltake se 530w. 

Potem można karte zmienić

Opublikowano

sprzedajesz gpu cpu i mobo za jakies 550zl

jezeli chcesz oc to

i5 2500k+ jakies mobo p67 ~ 700zl

zasilacz http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-series-450w-80plus-120mm-fan-cp-9020096-eu-649091/

karta http://allegro.pl/sapphire-radeon-hd-7950-3gb-boost-gw12-i4900535118.html

jak nie chcesz oc to

i5 2400 ~ 400zl

jakas h61 ~70zl

zasilacz http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-series-450w-80plus-120mm-fan-cp-9020096-eu-649091/

karta http://allegro.pl/sapphire-radeon-r9-280x-3gb-ddr5-oc-version-i4890924274.html

Bywalec
Opublikowano

W takim razie jeżeli chodzi o tego procka + płyte:

Czy mój gtx 550 ti da rade z nimi przez jakieś pół roku? Wtedy postaram się dokupić lepszą grafike.

Czy to dobry zakup? :_

Opublikowano

W takim razie jeżeli chodzi o tego procka + płyte:

Czy mój gtx 550 ti da rade z nimi przez jakieś pół roku? Wtedy postaram się dokupić lepszą grafike.

Czy to dobry zakup? :_

tak da rade, dobry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...